Win een exemplaar van het nieuwe boek van Babette Porcelijn: Het happy 2050 scenario

"Wij zijn de crew van de planeet en dit is ons handboek. Let’s go!" Aldus Babette Porcelijn over haar nieuwe boek Het happy 2050 scenario. Het boek is een plan van aanpak voor een gelukkige wereld. En wij mogen het boek verloten onder de nudgers!


  • Door

    Team Nudge

    8 juli 2021

Hoe creëren we een veilige, stabiele wereld waarin we elkaar een welgemeend happy 2050 kunnen wensen? Dat is de vraag waarnaar Babette Porcelijn nieuwsgierig onderzoek deed. Het happy 2050 scenario is het resultaat; een compleet plan van aanpak voor een veilige planeet, een geïnspireerde crew, een integer beleid, eco-positieve productie zonder verborgen impact, een gezonde economie en gelijke kansen op welzijn voor iedereen.

Babette diept deze fundamenten van geluk uit en legt hun samenhang bloot. Zo ontstaat een helder overzicht van alles waarmee we aan de slag kunnen voor een happy 2050.

Wil je kans maken op een exemplaar van Het happy 2050 scenario? Laat ons dan in de reacties weten waarom je dit boek graag zou willen hebben!

Het gaat om een digitaal exemplaar: duurzamer én handig voor op vakantie, het bespaart je ruim een kilo papier! En gewoon te lezen vanaf je telefoon of tablet.

 

De winnaar is inmiddels gekozen. Van harte gefeliciteerd Chantal Klijsen!

Schreeuw het van de daken!


Reacties 6

Freya Verhulsdonk 9 juli 2021

Best schrikken nadat ik met de tool berekend had wat mijn impact is. Dacht ik dat ik t toch best goed deed, zijn er ruim 2 aardes nodig voor wat ik verbruik. Alleen daarom al zou ik Babettes nieuwe E-boek willen winnen!

Ids Ritskes 10 juli 2021

Een tijd geleden heb ik Babettes boek "De Verborgen Impact' gelezen. En zij was niet de enige die schrok van het resultaat. Daarom zou haar nieuwe boek een standaardwerk in elk huishouden kunnen zijn. Ik kijk er naar uit!

Chantal Klijsen 12 juli 2021

Ik heb ontzettend behoefte aan een positieve insteek op de situatie. Ik weet al hoe vervuilend mensen zijn voor de aarde, ik wil een concreet plan hoe ik hiermee aan de slag kan gaan! Ik denk dat het nieuwe boek van Babette hierin voor mijzelf maar ook de mensen om mij heen heel waardevol kan zijn!

Marga van den Boom 13 juli 2021

Een duurzame lifestyle komt vanzelf als je geraakt wordt door werk-en/of wooncrisis. Een bewustwordingsproces waardoor je ontdekt dat veel fundamenten niks met geld te maken heeft als je je eigen keuzes hierin kunt blijven maken. Er blijft nog zoveel over in een wereld voor overvloed en overbodige spullen, waarbij plezier, blij en dankbaar zijn veel belangrijker blijkt dan veel spullen hebben en je challenges met jezelf aangaat om je eigen bestedingspatroon aan te passen, ontplasticen steeds beter gaat en niet meer meedoet aan de ratrace. Wat je niet verdient hoef je ook niet uit te geven is mijn credo in een veranderende arbeidsmarkt, maar wil wel gezond blijven eten, dus kies voor kwaliteit. Meer tijd besteden aan ecologisch leven word ik blij van, maar heb nog steeds veel te leren. Ik geniet van de schoonheid van de natuur, vergaar kennis en zoek balans in dagelijkse dingen en ben enthousiast om tijd te hebben om te ontdekken hoeveel mensen al bezig zijn met een goed leven, nu en straks voor onze kinderen.Iedere generatie bouwt verder aan een goed leven en in deze tijd van verandering van tijdperk gaat vooral over geluk. Ik ben heel nieuwsgierig naar het boek van Babette. Blij zijn doe jezelf en dat kun je jezelf leren, zo vind je balans en delen is vermenigvuldigen.

Hans Vullers 14 juli 2021

Zelf vind ik dat we nogal goed bezig zijn. Huis geïsoleerd, rijden amper met de auto, omdat mijn vrouw vegetariër is, eten we amper vlees en we kopen vrij veel tweedehands, vooral kinderkleding. Toch bleek uit de Hidden Impact calculator dat we nog wel wat beter kunnen.... Heel goed om hier bewust van te zijn en ook dit boek gaat hier zeker aan bijdragen. Op een positieve en haalbare manier zie ik, leuk!

Rene Bos 16 juli 2021

Onze foodprint is nog te groot. Ja we zijn al een klein beetje op weg naar wat klimaatvriendelijker leven.,maar zijn nog maar net op pad. We hebben koudwatervrees, Het happy 2050 scenario lijkt me een mooie reisgids om te gebruiken als inspiratiebron en kompas. Op weg naar een stabiele leefbare wereld voor alle aardbewoners. Met dit boek spring ik in het diepe.....