In een Tiny House wonen? Wij helpen je op weg

Sinds de Tiny House beweging in Nederland in 2015 is geland zijn de kleine huisjes niet meer weg te denken. Denk jij erover om in een Tiny House te gaan wonen? Dan kunnen we ons voorstellen dat je met wat vragen zit.


  • Door

    Arshia Foroughi

    18 juli 2022

Sommigen zien een Tiny House puur als recreatiewoning, maar anderen dromen ervan: permanent wonen in een Tiny House. En waarom ook niet? Er zijn veel voordelen. Het is goedkoper, duurzamer, je bent meer buiten. Maar welke stappen moet je zetten om Tiny te gaan wonen?

Voor de mensen die erover denken om "gewoon' wonen te vervangen voor "Tiny wonen" hebben we een handleiding opgesteld. Want de beslissing om in een Tiny House te gaan wonen vergt nogal wat voorbereiding. Waar koop je een Tiny House? Of bouw je hem liever zelf? En hoe zit het met de grond, wat moet je regelen met de gemeente?

Je vindt de antwoorden in onze Tiny House Handleiding. Heb je nog aanvullingen of tips? Laat het ons weten!

 

Extra Tiny House bronnen:

1. Tiny Houses in Nederland

2. Waar mag je wonen in een Tiny House 

3. De reële prijs van een Tiny House

4. Register van (aspirant) Tiny House bewoners

5. TinyFindy

Schreeuw het van de daken!