Born to be Green

 

Een competitie om Danone Nutricia’s productieketen voor melkpoederproducten nóg duurzamer te maken.

Over de competitieBekijk de plannen

 

 

 

Danone Nutricia in Cuijk

Danone Nutricia is begin dit jaar gestart met de bouw van een nieuwe fabriek in Cuijk. De nieuwe fabriek begint eind 2017 met de productie van babymelkpoeder voor meer dan 80 landen. Naast standaard babyvoedingen zal de nieuwe fabriek voor een belangrijk deel gespecialiseerde voedingen gaan produceren voor baby’s en kinderen met bijzondere dieetbehoeften (bijvoorbeeld voedselallergieën). De fabriek wordt zo energie-efficiënt mogelijk en zal voldoen aan de meest strikte normen voor CO2-uitstoot.

De huidige Nutricia fabriek staat in het centrum van Cuijk en neemt een prominente plaats in het straatbeeld in. Met de opening van de nieuwe fabriek verhuist Danone Nutricia naar regionaal bedrijventerrein Laarakker aan de A73 en zal de huidige fabriek worden gesloten. De exacte locaties van de huidige fabriek en de nieuwe fabriek zie je hieronder.

Geschiedenis

Danone Nutricia kiest bewust voor Cuijk als locatie van de nieuwe fabriek. Al honderd jaar zijn Nutricia en Cuijk met elkaar verbonden. In de jaren twintig vestigde Nutricia zich in de Brabantse gemeente, waar het de toenmalige melkfabriek Lacto overnam. Sindsdien is de fabriek zich op babymelkpoeder en gespecialiseerde babyvoedingen gaan richten. Met bijna honderd jaar ervaring is het huidige personeel van de fabriek in Cuijk onmisbaar in de productie van babymelkpoeder.

Image

 

Over Cuijk & omgeving

Cuijk is gelegen in het noordoosten van de provincie Noord-Brabant, zo’n 13 kilometer ten zuiden van Nijmegen. De gemeente is omringd door landbouwgebied en ligt vlakbij natuurgebied Zevenhutten. Kenmerkend voor Cuijk is haar directe ligging aan de rivier de Maas. Dankzij de lokale haven is Cuijk goed bereikbaar voor vrachtschepen. Dit resulteert in veel lokale bedrijvigheid, waaronder een bio-energiecentrale en een papierfabriek.

Rondom de locatie van de nieuwe fabriek zijn veel rozenkwekerijen te vinden. Ook zijn er een aantal (dienstverlenende) bedrijven, een zorgboerderij en een camping in de buurt gevestigd. Nabij de nieuwe fabriekslocatie zijn ook de regionale vuilstortplaats en een rioolwaterzuiveringsinstallatie te vinden.

 

Meer informatie over gemeente Cuijk

Lijst met bedrijven in Cuijk

Gemeentewebsite

 

Meer weten?

Deze pagina is onderdeel van de competitie Born to be Green. Denk je ook mee? 

Check de categorieën

Heb jij een plan?

Heb jij een idee om de omgeving te betrekken bij het verduurzamen van Danone Nutricia's productieketen?

Stuur je plan op

 

Deel het met de wereld!