Help anderen in tijden van het coronavirus

Lees onderstaande informatie goed door, zodat we anderen zo goed en veilig mogelijk kunnen helpen.

Na de maatregelen van de overheid om verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, blijven veel mensen veilig thuis. Scholen, restaurants en veel andere winkels zijn dicht. Het is vooral improviseren in deze tijd: we willen zo min mogelijk in contact komen met andere mensen, maar je wilt ook niet zonder boodschappen komen te zitten.

Op deze pagina lees je hoe je hulp kunt aanbieden via Nudge.nl, en hoe mensen jou kunnen vinden. Nudge helpt mensen graag met elkaar in contact te komen  contactloos. Een boodschap nodig? Zoek je iemand die de hond kan uitlaten? Of wil je graag weten waar je nog een handje kunt helpen?

Als je hulp wilt aanbieden, lees dan hieronder verder en volg het stappenplan.

Stap 1: Maak een Nudge-account aan

Heb je al een Nudge-account? Ga dan verder naar stap 2.

Maak een Nudge-account aan via de oranje knop Ik help graag op deze pagina, of log in als je al een account hebt. Iedereen die hulp aanbiedt krijgt een plekje op de kaart en een eigen pagina. Via deze pagina kunnen mensen contact met je opnemen. Zo kunnen ze ook een afspraak maken om langs te komen. Hier heb je wel eerst een Nudge-account voor nodig.

Ik help graag!

Stap 2: Omschrijf welke hulp je aanbiedt 

Account aangemaakt en ingelogd op Nudge.nl? Nu kun je aangeven hoe je mensen wilt helpen. Klik hiervoor op de oranje button 'Ik help graag!' onder dit blok en vul het formulier in.

Tips bij het invullen van het formulier:

  • Geef in de titel duidelijk aan wat voor hulp je aanbiedt, zodat het direct zichtbaar is voor anderen.
  • Maak goede afspraken met elkaar. Als je boodschappen afgeeft, zet deze dan voor de deur.

Stap 3: Aangemeld? Bekijk je pagina

Na de aanmelding ontvang je per mail een bevestiging met een link naar jouw pagina. Informatie kun je hier achteraf nog wijzigen en toevoegen. Mensen kunnen via je pagina contact met je opnemen door een e-mail te sturen en/of door een reactie achter te laten.

Let op! Zorg dat je meldingen kunt ontvangen zodra iemand een reactie plaatst op je pagina. Controleer dit bij jouw persoonlijke accountinstellingen.

Bekijk alle aangeboden hulp via de kaart op deze pagina.

FAQ