Het verhaal van Nudge

 

Over NudgeTeamVoor organisatiesSuccesverhalen

 

De visie van Nudge

De wereld om ons heen maakt belangrijke veranderingen door. Die gaan gepaard met grote uitdagingen. Dit besef dringt steeds meer door en zorgt dat mensen er iets aan willen bijdragen om het beter te maken. Vaak lijken die initiatieven – groot en klein - op elkaar. En mensen weten niet altijd dat dit ook dichtbij kan zijn. Nudge wil dat mensen en organisaties elkaar kunnen vinden. Om zo samen op te kunnen trekken. Dat versnelt en versterkt. En dat is precies wat we willen.

 

Onze missie

Nudge is een bedrijf met een missie: wij willen blijvende gedragsveranderingen realiseren bij individuen en organisaties op het gebied van klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid. Dat doen we door hen te betrekken bij projecten en campagnes die op prikkelende wijze ander gedrag stimuleren. Niet alleen bedenken wij die projecten; we voeren ze ook uit. Wij geloven dat elke duurzame verandering telt en dat veel kleine duwtjes uiteindelijk tot grote sprongen voorwaarts leiden. Inmiddels hebben wij op deze wijze meer dan 55.000 individuele en 300 zakelijke partners aan ons weten te binden. Het gaat Nudge om impact. Daarom komt onze winst volledig ten goede aan het uitbreiden en versterken van onze activiteiten. Want onze groei is ook groei richting de best denkbare wereld voor iedereen.

 

Een sociale onderneming

Nudge is een sociale onderneming en B-Corp gecertificeerd. Dit betekent dat onze diensten gericht zijn op duurzame en sociale resultaten. Maar ook voldoen we aan normen over transparantie en de wijze van verantwoording afleggen. Onze winst is gericht op de continuïteit van Nudge en het uitbreiden en verbeteren van onze activiteiten.

 

Image
Image

 

 

Nudgers

Iedereen die zich op ons platform heeft aangemeld, wordt nudger. Als nudger speel je een onmisbare rol in het creëren van de impact die onze projecten tot een succes maken. Door mee te denken, te doen en te delen. Elk stapje is belangrijk. Samen maken we het verschil. Doe je ook mee?

Als nudger blijf je op de hoogte van duurzaam nieuws en inspiratie via onze Update, doe je mee aan projecten in jouw buurt, denk je mee over ideeën van anderen en kan je de hulp van professionals inschakelen.

 

 

 

Vrienden van Nudge

De Vrienden van Nudge zijn organisaties, groot en klein, die Nudge een warm hart toedragen. Ze zien het belang in van onze missie en dragen bij aan het vervullen hiervan. Dit doen zij niet alleen met een financiële bijdrage, maar ook met vriendendiensten: het inzetten van kennis, ruimte, diensten of materiaal om andere vrienden en nudgers verder te helpen. Zo versterken we elkaar.

 

 

 

 

Gratis professionele hulp van de Vrienden van Nudge

Kan jouw initiatief of organisatie een zetje gebruiken? Schakel de professionele hulp in van de Vrienden van Nudge! Van workshops tot producten, werkplekken, design-werk en juridisch advies.

 

 

Partners

Onze partners zijn eigenlijk onze grootste vrienden. Ze begrijpen precies wat Nudge wil bereiken en zijn overtuigd van de impact die met onze projecten gerealiseerd kan worden. Daarom steunen ze ons niet alleen financieel, maar stellen ze ook hun kennis, ervaring en netwerk beschikbaar. Daarnaast werken we nauw met hen samen om nieuwe projecten te ontwikkelen.

 
Image
Liander is energie-netbeheerder in een groot deel van Nederland. Liander zoekt naar vormen waarbij de samenleving direct stuurt op de energie-infrastructuur die nodig is, met ons motto: 'iedereen energie'. Lij-Saan Wong-Ng: "Nudge geeft 'power to the people'. Is dat niet net wat we nodig hebben?"
Image
Greenchoice is voortrekker op het gebied van duurzame energie levering in Nederland. Als Founding Partner ondersteunen zij Nudge vanaf het begin. Jurjen Algra: "Wij denken dat we samen met Nudge een grote bijdrage kunnen leveren aan verduurzaming. Met zowel grote stappen als kleine stapjes."
Image
Stedin zorgt als onafhankelijk netbeheerder voor betrouwbare, veilige energievoorzieningen, nu maar zeker ook in de toekomst. Stedin draagt via Nudge bij initiatieven rond het bewust omgaan met energie: "In Nudge herkennen we de partij die in verbinding staat met duurzame initiatieven en organisaties".