Een nieuwe Nudge collega: welkom Arshia!

Het team van Nudge heeft een nieuwe collega! Arshia Foroughi gaat de komende vier maanden bij ons stage lopen en zijn afstudeeronderzoek doen. In dit interview leren we hem beter kennen. Hij vertelt onder andere over opgroeien in twee landen, zijn motivatie om bij Nudge stage te lopen en zijn bijzondere levensstijl: wonen in een camper!


  • Door

    Tessa Voncken

    10 februari 2021

Vertel eens iets over jezelf. Wie is Arshia?

Mijn naam is Arshia Foroughi (23) vierdejaars student bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben geboren op 19 maart 1997 in Amsterdam. Echter ben ik voor grotendeels opgegroeid in Iran. Toen ik 1,5 jaar oud was besloten mijn ouders om terug te emigreren naar Iran (Teheran). Vooral het heimwee van mijn moeder en het gemis van haar ouders, deden mijn ouders tot dit besluit te komen. Op mijn 9e besloten mijn ouders wederom om te emigreren, omdat mijn vader geen toekomst meer voor zich zag voor mij en mijn zusje in Iran. Als gezin keerden wij terug naar Nederland en het aanpassen aan een nieuwe omgeving kon weer beginnen. Al dat verhuizen heeft veel invloed gehad op mij als kind. Ik heb een groot aanpassings-vermogen gecreëerd door de jaren heen. Ik ben dankbaar voor waar ik op dit moment sta in mijn leven. Al dat verhuizen was niet makkelijk, maar het heeft mij gemaakt tot de persoon die ik op de dag van vandaag ben. Ik zie mezelf als een creatief, ambitieus en avontuurlijk jongeman. Die alles uit leven wilt halen. Ik geniet met volle teugen van ieder moment op deze aarde en wil daarom met liefde ermee om gaan!

Waarom heb je ervoor gekozen om stage te lopen bij Nudge?

Voor mijn afstudeerstage was ik op zoek naar een bedrijf met een groen hart. Ik zag veel overeenkomsten tussen de visie van Nudge en hoe ik zelf in het leven sta. Afgelopen twee jaar speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol in mijn leven. Ik ben steeds vaker gaan nadenken over de impact die ik als individu en wij als mensheid op onze wereld hebben. Ik ben mij ervan bewust dat verandering noodzakelijk is en daar wil ik graag op mijn manier een bijdrage aan leveren. Door zelf bewuster en duurzamer te leven, maar ook anderen om mij heen hier bewust van te maken. Ik ben verantwoordelijk voor de Instagram en facebook posten van Nudge. Mijn doel is om meer mensen te bereiken via de social media-kanalen van Nudge. Om zo een nog grote impact te maken! 

Hoe vind jij balans in werk en privé?

Ik ben van mening dat je eerst tijd in jezelf moet investeren, voordat je je tijd en  energie aan anderen kan geven. Ik begin dan ook mijn dag altijd vroeg, om  05:00 uur welteverstaan. Zo heb ik ruim de tijd om mijn ochtend te beginnen met  yoga, meditatie, zelfreflectie en zelfstudie. Hierdoor heb ik voor dat de dag begint  tijd geïnvesteerd in mezelf en mijn doelen. Eenmaal op werk aangekomen is al  mijn aandacht en energie dan ook letterlijk voor Nudge. Ik focus mij op mijn werkzaamheden en laat mij niet afleiden door externe factoren. Aan het eind van mijn werkdag kan ik altijd beamen dat ik mijn tijd nuttig heb besteed. Eenmaal thuis  aangekomen van werk zonder ik mezelf af van alle social media-kanalen. Ik hou van  koken, lezen en schrijven. Dat zijn dan ook de drie dingen die ik meestal doe als ik  thuis ben. Geen schermen meer voor mij na werk!

Waarin vind jij je ontspanning?

Ik ben veel in de natuur te vinden. Door mijn levensstijl ben ik vaak buiten en geniet ik van de rust die ik krijg van alle natuurgeluiden. Ik zonder mij vaak af in de weekenden, door mijn telefoon op vliegtuigmodus te zetten. Ik ben dan off-radar en besteed tijd aan de dingen die mij rust en ontspanning geven. Zoals fotograferen, wandelen, lezen en yoga. Ik vind het fijn om creatief bezig te zijn en dat is wat ik voornamelijk doe om te ontspannen.

Je hebt inderdaad een bijzondere levensstijl, want je woont in een campervan! Hoe is dat zo gekomen? 

Het idee om in een camper te wonen spookte al heel lang door mijn hoofd. Zoals ik al zei ben ik erg avontuurlijk ingesteld, en mijn vriendin ook. Wij geven erg veel om vrijheid en vinden het fijn om iedere dag op een nieuwe plek wakker te worden. Het voelt fijn om niet verbonden te zijn aan één vaste plek en iedere dag het gevoel hebben dat je op vakantie bent. Zodoende besloten wij samen dit avontuur aan te gaan. In een camper ga je terug naar de basics. Je hebt veel beperkingen, wat voor mij juist voor verrijking zorgt. Je moet bewust nadenken over je water-, gas- en stroomverbruik. Over zaken die voor iedereen vanzelfsprekend zijn denk ik twee keer na. Je leeft erg minimalistisch en bent tevreden met weinig.

En hoe bevalt het wonen in een van?

Tot nu toe bevalt het “vanlife” zeer goed. In de camper kom ik tot rust en leef ik van dag tot dag. Onderweg heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt en vele avontuurlijke momenten beleefd. Ons droom is om met de camper (wanneer het allemaal weer kan) op pad te gaan en Europa te verkennen. Tot die tijd blijven we genieten van al het moois wat Nederland ons te bieden heeft!

Als je meer wilt weten over mijn ‘vanlife’ kan je ons volgen op Instagram @vantasticpeople.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 1

Gina Berg 9 april 2021

Superinspirerend! Wat moet je een zelfdiscipline hebben om elke dag om 5 uur op te staan!


Gerelateerde blogs