Projecten

Zin om aan de slag te gaan? Dit zijn alle projecten die je een zetje kunt geven.


Thema's Wat kan jij doen? : Kopen Sorteer op Lijst Kaart

Plak HR-radiatorfolie

Radiatorfolie is een snelle en goedkope manier om geld en energie te besparen. Het voorkomt dat je veel warmte verliest via je muur of raam. Tegenwoordig bevestig je het onzichtbaar aan de achterzijde van je radiator. Klein klusje, groot rendement!

Drink vaker kraanwater

Plastic wegwerpflesjes met water zijn erg belastend voor het milieu. Ons kraanwater is lekker en veel goedkoper. Wist je dat het kraanwater aan veel strengere kwaliteitseisen moet voldoen dan bronwater?

Maak je eigen schoonmaakmiddelen

Schappen vol flessen, sprays en spuitbussen vind je in de supermarkt. Voor elk klusje is er wel een apart schoonmaakmiddel op de markt. Voor je het weet, heb je een keukenkastje vol. Maar is dat nou allemaal wel nodig? En kan het ook zonder die overvloed aan chemicaliën?

Start een wormenbak

Je eigen groenafval composteren als je geen (moes)tuin hebt? Jazeker. Tel maar uit: je laat je GFT ophalen door de gemeente en je koopt potgrond en plantenvoeding in de winkel. Dat kan slimmer! Met een wormenbak in je schuur, je balkon of zelfs je keuken produceer je superkwaliteit compost. En als je zelf echt geen enkele plant in huis hebt, zijn er genoeg tuiniers die het maar al te graag van je krijgen.

RotterZwam - kweek oesterzwammen op koffiedik

De koffiedik uit je espressoapparaat of perculator gooi je normaalgesproken gewoon weg, maar wist je dat dit een hele voedzame bodem is? Voor paddestoelen bijvoorbeeld! Met de Growkit van RotterZwam kun je thuis, van je eigen afval, oesterzwammen kweken!

Neem een deurbel zonder elektriciteit

Een elektrische deurbel is een van de beruchte sluipverbruikers in huis. Voor een paar korte rinkels per dag staat hij 24/7 aan. Gelukkig zijn er prima alternatieven die geen elektriciteit nodig hebben.

Beebox - bezorgt biologische producten direct van het land

De beebox is een box boordevol verse producten van eigen bodem en wordt elke week bij jou thuisbezorgd. Een samenwerkingsverband tussen Hollandse boeren, ondernemers en burgers. Elke week verrassend en inspirerend!

Ga warm de winter in

Of je er nu blij mee bent of niet, het is weer behoorlijk fris buiten. De koude maanden tikken altijd flink aan op je energierekening. Dus: altijd goed om te kijken of je kunt besparen - gunstig voor het milieu én voor je portemonnee! We zetten wat winterse bespaartips voor je op een rij.
×
My Popup
Projecten zonder locaties zijn niet zichtbaar op deze kaart, bekijk deze in de lijst