De mensen achter Nudge

 

Over NudgeTeamSuccesverhalen

 

De dagelijkse organisatie van Nudge ligt in handen van een heel divers team van mensen. Mannen, vrouwen, jonge mensen, oude(re) mensen, mensen die heel duurzaam zijn, of mensen voor wie duurzaamheid nog iets nieuws is. Al deze mensen samen vormen het team van Nudge.

Jan van Betten

Oprichter

Was directeur Reed Elsevier Duitsland en besloot zich daarna volledig te wijden aan het dichterbij brengen van een duurzame samenleving. En mensen te inspireren!

Tieneke Breemhaar

Operationeel directeur

Werkte eerder als IT-manager bij TeleMedia, Esprit telecom, KPN, Wanadoo, Orange, Online en als directeur technologie bij Gatsometer. Technische innovatie is haar ding!

Ilse Lettinga

Manager Nudge Global Impact Challenge

Werkte o.a. bij ABN Amro en McCann-Erickson. Ze is verantwoordelijk voor de Nudge Global Impact Challenge. En heeft altijd oog voor detail!

Francien Wouters

Office Manager & Executive Assistant

Verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen op kantoor en Jan's agenda. Zonder Francien loopt alles in de soep! De wereld mooier maken loopt als rode draad door haar leven.

Hansje Huson

Communicatie ondersteuning

Sinds het eerste uur is Hansje als freelancer onze steun en toeverlaat op het gebied van communicatie. Moestuin- en reparatie-expert.

Liz Moen

Communicatie Consultant

Draait na haar periode als superstagaire mee in de communicatie van Nudge. Betrekt met haar scherpe pen nudgers bij de projecten. De foodie van het team.

Jan Zuilhof

Communicatie Consultant

Ontfermt zich met veel plezier over de website, social media en communicatiecampagnes. Combineert hard werken met hard lachen.

Evelien van Ierssel

Communicatie Consultant

Werkt mee aan projecten van Nudge en kan hier haar interesse in gedragsverandering en duurzaamheid combineren. Droomt ervan ooit in een Tiny House te wonen!

Sabrina Eilers

Relatiemanager

Ze besloot alleen nog maar voor 'goede' bedrijven te werken. Als relatiemanager coördineert ze de Vrienden van Nudge, alle Vriendendiensten en werft ze nieuwe Vrienden. Haar droom: een eigen woonboerderij met een ezel en kippen.

Yvonne Meijer

Projectmanager

Zet haar jarenlange ervaring met communicatie in als freelance projectmanager bij verschillende campagnes die bijdragen aan duurzame gedragsverandering. Ramen noodles, (online) rommelmarkten en bloemen zorgen voor inspiratie!

Monique Piet

Externe CFO

Helpt als externe CFO via Manifesto ons scherp aan de wind te zeilen. Onze droom, onze missie en de doelen die wij onszelf gesteld hebben zijn daarbij altijd haar uitgangspunt. Houdt van mensen helpen een stap verder te zetten!

Barbro van der Ham

Financiële ondersteuning

Zorgt dat de boekhouding van het team op orde is. Voorziet in haar vrije tijd via een boerencollectief de hele buurt van duurzame groente en fruit.

Marjolein Jonker

Stagiair Office Management

Behaalde vorig jaar haar bachelor sociale psychologie. Naast haar interesse in gedragsverandering, is ze altijd al een echte regelneef geweest. Bij Nudge kan ze beide zaken perfect combineren!

Holly Tammik

Stagiair Nudge Global Impact Challenge

Werkte eerder bij ttopstart en de VU Technology Transfer Office. Houdt zich bezig met de sociale media voor de Nudge Global Impact Challenge en ondersteunt Ilse met project management. Houdt van tuinieren en fietsen.

Het doel van Stichting Nudge is het bewaken van de maatschappelijke rol van Nudge binnen de samenleving. Stichting Nudge heeft een onafhankelijk bestuur van duurzame denkers en -doeners met diverse achtergronden. De nadruk van Nudge ligt op impact, maar een goede financiering van de activiteiten is belangrijk voor een gezonde bedrijfsvoering. Daarom heeft Nudge BV aandeelhouders, die het eigen vermogen van Nudge BV hebben verschaft. Het bestuur van de Stichting Nudge ziet het als haar verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat Nudge financieel duurzaam is, maar dat financiële winst nooit belangrijker wordt dan de impact die we nastreven. De Stichting Nudge heeft een prioriteitsaandeel van 1 euro in Nudge BV en heeft dus geen financieel belang, maar wel een belangrijke stem binnen de aandeelhoudersvergadering. Stichting Nudge heeft een eigen Raad van Advies. De overige aandelen van Nudge BV zijn in bezit van de oprichter (Jan van Betten), een aantal vrienden van Nudge, verenigd in de Stichting Administratiekantoor Nudge en tenslotte het ABN AMRO Social Impact Fund. Geen van deze partijen heeft een meerderheidsbelang. Vragen? Jan van Betten, oprichter van Nudge is altijd bereid vragen over deze unieke vorm van governance te beantwoorden.

Willem Brethouwer

Directeur SAMR

Willem Brethouwer is gespecialiseerd in identity marketing, marktonderzoek en green marketing. Hij verwacht van marketeers dat ze hun maatschappelijke verantwoording nemen!

Bas Rüter

Directeur duurzaamheid Rabobank Nederland

Bas is bioloog én bankier en zet zich elke dag in om van financiers versnellers van duurzame ontwikkeling te maken.

Tom van de Beek

Directeur The Tipping Point

Tom bevindt zich als 'ecopreneur' vaak buiten de gebaande paden. Vanuit zijn communicatie-achtergrond houdt hij zich bezig met gedrags- en cultuurverandering, met als doel een duurzame samenleving.

Wouter Scheepens

Partner Steward Redqueen

Wouter houdt zich als (bestuurs)adviseur bezig met duurzaamheid en impact. Bovendien is hij schrijver van het boek ‘Duurzaamheid in de boardroom’.

Lieke van Son

Beleidsmedewerker energie-innovatie Ministerie van Economische Zaken

Lieke van Son is gepassioneerd over innovatie en vernieuwing richting een duurzame samenleving. Haar ervaring met lokale initiatieven vult ze op dit moment aan met innovatie op nationaal niveau.

De leden van de Raad van Advies zijn er bij Nudge niet alleen symbolisch, maar dragen ook daadwerkelijk bij tot het realiseren van de doelstellingen. Ze geven advies aan het bestuur van de stichting over strategie en beleid.

Herman Wijffels

Econoom

Herman Wijffels is overtuigd van de gezamenlijke doe-kracht van Nudge. In de rol van adviseur geeft hij Nudge een zetje.

Wim Schreuder Goedheijt

TRI-ODE bestuursadvies

Als lid van de Raad van Advies gelooft Wim Schreuder Goedheijt in het bundelen van krachten van onder af. Met TRI-ODE voorziet hij Nudge van bestuursadvies.

Marieke van der Werf

Partner bij Dröge & van Drimmelen

Marieke van der Werf richt zich op de transitie naar een duurzame toekomst, in zowel overheidsbeleid en bedrijfsstrategie. Haar rol als adviseur van Nudge sluit hier perfect op aan.

Jan Alberdingk Thijm

Chief People Officer & Member of the Executive Committee bij Nutreco

Als lid van de Raad van Advies gelooft Jan Alberdingk Thijm dat een hele boel kleine druppeltjes samen een golf maken. Hij heeft een groot netwerk van onder andere HR managers en zet dit graag in voor Nudge!

Dirk-Jan Smit

Vennoot bij Freshfields Bruckhaus Deringer

Dirk-Jan Smit is ervan overtuigd dat duurzaamheid en ondernemen uitstekend samen gaan. Als partner bij Freshfields voorziet Dirk Jan Nudge van juridisch advies.

De Raad van Actie ondersteunt projecten en campagnes van Nudge en focust hierbij op het stimuleren van betrokkenheid van jongeren (15-30 jaar) bij duurzaamheidsvraagstukken. Zo nemen ze deel aan brainstormsessies over toekomstige campagnes en organiseren ze activiteiten als onderdeel van Nudge projecten. De Raad van Actie houdt zich bezig met uiteenlopende thema's en zoeken graag de samenwerking op met andere organisaties, initiatieven, netwerken en jou!

Bruno

Raad van Actie

Studeert aan de Haagse Hogeschool om te kunnen ondernemen in een blauwe/circulaire economie. Zoekt altijd een verbinding om iets voor elkaar te krijgen.

Maurits

Raad van Actie

Werkt als beleidsadviseur duurzaamheid bij de gemeente Haarlemmermeer. Bouwt daar aan een circulaire en toekomstgerichte samenleving.

Lianne

Raad van Actie

Wil de wereld een stukje mooier maken en doet dat bij dutch als Young Business Professional. Ze vertelt vol passie over B Corps of over haar adoptie olifantje.

Afra

Raad van Actie

Werkt als webredacteur en social media manager bij MVO Nederland en is daarnaast freelancer. Gelooft heilig in de circulaire economie en innovatieve startups. En in koffie!

Sinds de start van Nudge zijn er veel mensen die ons een handje helpen, gelukkig maar, want wij weten ook niet alles. Zo zijn er nudgers die we als 'hulplijn' af en toe mogen raadplegen voor advies of die de handen uit de mouwen steken bij evenementen. Daar zijn we heel blij mee, daarom stellen we ze hier graag aan je voor!

Indranil Bhattacharya

Eigenaar van Product Foundry

Visionair en systeemontwerper. Droomt ervan dat software bouwen in de toekomst net zo makkelijk is als het vertellen van een verhaal.

Chris Davids

Onderzoeker TU Delft

Collective intelligence expert met veel hands-on IT kennis. Werkt aan fascinerende projecten voor de afdeling Energy & Industrie aan de faculteit Technology, Policy and Management van de TU Delft.

Jean Philippe Avelange

Eigenaar van Avelto

Strategisch denker die business processen vorm geeft en de vertaalslag kan maken naar technische oplossingen. Probeert eerst zelf alle tools uit voordat hij deze adviseert!

Amit Shiwani

Senior Manager - Transaction Advisory Services

Expert in het inschatten van technische risico's en het uitdenken van toekomst scenario's. Verantwoordelijk voor 'business and operational strategy' bij Ernst&Young.

Celine Cairo

Singer | Songwriter

Celine Cairo is Singer Songwriter en maakt prachtige muziek. Ze ondersteunt Nudge op verschillende evenementen door bij haar luisteraars precies de juiste snaar te raken.

Joyce Lustberg

Advocaat bij RWV Advocaten

Joyce is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en insolventierecht. Voordat ze aan de slag gaat verdiept ze zich eerst goed in de branche en onderneming. Betrokken, gestructureerd en creatief in het komen tot oplossingen.

Richard Kok

Adviseur / eigenaar - In de tussentijd

Expert in het adviseren over en ontwikkelen van nieuwe business modellen voor​ ​de circulaire economie, voornamelijk op het gebied van energie, zorg,​ ​overheid, natuur en lokale gemeenschappen. Door zijn jarenlange ervaring bij de overheid is hij zeer geschikt als Kwartiermaker Nudge Local voor de provincie​ ​Limburg.

Werken bij Nudge

Wil jij actief zijn voor Nudge? Ben je een geboren regelneef, een expert op het gebied van communicatie of heb je een bepaald thema binnen duurzaamheid helemaal in de vingers? Dan kun je bij Nudge je talent helemaal kwijt.

Internship - Project Management and Communications Nudge Global Impact Challenge 2018

Do you want to build on your knowledge of project management, social media, communications and marketing in an international environment?

Lees meer

Community & content creator (stage)

Ben jij onze nieuwe alleskunner op gebied van social media, content en community management?

Lees meer