BookDifferent - Boek een hotel en maak de wereld mooier

Nederland Wonen & leven

Over dit project

Ga je er even tussenuit of heb je een zakenreis voor de boeg? Grote kans dat je online op zoek gaat naar een hotel. Daarbij selecteer je natuurlijk op prijs, locatie en kwaliteit. Via BookDifferent kun je bij het boeken nu ook kiezen voor (sociale) impact!

Team

Rianne Hammenga

Contactpersoon Nudge

Lonneke de Kort

Contactpersoon BookDifferent

Wie doen er mee?

79 nudgers

De hotelbookingssite BookDifferent laat zien welke hotels op jouw vakantiebestemming groen en duurzaam zijn. Zo kun je verantwoord genieten van mooie plekken wereldwijd. Met het boeken van een hotel maak je de wereld een stukje mooier! 

Hoe werkt BookDifferent?

Met slimme algoritmes maakt BookDifferent duurzame informatie van hotels zichtbaar. Ze vertalen het in begrijpelijke informatie over duurzaamheid in de reissector. Op die manier willen ze consumenten en bedrijven motiveren groene hotels te boeken. BookDifferent heeft exact hetzelfde aanbod als andere bookingssite: zo vind je ook ‘niet groene’ hotels via de website. Onderaan. Want de best scorende hotels staan bovenaan bij de zoekresultaten. Dit maakt kiezen voor een duurzaam alternatief een stuk eenvoudiger! 

Wat is er duurzaam en innovatief?

BookDifferent heeft twee indicatoren ontwikkeld. Hiermee krijg je op begrijpelijke manier een indicatie over de duurzaamheid van het hotel. Boek je een hotel met een groen blaadje (dit is de indicator voor het eco-label) of met een groen voetje (dit geeft een beperkte CO2 uitstoot weer)? Dan zorg je ervoor dat jouw overnachting minder impact heeft op het milieu in vergelijking met de hotels die deze indicator niet hebben. 

Ook doneert BookDifferent een deel van de inkomsten per hotelkamer naar een goed doel. Bij het boeken kan je zelf aangeven naar welk doel dit bedrag gaat.

Wie zit er achter BookDifferent?

Vier ICT-ers (Armijn, Marc, Joost en Bastiaan) en Lonneke hebben BookDifferent in 2012 opgericht. In die tijd was er geen enkele online reisorganisatie die liet zien welk hotel eco-gecertificeerd was. Als Sociale Enterprise gelooft BookDifferent dat door vraag te creëren naar duurzaamheid, de sector in beweging komt en duurzaamheid wordt geïncorporeerd in organisaties.  

Speciaal voor nudgers 

Speciaal voor nudgers verloot BookDifferent een hotelovernachting voor 2 personen in een  eco-gecertificeerd hotel in Nederland! Meedoen? Meld je aan via de button!  

Toos Kerkhoff 27 december 2015

Ook een selectie te maken in hotels die gewoon rust aanbieden, dus geen animatie o.i.d.?

Alexa Lans 28 december 2015

@ Toos Kerkhoff: Het draait bij BookDifferent helemaal om het maken van een bewuste en duurzame keuze wat betreft hotels. Op rust kun je niet sorteren, wel vind je daarover informatie bij de hotelbeschrijving als dat van toepassing is.