De mensen achter Nudge

 

Over NudgeTeamSuccesverhalen

 

Jan van Betten

Oprichter

Was directeur Reed Elsevier Duitsland en besloot zich daarna volledig te wijden aan het dichterbij brengen van een duurzame samenleving. En mensen te inspireren!

Ilse Lettinga

Manager Nudge Global Impact Challenge

Werkte o.a. bij ABN Amro, McCann-Erickson en Benckiser. Ze is verantwoordelijk voor de Nudge Global Impact Challenge. En heeft altijd oog voor detail!

Francien Wouters

Office Manager & Relatiemanager

Zorgt als spin in het web dat alles op kantoor op rolletjes loopt en versterkt gelijktijdig het Vrienden van Nudge netwerk. Je inzetten om de wereld een beetje mooier te maken is haar levensmotto.

Hansje Huson

Communicatie ondersteuning

Sinds het eerste uur is Hansje als freelancer onze steun en toeverlaat op het gebied van communicatie. Moestuin- en reparatie-expert.

Yvonne Meijer

Projectmanager

Zet haar jarenlange ervaring met communicatie in als freelance projectmanager bij verschillende campagnes die bijdragen aan duurzame gedragsverandering. Ramen noodles, (online) rommelmarkten en bloemen zorgen voor inspiratie!

Monique Piet

Externe CFO

Helpt als externe CFO via Manifesto ons scherp aan de wind te zeilen. Onze droom, missie en de doelen die wij onszelf gesteld hebben zijn daarbij uitgangspunt. Houdt van mensen helpen een stap verder te zetten!

Nicolò Paolo Ferrari

Jr. Project and Communications Manager Nudge Global Impact Challenge

With his working background in communication and data analytics, as well as a master degree in Marketing, Nicolò aims to develop great sustainable projects and support the growth of future sustainable leaders.

Maëlle Tschumi

Intern Nudge Global Impact Challenge

After a bachelor’s degree in Communication and English at the Neuchâtel University in Switzerland, Maëlle now studies Corporate Communication at the UVA. She is very enthusiastic about assisting sustainable projects and inspiring people.

Inga van Lunen

Stagiair Communicatie

Na een stage in Sydney en een uitwisseling in Seoul, is zij terug in Nederland voor haar afstudeer stage voor International Media and Entertainment Management. Een gedreven student die geen uitdaging uit de weg gaat.

Josh McDonald

Intern Nudge Global Impact Challenge

With a background in Environmental Studies from the University of Waterloo, Josh is currently at the University of Amsterdam studying how New Media can be harnessed to promote sustainable initiatives.

Tessa Voncken

Communicatie Consultant

Doet de communicatie voor Nudge, in de breedste zin van het woord. Ze gelooft dat alle beetjes helpen en hoopt te inspireren tot groener gedrag. Verwijst graag naar documentaires die ze heeft gezien.

Minne Staverman

Controller

Mainly focuses on giving team sessions and workshops in her daily life. With her heart for sustainability she supports Nudge as an external controller to manage cash flow and take care of management reporting.

Het doel van Stichting Nudge is het bewaken van de maatschappelijke rol van Nudge binnen de samenleving. Stichting Nudge heeft een onafhankelijk bestuur van duurzame denkers en -doeners met diverse achtergronden. De nadruk van Nudge ligt op impact, maar een goede financiering van de activiteiten is belangrijk voor een gezonde bedrijfsvoering. Daarom heeft Nudge BV aandeelhouders, die het eigen vermogen van Nudge BV hebben verschaft. Het bestuur van de Stichting Nudge ziet het als haar verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat Nudge financieel duurzaam is, maar dat financiële winst nooit belangrijker wordt dan de impact die we nastreven. De Stichting Nudge heeft een prioriteitsaandeel van 1 euro in Nudge BV en heeft dus geen financieel belang, maar wel een belangrijke stem binnen de aandeelhoudersvergadering. Stichting Nudge heeft een eigen Raad van Advies. De overige aandelen van Nudge BV zijn in bezit van de oprichter (Jan van Betten), een aantal vrienden van Nudge, verenigd in de Stichting Administratiekantoor Nudge en tenslotte het ABN AMRO Social Impact Fund. Geen van deze partijen heeft een meerderheidsbelang. Vragen? Jan van Betten, oprichter van Nudge is altijd bereid vragen over deze unieke vorm van governance te beantwoorden.

Willem Brethouwer

Directeur SAMR

Willem Brethouwer is gespecialiseerd in identity marketing, marktonderzoek en green marketing. Hij verwacht van marketeers dat ze hun maatschappelijke verantwoording nemen!

Bas Rüter

Directeur duurzaamheid Rabobank Nederland

Bas is bioloog én bankier en zet zich elke dag in om van financiers versnellers van duurzame ontwikkeling te maken.

Tom van de Beek

Directeur The Tipping Point

Tom bevindt zich als 'ecopreneur' vaak buiten de gebaande paden. Vanuit zijn communicatie-achtergrond houdt hij zich bezig met gedrags- en cultuurverandering, met als doel een duurzame samenleving.

Wouter Scheepens

Partner Steward Redqueen

Wouter houdt zich als (bestuurs)adviseur bezig met duurzaamheid en impact. Bovendien is hij schrijver van het boek ‘Duurzaamheid in de boardroom’.

Lieke van Son

Beleidsmedewerker energie-innovatie Ministerie van Economische Zaken

Lieke van Son is gepassioneerd over innovatie en vernieuwing richting een duurzame samenleving. Haar ervaring met lokale initiatieven vult ze op dit moment aan met innovatie op nationaal niveau.

De leden van de Raad van Advies zijn er bij Nudge niet alleen symbolisch, maar dragen ook daadwerkelijk bij tot het realiseren van de doelstellingen. Ze geven advies aan het bestuur van de stichting over strategie en beleid.

Herman Wijffels

Econoom

Herman Wijffels is overtuigd van de gezamenlijke doe-kracht van Nudge. In de rol van adviseur geeft hij Nudge een zetje.

Marieke van der Werf

Partner bij Dröge & van Drimmelen

Marieke van der Werf richt zich op de transitie naar een duurzame toekomst, in zowel overheidsbeleid en bedrijfsstrategie. Haar rol als adviseur van Nudge sluit hier perfect op aan.

Dirk-Jan Smit

Vennoot bij Freshfields Bruckhaus Deringer

Dirk-Jan Smit is ervan overtuigd dat duurzaamheid en ondernemen uitstekend samen gaan. Als partner bij Freshfields voorziet Dirk Jan Nudge van juridisch advies.

Wim Schreuder Goedheijt

Eigenaar TRI-ODE bestuursadvies

Wim Schreuder Goedheijt is er van overtuigd dat verandering in deze samenleving nodig is en met name succesvol van onderaf kan plaatsvinden. Als bestuursadviseur is hij een steun en toeverlaat voor Nudge.

Hans Reus

Russell Reynolds Associates

Hans adviseert bedrijven bij het benoemen van leiders in duurzaamheid. Hij helpt Nudge en vooral ook de samenleving bij het boeken van duurzame winst.

Sinds de start van Nudge zijn er veel mensen die ons een handje helpen, gelukkig maar, want wij weten ook niet alles. Zo zijn er nudgers die we als 'hulplijn' af en toe mogen raadplegen voor advies of die de handen uit de mouwen steken bij evenementen. Daar zijn we heel blij mee, daarom stellen we ze hier graag aan je voor!

Indranil Bhattacharya

Eigenaar van Product Foundry

Visionair en systeemontwerper. Droomt ervan dat software bouwen in de toekomst net zo makkelijk is als het vertellen van een verhaal.

Chris Davids

Onderzoeker TU Delft

Collective intelligence expert met veel hands-on IT kennis. Werkt aan fascinerende projecten voor de afdeling Energy & Industrie aan de faculteit Technology, Policy and Management van de TU Delft.

Jean Philippe Avelange

Eigenaar van Avelto

Strategisch denker die business processen vorm geeft en de vertaalslag kan maken naar technische oplossingen. Probeert eerst zelf alle tools uit voordat hij deze adviseert!

Amit Shiwani

Senior Manager - Transaction Advisory Services

Expert in het inschatten van technische risico's en het uitdenken van toekomst scenario's. Verantwoordelijk voor 'business and operational strategy' bij Ernst&Young.

Celine Cairo

Singer | Songwriter

Celine Cairo is Singer Songwriter en maakt prachtige muziek. Ze ondersteunt Nudge op verschillende evenementen door bij haar luisteraars precies de juiste snaar te raken.

Joyce Lustberg

Advocaat bij RWV Advocaten

Joyce is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en insolventierecht. Voordat ze aan de slag gaat verdiept ze zich eerst goed in de branche en onderneming. Betrokken, gestructureerd en creatief in het komen tot oplossingen.

Richard Kok

Adviseur / eigenaar - In de tussentijd

Expert in het adviseren over en ontwikkelen van nieuwe business modellen voor​ ​de circulaire economie, voornamelijk op het gebied van energie, zorg,​ ​overheid, natuur en lokale gemeenschappen. Door zijn jarenlange ervaring bij de overheid is hij zeer geschikt als Kwartiermaker Nudge Local voor de provincie​ ​Limburg.

Werken bij Nudge

Wil jij actief zijn voor Nudge? Dit zijn onze huidige vacatures!

Internship - Project Management and Communications Nudge Global Impact Challenge 2020

Do you want to build on your knowledge of project management, social media, communications and marketing in an international environment?

Lees meer