Breng nu je stem uit!

Update: Deze campagne is inmiddels afgelopen. De Veronicaschool ging er vandoor met de Hansje Brinker Prijs t.w.v €3500,-. Voor vragen verwijzen we je graag door naar team@nudge.nl

HomeOver de competitieDien je ontwerp inStem nu!

De winnaar is bekend.


Testplan 3 iets langer is

Groen , de toekomst

We zijn voornemens om het schoolplein te herinrichten, met als doelstelling speelnatuur aan te brengen, zoveel als mogelijk is binnen de ruimte die er is. Kinderen zijn de toekomst en de natuur is de basis van ons bestaan, door deze met elkaar te verbinden willen wij bijdragen aan een gezonde, duurzame toekomst.

Testplan 3 iets langer is

Natuurlijk vrij Speelplein

Na anderhalf jaar in een tijdelijke vestiging krijgt onze startende school een eigen gebouw! Helaas is het huidige plein een zee van tegels. Ouders en de leerkrachten hebben samen een 3 fasen plan bedacht waar het spelende kind centraal staat in harmonie met de inheemse natuurlijke leefomgeving

Testplan 3 iets langer is

Kweekcafé: leren van de natuur

Kweekcafé gaat regenwater opvangen voor het vergroenen van de kas. Hiermee willen wij het binnenklimaat, luchtkwaliteit en akoestiek in de kas verbeteren. Waarmee we een stukje Haarlem regenwaterbestendig maken, zorgen voor een prettige groene ruimte met een educatieve waarde.

Testplan 3 iets langer is

Zuidrand rainproof again

Wat te doen met 84.000 liter water?! Dat is de hoeveelheid die het Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand te verwerken krijgt tijdens een heftige regenbui. De door leerlingen bedachte oplossingen zijn drieledig: 1) waterberging en gefaseerde afvoer, 2) zichtbaar maken van het vele water en 3) multifunctioneel schoolplein.

Testplan 3 iets langer is

De water infiltrerende tuin

De water infiltrerende tuin. Men kijkt altijd naar de overheden als er problemen zijn op het water gebied, echter wij als burgers kunnen ook zeer veel doen om de problemen op te lossen. Dit plan komt met een goedkope oplossing zonder dat er veel zichtbare ingrepen in de tuin nodig zijn om toch droge voeten te houden.