Op 14 maart slaan we het Klimaatalarm

Op 12 december is het precies vijf jaar geleden dat met het Akkoord van Parijs werd afgesproken om de klimaatverandering te beperken. Ook Nederland sloot zich daarbij aan, maar met het huidige beleid komt daar weinig van terecht. De klimaatcrisis dendert voort en de politiek treuzelt. Daarom initieert een brede coalitie van 11 organisaties op zondag 14 maart weer een Klimaatmars, vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.


  • Door

    Tessa Voncken

    18 februari 2021

Het wordt tijd dat het kabinet gaat staan voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid en haar macht gebruikt in Den Haag én in de Europese Unie. Met het Klimaatalarm op 14 maart laten we zien dat Nederland daarvoor kiest, met activiteiten in het hele land: van Maastricht tot Groningen.

Stilstaande klimaatmars

Om tijdens de coronacrisis veilig en effectief van ons te laten horen, organiseren we op meerdere locaties door heel Nederland een Klimaatalarm op 14 maart. Dit is een stilstaande klimaatmars waar we op 1.5 meter afstand van elkaar blijven. In elke stad is een leuk en divers programma met sprekers, zie de pagina van de desbetreffende stad. In alle steden zullen we tegelijkertijd om 15:00 de noodklok luiden voor het klimaat! 

Wil je meedoen en je aansluiten bij een van de lokale klimaatcoalities? Meld je dan hier aan als deelnemer

Online Klimaatalarm

Wil je meedoen met het Klimaatalarm, maar ga je liever niet de straat op? Dan kan je ook online meedoen. Kijk mee met Klimaatalarm Live en volg online het Klimaatalarm in 40 steden. Klimaatalarm Live duurt van 14:00 tot 15:30 uur en laat de verschillende steden zien die meedoen aan het Klimaatalarm, maar ook creatieve bijdragen van mensen thuis en inspirerende sprekers. Tijdens Klimaatalarm Live kun je zien hoeveel mensen er bij jou in de buurt het Klimaatalarm slaan en waarom zij zich in hun eigen regio inzetten voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Ondertussen vertelt Klimaatalarm Live je interessante weetjes, zijn er interviews met inspirerende mensen en schakelen we met het laatste nieuws over naar de lokale Klimaatalarmen door Nederland.

1 minuut alarm slaan

Om 15:00 uur slaan we door heel Nederland 1 minuut lang het Klimaatalarm! De overheid moet weten: heel Nederland wil een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. De klimaatcrisis wacht niet. Sla ook het Klimaatalarm 1 minuut lang samen met deelnemers door heel Nederland om 15:00 uur. Vanuit jouw woonkamer, balkon of tuin. 

Online vanuit huis of offline in jouw stad, laat je horen!

Organisaties

Het Klimaatalarm is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een samenwerking van: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat.

Schreeuw het van de daken!