Duurzaam wassen van synthetische kleding?

Water , Wonen & leven

Wassen synthetische kleding

Wassen zonder plastic? Bij het wassen van synthetische kleding komen plastic deeltjes vrij, die zich uiteindelijk voegen bij de plastic soep in zee. Ik probeer zo weinig mogelijk synthetische kleren te kopen, maar ik draag bijvoorbeeld wel fleece en in t-shirts zit vaak een beetje elasthaan. Zou het helpen om te wassen in een (katoenen) waszak, die je dan na het drogen uitklopt boven de prullenbak? Of zijn de deeltjes die vrijkomen te klein om door zo'n zak te kunnen worden tegengehouden? Al zou er maar een deel opgevangen worden, dan zou dat al mooi zijn.

Dit is een idee van

Eva B

27 augustus 2014

Reacties op deze vraag 5

Duurzaam wassen van synthetische kleding?

Belinda van Loon 15 januari 2015

Als het geen deeltjes verliest tijdens het wassen, is fleece nog niet eens zo'n slecht product. Het is al gerecycled plastic en kan wederom gerecycled worden.

 • Stem
 • Er zijn nog geen stemmen, breng als eerste je stem uit! 0 stemmen
Eva B 31 oktober 2014

Vandaag heb ik gewoon maar eens de proef op de som genomen en een kussensloop met fleece-sjaal in de was gestopt. Toen ik het weer uit de wasmachine haalde was er geen pluisje fleece op de sloop terug te vinden. Het werkt dus niet. Dus maar niet teveel wassen, dat spul, en liever zo min mogelijk kopen.

 • Stem
 • Er zijn nog geen stemmen, breng als eerste je stem uit! 0 stemmen
Eva B 3 september 2014

Ik heb de vraag op Goeievraag.nl gezet!

 • Stem
 • Er zijn nog geen stemmen, breng als eerste je stem uit! 0 stemmen
Supernudger 3 september 2014

Het niet kopen van deze stoffen zou de inzet moeten zijn. Veel kan van bamboe tegenwoordig. Er iets omheen verzinnen is zonde van de inspanning. Wel complimenten dat u op dit niveau ermee bezig bent.
Kijk eens naar 'the story of stuff project' -> 'the story of solutions'. Het idee moet bij voorkeur een spelverandering zijn. Anders blijf je het oude spelletje spelen en wordt het niet beter.

 • Stem
 • Er zijn nog geen stemmen, breng als eerste je stem uit! 4 stemmen
Supernudger 2 september 2014

Ik weet niet of het helpt, maar misschien kun je je vraag ook stellen op Goeievraag.nl. Ik ben wel benieuwd naar het antwoord.

 • Stem
 • Er zijn nog geen stemmen, breng als eerste je stem uit! 0 stemmen

Spelregels en tips

Wil je meedenken over vraagstukken, suggesties, plannen en ideeën van nudgers? Door het plaatsen van een reactie help je om de ideeën te versterken, want samen komen we tot de beste ideeën!

Wees opbouwend en respectvol in je reacties. Het gaat om het verbinden en versterken. Uiteraard kan het wel eens voorkomen dat meningen verschillen, daarvoor zijn we bij Nudge niet verantwoordelijk.

 

Handig om te weten:

 • Je kunt in reacties een bijlage plaatsen, dit kunnen plaatjes én bestanden zijn.

 • Kom je een reactie tegen waar je het helemaal mee eens bent? Dan kun je deze reactie jouw stem geven.

 • Als je bij het plaatsen van een reactie aanvinkt dat je op de hoogte wilt blijven, krijg je één keer per week een overzicht met de nieuwste reacties in je mailbox. Deze optie kun je later altijd weer uitzetten in je profiel.

 • Bij sommige ideeën kan er niet gestemd worden of een reactie achter worden gelaten. Maak je geen zorgen, dit is de bedoeling!

 

Moderatie:

Onze moderators hebben een actieve rol: door vragen te stellen, te redigeren en soms in te korten of samen te voegen zorgen zij voor zo helder mogelijke topics. Vanzelfsprekend verwijderen onze moderators alle reacties met een gewelddadige, discriminerende, pornografische, illegale of criminele inhoud. Dat geldt ook voor verwijzingen naar websites met een dergelijke inhoud.

 

Schreeuw het van de daken!