Sport mee voor groene stroom tijdens de Energy4Energy Challenge!

Zo’n 750.000 gezinnen in Nederland zijn niet of nauwelijks in staat om hun energierekening te betalen. Tijdens de Energy4Energy Challenge wordt geld ingezameld voor zonnepanelen. De opbrengst van die stroom wordt via de Energiebank doorgegeven aan mensen die hun stroomrekening niet kunnen betalen. Win-win!


  • Door

    Tessa Voncken

    10 augustus 2021

Stroomversnellers

Stroomversnellers.nu is een initiatief om een duurzaam en sociaal Nederland in een stroomversnelling te brengen. Met sportevenementen zamelen ze geld in waarmee extra zonnepanelen in velden of op daken worden aangelegd. Zo wordt de groei van groene stroom versneld. De opbrengst van die stroom wordt via de Energiebank doorgegeven aan mensen die hun stroomrekening niet kunnen betalen. Twee goede doelen in één klap! En wat leuk is: Nudge-directeur Njord Pattiasina is ambassadeur van dit mooie initiatief! Zie hier het filmpje dat vorig jaar van hem is gemaakt.

Zet jij je in voor groene stroom?

Van 1 september t/m 30 september vindt de Energy4Energy challenge plaats. Tijdens deze challenge kies je een sport en een afstand uit de mogelijkheden. Dit wordt jouw challenge voor september. Wanneer en waar je die volbrengt bepaal je zelf, want een groot evenement is door Corona ook dit jaar nog niet verstandig. De enige voorwaarde is dat je start en finisht in september.

Inschrijving kost 10 euro (+ 29 cent transactiekosten) en die komt volledig ten goede aan de goede doelen. Heb jij je challenge volbracht, dan krijg je een goodiebag met korting op duurzame producten ter waarde van ruim 10 euro; zodat je ook na september nog kunt meebouwen aan een duurzamer Nederland!

Waar doe je het voor?

Stroomversnellers wil twee doelen halen: én groene energie én mensen die hun stroom niet kunnen betalen een steun in de rug geven.

Zo’n 750.000 gezinnen in Nederland zijn niet of nauwelijks in staat om hun energierekening te betalen. Dat is bijna 10% van het totale aantal gezinnen in Nederland! De Energiebank helpt deze gezinnen om energie te besparen en met gratis energie om even de druk van de ketel te halen. Zo krijgen ze ademruimte om zelf structureel hun situatie te verbeteren.

Extra versneller: zonnepanelen vermenigvuldigen de hulp

Dankzij de combinatie met zonnepanelen kan Stroomversnellers.nu meer hulp bieden. In Zutphen zijn de eerste Stroomversnellers-panelen nu een jaar aan het produceren. De panelen zijn betaald van de ruim 17.000 euro die Stroomversnellers tot nu toe heeft opgehaald. De lokale energiecooperatie Zutphen Energie heeft beloofd dat ze in ruil voor de zonnepanelen maar liefst 45.000 euro aan steun aan de Energiebank Zutphen gaan geven de komende jaren. Dat is bijna het drievoudige van wat aan geld is opgehaald!

Meedoen?

Ga naar www.stroomversnellers.nu en schrijf je in!

Over de Energiebank

Nudge is vanaf het begin verbonden aan de de Energiebank. De Energiebank is een onafhankelijke stichting die in steeds meer gemeenten actief is. Door energiecoaching helpen ze mensen om minder energie te gebruiken en zo meer geld over te houden voor andere zaken.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0