Ideeën

Denk je graag mee? Hier staan alle ideeën die je een zetje kunt geven. Je kunt zelf ook een idee toevoegen.


Thema's Sorteer op

wie weet of het mogelijk is een eenkops afwasser cq spoeler in te zetten op kantoor

een kops vaatwasser voor op kantoor?

Bij mij op het werk wordt gewerkt met papieren bekers voor koffie en thee. Gemiddeld wordt iedere dag door een medewerker 5 van die bekers gebruikt en weggegooid. Een aantal edewerkers heeft zelf een mok en wast die een keer per dag met de hand af. De meeste mensen doen dat niet. Porselein is afgeschaft vanwege personeelskosten. Maar het blijft vreemd dat we zoveel weggooien iedere dag weer. Daarom heb ik wel eens gedacht als er nu een soort snelle spoeler is voor een kop of mok denk ik dat er slagen te maken zijn. Iedereen een eigen mok en aan het eind van de dag of na wisseling koffie thee zelf even omspoelen. Besparing milieu en bedrijf zou te realiseren moeten zijn. Wie weet of er iets dergelijks is of waar zoiets eens te bespreken is.

 • 1 reactie
 • 1 stem

Wij zoeken enthousiaste groene doeners met een breed zakelijk netwerk!

Team up met the Blue Bottle 500!

Met the Blue Bottle 500 actie willen we 500 Nederlandse ondernemers aan ons te koppelen om zo een solide kritieke massa te kweken waardoor we publicitair in de picture komen. Ons project richt zich met de pilotlocatie op het Nederlands Caribisch gebied en dat willen we de MSM graag duidelijk maken! Door gebruikt te maken van de social media kanalen van die Blue Bottle 500 partners kunnen we dit bewerkstelligen.

 • 1 reactie
 • 0 stemmen

Wie heeft ervaring met een strand-schoonmaak promotietour?

Schoon-Strand Team!!!

Langs en op het strand van Zeeuwsch Vlaanderen ligt veel plastic afval. Achtergelaten door de gebruiker ervan. Dmv campagne bewustwording bevorderen van plastic Beach! Team 'Schoon-Zand samenstellen en promotie tour maken langs de Zvl'se kust. Samenwerking zoeken met VVV, Gemeenten, strandpaviljoen houders, campings en hotels enz.

 • 3 reacties
 • 0 stemmen

Be my partner ; realize this Environment & Money Saving System

Hhydrogen on-demand fuel system,splitting water

Ik heb een uitvinding gedaan en patent aangevraagd in The USA. Wie wil financieel deelnemen op basis van 40/60 Be my partner voor wat betreft splitting de winst, om het patent in andere landen aan te vragen? This fuel system for vehicles, splits water to Hydrogen/Oxygen gas-on-board WITHOUT storage tank!

 • 1 reactie
 • 0 stemmen

Achterban om met een groep deze interviews af te nemen

Talent van ouderen in kaart brengen om isolement tegen te gaan

We willen ouderen gaan interviewen, om in kaarten te brengen waar hun talenten liggen en wat hun behoeftes zijn. Om vervolgens hun talenten te activeren en zo hun isolement te doorbreken.

 • 1 reactie
 • 0 stemmen

Wie doet er mee met ons Humaan Lokaal project?

HUMAAN LOKAAL

Humaan Lokaal wil in alle wijken en dorpen in Nederland burgerinitiatieven ontwikkelen op het gebied van armoedebestrijding en deeleconomie. Allemaal vanuit het humanistisch gedachtegoed met name kritisch humanisme. Kijk op de website https://www.humaanlokaal.be We zijn op zoek naar bestuurders en uitvoerend vrijwilligers. Wie doet er mee?

 • 1 reactie
 • 0 stemmen

op zoek naar suiker voor de bijen

Suiker voor de bijen

Suiker voor de bijen. In de prachtige de tuin van het voormalige klooster Mariadal te Roosendaal hebben we bijenkasten staan. We gaan naar de 100 kasten. Als nectarvervanger omdat we de honing onttrekken hebben we dus suiker nodig om aan de bijen te voeren. Zo krijgen we zekerheid en gezonde bijen. Niet als bio industrie groeihormonen toe dienen maar suiker. We hebben ongeveer 2000 kg nodig, wie heeft een idee?

 • 2 reacties
 • 3 stemmen

Hoe krijg ik de organisatie van de wedstrijd gefinancierd? En hoe moet mijn verdienmodel er uit zien voor als er eenmaal een broodje TeO is?

Wedstrijd Het Beste broodje TeO

Wie maakt het Beste broodje TeO. TeO staat hierbij voor Tilburg en Omstreken. Dus een broodje waarvan alle ingredienten van het broodje, beleg, sauzen etc afkomstig zijn uit Tilburg en Omstreken. Na de wedstrijd moet het winnende broodje op de menukaart staan bij enkele horeca ondernemingen in Tilburg. Promotie voor eten van nabij.

 • 1 reactie
 • 0 stemmen

Wie vindt dit interessant?

Rabo Thuismarkt zaterdag 11 maart

Duurzaamheidsplein tijdens de Rabo Thuismarkt bij DE KOM in Nieuwegein met 5 duurzaamheidspartners voor meer wooncomfort.

 • 2 reacties
 • 1 stem

Wie heeft ervaring hiermee en wie wil meehelpen met ontwikkelen?

Hydroponics

Bij Hydroponics Nederland zijn wij (vrijwilligers) van mening dat als de verstedelijking blijft toenemen iedereen zich bewust moet zijn dat duurzame oplossingen voor het behouden van voedsel bronnen noodzakelijk wordt. Hydroponics is een belangrijke technologische oplossing die vandaag beschikbaar is en het mogelijk maakt voor mensen om zelf hun voedsel te verbouwen. Hierbij is onze missie om te communiceren over hoe Hydroponics een bijdragen kan leveren aan het voedselprobleem. Op de meest milieuvriendelijke manier. Dus ook qua voedingstoffen. Combinatie algen en vis. Hydroponic is een oplossing voor voedselzekerheid. Zoek je naar een oplossing die je zelf onder controle hebt, en lokaal en gezond is? Voedsel heeft een directe impact op ons; sociaal, economisch, en qua milieuvriendelijkheid. Op microniveau hydrocultuur willen we onze gezinnen voeden, op een macro-level hele steden! Wat we doen: Wij leren hoe wij een eigen Hydroponics-systeem kunnen bouwen voor niet industriële toepassingen. Kleinschalig of voor thuis.

 • 1 reactie
 • 0 stemmen

Sponsors voor een educatieve dansvoorstelling gezocht! Wie helpt?

Danseducatieve productie Plan.D

Plan.D is een team van derdejaars studenten van de opleiding BA Docent Dans (Artez Arnhem). Samen maken wij een danseducatieve productie over duurzaamheid, met de focus op fast fashion en de gevolgen daarvan, die we op middelbare scholen gaan spelen. Hiervoor zoeken we sponsors die ons met een klein bedrag willen steunen. In ruil daarvoor kunnen we de voorstelling voor de sponsors gaan spelen, de naam in het programmaboekje plaatsen of een Facebook portret schrijven.

 • 1 reactie
 • 0 stemmen

Ben jij of ken jij een ondernemer met dezelfde ambitie? Laat het mij dan aub weten. Stuur een berichtje naar info@verhaal-kracht.nl en ik reageer zsm.

Sociaal bewogen creatieven gezocht

Ik zoek sociaal bewogen creatieve ondernemers waarmee ik in Zwolle een kantoor kan delen. Doel is gezamenlijk communicatie-opdrachten te maken voor sociale- en duurzame bedrijven, organisaties en ondernemers zodat we deze bedrijven beter zichtbaar maken. Ik ben zelf tekstschrijver / Storyteller en zoek professionals die aanvullend zoals designers, webbouwers, marketeers etc.

 • 1 reactie
 • 0 stemmen

Wie kan mij in contact brengen met gemeenten, woningcorporaties, bedrijven die kampen met wateroverlast door de klimaatverandering en waar de aanleg van Green-Spots een oplossing kan bieden.

Green-Spots: klimaaticoon voor droge voeten, meer biodiversiteit en sociale cohesie

Een Green-Spot is een "groene vlek" in de versteende buitenruimte die multifunctioneel inzetbaar is. Als klimaaticoon is een Green-Spot inzetbaar als wateropvangbassin tijdens hoosbuien. Het is daarnaast een groene ontmoetingsplek ter bevordering van sociale cohesie, een lokale voedselproductieplek door de aanplant van fruitbomen en een biodiversiteitsplek ter ondersteuning van bijen en vlinders. Green-Spots kunnen bij gemeenten aangelegd worden in de buitenruimte maar ook een oplossing bieden voor bedrijven die hun hemelwater moeten/willen afkoppelen op bedrijventerreinen. We hebben de Green-Spots zo duurzaam en groen mogelijk ontworpen bijv. door geen gebruik te maken van pompen voor het afvoeren van hemelwater, tevens wordt de Green-Spot gebouwd met duurzaam beton, gemaakt van olifantengras. Voor meer informatie en visuals zie onze website www.green-spots.nl

 • 3 reacties
 • 0 stemmen

Wie kan me helpen met Funding - netwerken - NL promotie - vertaling - samenwerken?

Gratis drinkwater in het Nederlands Caribisch gebied!

Met 'Gratis Drinkwater' i.c.m. the Blue Bottle willen wij het gebruik van drinkwater in plastic flesje op Aruba, Bonaire, Curacao, Saba, St Eustasius en St. Maarten drastisch verlagen. Hiervoor is een speciale RVS thermofles ontwikkeld [ inhoud blijft 12 koud - blijft drijven - BPA vrij - 100% recyclebaar] omdat andere [plastic] drinkwaterflessen hier gewoon niet werken. Toeristen/bezoekers kunnen na aankomst hun Blue Bottle tegen een incentive prijs aankopen en gratis vullen bij de verschillende waterpunten op de eilanden. GOALS: minder [zwerf]afval - bewustwording perfect waterkwaliteit - steunen lokale doelen met 5% van de verkoop - werkgelegenheid.

 • 1 reactie
 • 1 stem

Wie kan me helpen met het vermarkten van mijn duurzame product?

Afvalhout hergebruiken voor design product

Utrecht. De beschoeiing aan de Grift werd vernieuwd en gemaakt van Red Iron-wood, beter bekend als Asobé. Via de officiële kanalen heb ik de reststukken gekregen om er mooie dingen van te maken. Ik heb een mooi multifunctioneel ontwerp en wil dit op de markt brengen, met als doelen: - Mensen blij maken met mooie spullen. - Restafval tropisch hardhout nuttig gebruiken en voorkomen dat het in de vuilverbranding terecht komt. Is er een ervaringsdeskundige die mij kan helpen met de antwoorden op de 100 en 1 vragen die hieruit voortvloeien? Voorbeelden van vragen: - Hoe bescherm ik mijn ontwerp? - Is er markt voor? - Hoe vind ik (grotere) afnemers? - Wat zijn gebruikelijke percentages? - Waar vind ik een producent als er grotere aantallen gemaakt moeten worden?

 • 4 reacties
 • 0 stemmen

Wilt u mij volgen op Facebook en de informatie verder verspreiden?

Hoe maken wij de SAHARA groen

Hoe maken wij de SAHARA groen. Sinds de vertoning van de TV film GROEN GOUD op 30 April 2012 bij Tegenlicht (http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Groen-Goud.html ) verzamel ik KENNIS en INFORMATIE over het voedselprobleem in het noorden van Afrika. Om dit probleem op te lossen moet eerst, structureel, het waterprobleem worden opgelost. Dit hebben de ontwikkelingsorganisaties meer dan 40 jaar nagelaten. Bij droogte verlenen zij noodhulp en bij overstromingen staan zij ook klaar om noodhulp te verlenen. Goede ideeën o.a. van de heer Peter Westerveld werden jarenlang tegengewerkt, maar nu komt er toch schot in. Er worden grote projecten uitgevoerd of voorbereid . Deze projecten ga ik op Facebook zetten. Meld je aan als vriend of volg mij dan kun je deze informatie weer delen met jouw vrienden. Dat kan razendsnel gaan. Vandaag begin ik met een film : https://www.youtube.com/watch?v=BTCAVyLCeTY . Tot volgende keer, Anton.

 • 4 reacties
 • 0 stemmen

Ik wil zelfvoorzienend wonen in Portugal. Wie kan me helpen of heeft tips?

Eten van eigen bodem in Portugal

Ik heb het plan om in Portugal een hectare grond te verbouwen en bewerken om zelfvoorzienend te leven. Om dit plan binnen vijf jaar te verwezenlijken is alle hulp welkom. Denk bijvoorbeeld aan: - Hydroponics groenten kweken - Bomen planten (er zijn al 175 fruitbomen en er komen er volgende maand nog 100) - Slakken kweken

 • 1 reactie
 • 0 stemmen

Ik heb de nodige ervaring met het opzetten van spullenruilkasten. Wie heeft hier hulp bij nodig?

Spulllenruilkast

Op een centrale plek wordt een open kast/stelling geplaatst waarin iedereen spullen kan leggen/zetten die men kwijt wil of wil ruilen. Als iemand er iets van kan gebruiken, mag diegene het eruit halen. Het is fijn als die persoon iets terug legt dat een ander zou kunnen gebruiken. Maar het is ook leuk als dat geen voorwaarde hoeft te zijn. Een voorwaarde is wel dat het in de kast moet passen, zodat er niet van alles naast of omheen wordt gezet. Het is uiteraard geen grofvuil dumpplek. Kies de vorm die past. Omdat er aan ieder ding zit een verhaal zit, kun je kiezen om een berichtje over je ingebrachte of geruilde voorwerp te schrijven in een berichtenschrift (dat in de kast ligt). Tevens kan iedereen het hierin laten weten als zij een ruilobject hebben dat groot is en niet in de kast past (eventueel met foto en afmeting), zodat men eventueel afhalen of brengen kan afspreken. Stel verder zo min mogelijk eisen aan ruilspullen. Ieder ding is waardevol, ongeacht het geldbedrag dat er ooit voor is betaald. Het is mooi als het bij de juiste persoon terecht komt. De spullenruilkast is voor iedereen. Voor info en tips: sanderleonie@gmail.com

 • 3 reacties
 • 0 stemmen

Wie wil helpen met de campagne ter behoud van de @troeteleik?

De Troetel Eik A58 Ulvenhout Blijft

Rijkswaterstaat, dat zoals bekend een asvaltbeleid uit de 20ste eeuw voert, wil de weg verbreden. Daarvoor moet de eik wijken. Ik wil met deze actie ter plekke een keerpunt maken wat betreft groen, asfalt, mobiliteit en duurzaamheid. Teken en deel de petitie dus! https://annevilleeikulvenhout.petities.nl Volg ons op Twitter en Facebook.

 • 3 reacties
 • 1 stem

Bestaan er goedkope sproeisystemen om zonnepanelen af te koelen?

Zonnepanelen besproeien helpt dat?

Ik zag op verschillende fora op internet dat het zou helpen om zonnepanelen te sproeien met water en daarmee op een zonnige dag af te koelen. Iemand had het over dat dit effect bijna 10 minuten aanhield en enige honderden watt scheelde op 12 panelen. Bestaan er sproeisystemen voor zonnepanelen?

 • 5 reacties
 • 1 stem

Help me met opzetten van zonnestroom coöperatie Leidschenveen-Ypenburg en help bij vinden van daken en mensen die meedoen.

Mini zonnepark op daken in de wijk !

Ik wil in mijn wijk Leidschenveen-Ypenburg gezamenlijke zonnepanelen plaatsen in een zogenaamde postcoderoos project. Ik heb zelf een dak op het noorden wat niet echt geschikt is, en wellicht zijn er mensen die dit ook hebben of helemaal geen dak als ze in een flat wonen, maar toch duurzame energie willen. Door middel van crowdfunding wordt een deel van het bedrag gefinancierd. Degenen die meedoen betalen bijvoorbeeld maar 99 euro per paneel en per jaar een lidmaatschap. Ik heb echter eerst daken nodig. Zonnepanelen en installateurs zijn zo gevonden. Wie help mij?

 • 1 reactie
 • 0 stemmen

Hoe kunnen we minder verwarming in het OV realiseren?

OV zonder verwarming

In de tram, bus en trein gaat erg snel de kachel heel hoog, is mijn ervaring. Ik reis voornamelijk met de bus en tram in Amsterdam. Ik vind dat niet nodig, omdat iedereen sowieso een jas aan heeft. Bovendien zitten we vaak met heel veel mensen in de bus of tram, dus wordt het er vanzelf wel warm. Mijn voorstel is om de verwarming te beperken tot de chauffeur en conducteur, zodat er veel energie bespaard wordt.

 • 3 reacties
 • 3 stemmen

Heeft u goede nudging ideeën voor supermarkten die consumenten helpen een gezondere keuze te maken?

Ideeën voor nudging in de supermarkt, voor gezondere keuzes

He allemaal, Wij zijn 2 studenten van de HvA en schrijven onze scriptie over nudging. De bedoeling is dat wij 30 nieuwe nudging ideeën verzamelen die passen binnen de supermarkt. Deze ideeën worden uiteindelijk voorgelegd aan verschillende supermarkten. Het doel is om mensen te stimuleren een gezondere keuze te maken. Mochten jullie nog goeie ideeën hebben horen wij het graag. We zoeken daarnaast ook mensen die we mogen interviewen over dit onderwerp en of ze goeie ideeën hebben. Mocht u onze doelgroep zijn en het leuk vinden, laat dan ook een berichtje hieronder achter. Voorbeelden van ideeën die we nu hebben gevonden: - Duct tape op groente en fruit kratten waardoor dit meer opvalt. - Voetstappen in de winkel naar groente en fruit. - Combi deals: i.p.v. 2 zakken snickers, 1 zak snickers met 1 zak mandarijnen. - Spaaractie voor kinderen bij groente en fruit producten. - Spiegels in winkelkarren, zodat mensen meer bewust worden van hun zelfbeeld. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Denise & Sascha

 • 6 reacties
 • 5 stemmen

Wie helpt met sponsoren werven voor een groene economiecampagne?

Reclameborden 'Groene economie'

Het lijkt me prachtig om een campagne 'Groene economie' te voeren op reclameborden langs de snelwegen. De campagne wordt gesponsord door een aantal bedrijven (commercieel), en een aantal idealistische instellingen (niet-commercieel). De afbeelding laat een opzetje zien. De bedoeling achter dit plan is de mensen een beetje bewuster te maken in hun keuzes.

 • 1 reactie
 • 0 stemmen

Hoe verminder, hergebruik en recycleer ik mijn oude brood?

BroodNodig

Dagelijks worden bijna 450 duizend broden weggegooid door de Nederlandse consument thuis en op straat. Terwijl één brood genoeg biogaas produceert om een gaspit een uur lang voluit te laten branden. Stichting BroodNodig pakt deze gouden kans en gaat BroodNodige vergisters op de markt brengen zodat de broodverspilling van nu benut wordt. Zo tonen wij de waarde van brood aan en werken we aan een toekomst zonder broodafval!

 • 4 reacties
 • 0 stemmen