Ecowings laat zien dat autobanden een prima alternatief voor leer zijn

Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan een miljard autobanden afgedankt. Zonde! Want autobanden blijken uitstekend als alternatief voor leer te fungeren. Het merk Ecowings maakt er mooie tassen van.


  • Door

    Tessa Voncken

    22 augustus 2022

In landen zoals India worden autobanden vaak gebruikt als brandstof. Je kunt je voorstellen dat het verbranden van autobanden bijzonder slecht is voor het milieu. Het levert erg giftige dampen op en een CO2-uitsoot van 1,75 kg per kg verbrand rubber. Ecowings haalt de binnenbanden van vrachtauto’s uit de afvalstroom van India en maakt er tassen van.

Unieke textuur

Ecowings heeft als missie om de natuur en de dieren te beschermen én om groen bewustzijn te verspreiden in India door te laten zien dat je van afval hele mooie producten kan maken. Het materiaal is een prima alternatief is voor leer. Elke band heeft zijn eigen textuur en dat maakt elke tas ook een unieke tas. De tassen worden met zorg met de hand gemaakt. Ecowings laat zien dat je geen concessies hoeft te doen aan kwaliteit en design als je voor eerlijk en duurzaam kiest.

Maatwerk voor bedrijven

De collectie van Ecowings bestaat uit laptoptassen, rugzakken en schoudertassen maar ook uit diverse accessoires zoals portemonnees en notitieboeken. Daarnaast biedt Ecowings ook maatwerk voor bedrijven, met ritsen en voering in de kleur die je wilt en voorzien van je logo uitgestanst in rubber, gegraveerd op een metalen plaatje of afgebeeld op een stoffen label. De producten lenen zich namelijk bij uitstek als zakelijke give away om daarmee het duurzame karakter van de organisatie te onderstrepen. 

Kijk voor meer informatie op de website www.ecowings.nl.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0