Mijn Duurzame Preek

 

Heb je het boek Dominee van de Duurzaamheid van Leen Zevenbergen gelezen? Hopelijk heeft hij je na 25 preken over alle elementen van duurzaamheid geïnspireerd. Je zag de lege pagina's bij de 26e preek. Die is aan jou om te schrijven. Wat is jouw eigen preek op het gebied van duurzaamheid? Jouw eigen droom, tips of stappen die je al maakt? Deel het op deze pagina, laat van je horen!

 

Dien hier jouw preek in      Bekijk hier alle preken

 

Over Dominee van de Duurzaamheid

Dominee van de Duurzaamheid is geschreven omdat de meeste mensen onbekend zijn met het onderwerp. En onbekend maakt onbemind. De meeste mensen zijn gewoon niet bezig met duurzaamheid omdat het in hun ogen niet leuk is, bovendien duur en toch ook wel behoorlijk elitair. En dat terwijl bijna iedereen toch wel een leuk leven ambieert met bovendien een goede toekomst voor kinderen. En terwijl bijna iedereen het leuk vindt om weleens iets voor een ander te doen, gezond te eten, leuk werk te hebben en omringd te worden door leuke mensen.  


Dit boek heeft als ambitie om duurzaamheid normaal te maken, minder elitair en zelfs leuk. In 25 makkelijk leesbare en inspirerende  hoofdstukken neemt Leen Zevenbergen je mee in een wereld die de hemel op  aarde kan zijn, mits we met elkaar een aantal stappen maken naar verbetering. Stappen die niet moeilijk zijn, maar wel urgent. Lees elke avond een hoofdstuk, val vrolijk in slaap en ontdek hoe makkelijk het is om jouw bijdrage te leveren.

 

Over Leen Zevenbergen

Leen Zevenbergen is als serie-ondernemer met de oprichting van circa twintig bedrijven al meer dan dertig jaar bezig met duurzaamheid. Hij was Europees voorzitter van het oudste netwerk van duurzame ondernemers, mede oprichter van het grootste Europese netwerk van duurzame bedrijven en heeft de gave om duurzaamheid toegankelijk en leuk te maken voor een breed publiek. Met zijn eerste boek “En nu laat ik mijn baard staan”, Managementboek van het Jaar, bereikte hij in binnen- en buitenland meer dan 100.000 lezers. Zijn laatste boek  “Once Upon A Future”, dat hij samen met Ruud Veltenaar schreef, is een zeer compleet naslagwerk. 

 

Leen Zevenbergen over duurzaamheid

"Het duurzaam leven, het duurzaam ondernemen, het duurzaam omgaan met anderen. Dat moet gewoon leuk  zijn. Niet een elitair clubje van wijsneuzen die alleen maar met certificaten, ingewikkelde en serieuze metingen, eerlijke en oneerlijke marketing elkaar de loef afsteken om er zo goed mogelijk voor te staan. Ook ik vond dat ik op de vraag over duurzaamheid vaak een ingewikkeld antwoord moest geven dat de meeste mensen na de eerste zin al niet meer begrepen. Maar het enige echte antwoord is dat je graag omgaat met mensen die echte mensen zijn. Die geven om een ander en om elkaar."

 

 

 
 

Deel het met de wereld!