Nudge Vrienden Events

 

27 juni | Evides Waterbedrijf | Rotterdam

Nudge Vriendenbijeenkomst 

Op 27 juni organiseren Nudge en Evides een Vriendenbijeenkomst over het vermarkten van duurzame reststoffen uit het water.

Laat je inspireren en denk mee

Evides maakt water waardevol. Bij de productie van drinkwater en de zuivering van afvalwater komen reststromen vrij die waardevolle grondstoffen bevatten. Vroeger werden deze stoffen vooral gezien als afval, maar de verdere bewustwording naar een circulaire economie biedt kansen om deze stoffen terug te winnen en nuttig in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het terugwinnen van fosfaten die in de voedingsindustrie en landbouw gebruikt kunnen worden.

Voor het terugwinnen van grondstoffen van hoge kwaliteit en in voldoende volume zijn de huidige (afval)waterzuiveringen echter niet optimaal ingericht en ook de wetgeving loopt achter. Helaas lukt het daardoor lang niet altijd om reststoffen succesvol te vermarkten. Deze bijeenkomst gaat in op deze aspecten en de volgende vragen:

  • Wat is er nodig om reststoffen echt waardevol te maken? Wat is waardevol?
  • Hoe kunnen we de  industrie verleiden om meer teruggewonnen grondstoffen uit de watersector te gebruiken? En voor welke industrieën is dit interessant?
  • Waarop moeten we focussen om meer succesvolle toepassingen te realiseren?

De avond is tevens een mooie kans om inspiratie op te doen en te netwerken. Lars Sørensen begeleidt ons weer door het mooie programma.

Maaltijd en borrel
Zoals je van een Vriendenbijeenkomst gewend bent verzorgt de host een heerlijke verantwoorde maaltijd. We sluiten de avond af met een gezellige borrel. Wij houden voor het eten rekening met het aantal deelnemers. Mocht je onverwachts verhinderd zijn, meld je dan minimaal 48 uur van tevoren af!

Programma

17:00 - 17:30 Inloop & registratie
17:30 - 17:50 Welkom door Annette Ottolini (directeur Evides) en Jan van Betten (directeur Nudge)
17:50 - 18:20 Bas van Eijk (sr. project developer Evides) en Bas Hofs (onderzoeker MVO Evides)
18:20 - 19:00 Tafelen met Vrienden & Break-out-sessies
19:00 - 19:20 Terugkoppeling
19:20 - 19:45 Keynote door Olaf van der Kolk (directeur AquaMinerals)
19:45 - 20:00 Afsluiting
20:00 - 21:00 Borrel & netwerken

Meer info en aanmelden

Vriendenbijeenkomst fairphone SDG's lars

2 juli 15:00-20:00 | De Groene Afslag, Laren

Save the date: Green Elephant workshop 

Een unieke workshop voor pragmatische vernieuwers uit diverse sectoren. Bij Green Elephant werken we samen aan duurzame businessmodellen van de toekomst. 

Wat je kunt verwachten:

  • Inzichten over de toepasbaarheid van een concept als Circulaire Economie, Biomimicry, Cradle to Cradle, Blue Economy voor je eigen organisatie
  • Kruisbestuiving en verbinding met mensen uit diverse generaties en sectoren
  • Manieren om extra creativiteit aan te wenden bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen
  • Extra motivatie en commitment om gelijk aan de slag te gaan

Meer info en aanmelden

Green-Elephant.jpg

18 september t/m 8 oktober 

MicroBattle 2019: doe mee met een team van collega's

Kleine acties lijken vaak maar weinig verschil te maken, maar als je ze met een hele horde mensen uitvoert sla je samen toch echt een deuk in een pakje boter. Nudge en Squarewise dagen daarom alle bedrijven, instellingen en organisaties uit om mee te doen aan de MicroBattle. In deze challenge trek je samen met je collega's ten strijde tegen andere teams en scoor je punten met eenvoudige, duurzame acties. Ondertussen zorgen we met z'n alleen voor echte impact. Dus geef je op en doe mee!

Meer info en aanmelden

Microbattle-duizenden-klein-acties.png

21-23 oktober | Nederland

Nudge Global Impact Challenge

Word jij één van de 90 jonge talenten van de Nudge Global Impact Challenge 2019? Grijp jij de kans om je te ontwikkelen als leider van de toekomst? Stap jij in een uniek internationaal netwerk van jonge professionals? En wil jij met hulp van Nudge jouw meest innovatieve en creatieve plan realiseren om veel impact te creëren binnen jouw organisatie, netwerk, stad etc.?

Meer info

challenge-800x800.jpg