Hoe maak ik mijn kruidenkast zelfbewaterend?

Natuur & landbouw , Wonen & leven

Kruidenkast zelfbewaterend

Deze kruidenkast heb ik gemaakt van een oude boekenkast. Best makkelijk te doen, gewoon planken aan de voor- en achterkant, wat bouwzeil en gaan.. Ik merk alleen dat deze kast natuurlijk weinig water vangt. Kunnen jullie meedenken over hoe je in de zomer zo'n kast automatisch kan bewateren.

Dit is een idee van

Geert van der Linden

29 oktober 2014

Reacties op deze vraag 3

Hoe maak ik mijn kruidenkast zelfbewaterend?

Ireen Laarakker 1 december 2014

Ik sprak laatst met de mensen van tuin aan je muur, die hebben ook een dergelijk systeem uitgebreid getest en passen het nu toe, zij gebruiken geen katoen maar synthetisch lont. zij doen het lont volgens mij gewoon boven onder de rand. Lijkt me ook grote kans dat het anders gaat lekken. Ik weet dat je het water ook onder de bak kunt zetten en via de lonten omhoog kunt zuigen, maar slechts tot beperkte hoogte. Mocht je onderste bak te droog blijven dan kun je dat eventueel toevoegen. Voor de Balkonton (verticale moestuin met ingebouwd wormencompostvat) ga ik nu ook hiermee experimenteren, want je wilt toch ook wel eens op vakantie. Laat je weten wat het geworden is en of het werkt?

  • Stem
  • Er zijn nog geen stemmen, breng als eerste je stem uit! 0 stemmen
Geert van der Linden 6 november 2014

Ha Lotte, dat is een goed idee! Ik zou de bovenste bak met water kunnen vullen. Ik heb even een plaatje toegevoegd met de volgende vraag: Wat is de beste optie voor de draden? 1: gewoon bovenlangs laten lopen (werkt dit?) 2: gaatjes boren (lekt dit niet?)

  • Stem
  • Er zijn nog geen stemmen, breng als eerste je stem uit! 1 stem
Lotte Enting 4 november 2014

Hoi Geert, Je kunt bovenaan een bak water zetten met draden van katoen die naar alle segmenten lopen. De droge aarde trekt het vocht door de draden. Zo hoef je maar een bak bij te vullen.

  • Stem
  • Er zijn nog geen stemmen, breng als eerste je stem uit! 2 stemmen

Spelregels en tips

Wil je meedenken over vraagstukken, suggesties, plannen en ideeën van nudgers? Door het plaatsen van een reactie help je om de ideeën te versterken, want samen komen we tot de beste ideeën!

Wees opbouwend en respectvol in je reacties. Het gaat om het verbinden en versterken. Uiteraard kan het wel eens voorkomen dat meningen verschillen, daarvoor zijn we bij Nudge niet verantwoordelijk.

 

Handig om te weten:

  • Je kunt in reacties een bijlage plaatsen, dit kunnen plaatjes én bestanden zijn.

  • Kom je een reactie tegen waar je het helemaal mee eens bent? Dan kun je deze reactie jouw stem geven.

  • Als je bij het plaatsen van een reactie aanvinkt dat je op de hoogte wilt blijven, krijg je één keer per week een overzicht met de nieuwste reacties in je mailbox. Deze optie kun je later altijd weer uitzetten in je profiel.

  • Bij sommige ideeën kan er niet gestemd worden of een reactie achter worden gelaten. Maak je geen zorgen, dit is de bedoeling!

 

Moderatie:

Onze moderators hebben een actieve rol: door vragen te stellen, te redigeren en soms in te korten of samen te voegen zorgen zij voor zo helder mogelijke topics. Vanzelfsprekend verwijderen onze moderators alle reacties met een gewelddadige, discriminerende, pornografische, illegale of criminele inhoud. Dat geldt ook voor verwijzingen naar websites met een dergelijke inhoud.

 

Schreeuw het van de daken!