Denk je mee over een groene toekomst voor de Mariniersweg?

Wonen & leven

Future Farmers gezocht!

Tussen de Markthal en de 'Groene Passage' in Rotterdam is de Mariniersweg. De straat is in 2013 vernieuwd en kreeg een brede berm die nu wordt gebruikt om honden uit te laten. Het is een ongezellig stuk land die veel beter gebruikt kan worden. Duurzaamheid heeft te maken ook met 'grassroots' initiatieven en gebruik. Ik wil me persoonlijk in gaan zetten om te zorgen dat deze plek een verlengstuk wordt van de duurzame winkels bij de Groene Passage en de 'food festival' dat is de prestigieuze Markthal en de straat markt ervoor. De berm is de juiste plaats om duurzame praktijken te onderwijzen, te promoveren en gebruiken. Ik denk aan (maar er kan veel meer): een plek waar de bewoners compost kunnen maken met huisafval dat gebruikt kan worden in de tuin/ moestuin en tevens informatie geven over compost maken. Een community oven die gebruikt kan worden door de bewoners en duurzame food winkels eromheen. Ook de inrichting kan een etalage zijn van upcycling. Daar kan de inzet van de http://superuse-studios.com van pas komen. Wil jij meedenken over een groen strategie, of heb je tips, graag!

Dit is een idee van

Claudia Borges

20 februari 2015

Reacties op deze vraag 3

Denk je mee over een groene toekomst voor de Mariniersweg?

Frank Kreutz 10 april 2015

Ik ben ook geïnteresseerd in het meedenken over groene oplossingen op deze plek. Ik heb de afgelopen maanden inspiratie opgedaan bij verschillende projecten in Rotterdam (RotterZwam en de In Je Eigen Stad stadstuin) en voel er wel wat voor zelf in de praktijk bezig te gaan.
Je kunt me bereiken op frank . kreutz [at] gmail . com (zonder spaties).

  • Stem
  • Er zijn nog geen stemmen, breng als eerste je stem uit! 1 stem
Anonymous 24 februari 2015

Hallo Claudia, leuk idee! Ik ben zelf bezig met een afstudeerproject in Rotterdam over kwaliteit van leven in de stad icm buurtcomposteren en hoe je bewoners kan enthousiasmeren, misschien kunnen we binnenkort onder het genot van een kop koffie ideeën uitwisselen? Je kan mij bereiken op emilie.dack@gmail.com

  • Stem
  • Er zijn nog geen stemmen, breng als eerste je stem uit! 1 stem
Michel van Adrichem 22 februari 2015

Heel goed Claudia! Ik zou met een klein stuk beginnen, als het ware een tuintje in een park. Compost is sowieso een goed begin. Ik hoop dat er ook omwonenden reageren. Het zou geweldig zijn als het iets van de buurt zou worden maar hiervoor moet je misschien flyers in de brievenbussen doen i.pv. een oproep op Nudge? Groet, Michel

  • Stem
  • Er zijn nog geen stemmen, breng als eerste je stem uit! 1 stem

Spelregels en tips

Wil je meedenken over vraagstukken, suggesties, plannen en ideeën van nudgers? Door het plaatsen van een reactie help je om de ideeën te versterken, want samen komen we tot de beste ideeën!

Wees opbouwend en respectvol in je reacties. Het gaat om het verbinden en versterken. Uiteraard kan het wel eens voorkomen dat meningen verschillen, daarvoor zijn we bij Nudge niet verantwoordelijk.

 

Handig om te weten:

  • Je kunt in reacties een bijlage plaatsen, dit kunnen plaatjes én bestanden zijn.

  • Kom je een reactie tegen waar je het helemaal mee eens bent? Dan kun je deze reactie jouw stem geven.

  • Als je bij het plaatsen van een reactie aanvinkt dat je op de hoogte wilt blijven, krijg je één keer per week een overzicht met de nieuwste reacties in je mailbox. Deze optie kun je later altijd weer uitzetten in je profiel.

  • Bij sommige ideeën kan er niet gestemd worden of een reactie achter worden gelaten. Maak je geen zorgen, dit is de bedoeling!

 

Moderatie:

Onze moderators hebben een actieve rol: door vragen te stellen, te redigeren en soms in te korten of samen te voegen zorgen zij voor zo helder mogelijke topics. Vanzelfsprekend verwijderen onze moderators alle reacties met een gewelddadige, discriminerende, pornografische, illegale of criminele inhoud. Dat geldt ook voor verwijzingen naar websites met een dergelijke inhoud.

 

Schreeuw het van de daken!