Help elkaar in tijden van het coronavirus

Nederland Delen & samenleving

Over dit project

"Vergeet niet: rampen en crises halen het beste in mensen naar boven" kopt de Correspondent. In deze tijd van de snelle verspreiding van het coronavirus staat iedereen klaar om elkaar te helpen.

Team

Emma Kemp

Wie doen er mee?

50 nudgers

Initiatieven in jouw buurt

Bekijk meer
×
My Popup

In deze tijd van de snelle verspreiding van het coronavirus staat iedereen klaar om elkaar te helpen. Vooral ondernemers hebben het zwaar, restaurants zijn gesloten waardoor leveranciers met overschotten blijven zitten. Anderen zitten noodgedwongen thuis, zonder werk. Gelukkig wordt er op allerlei plekken oproepjes gedaan en wordt er hulp aangeboden, bijvoorbeeld extra werkgelegenheid in warenhuizen nu de supermarkten overuren draaien. 

Heb je een overschot aan (verse) voedingsmiddelen en wil je een oproepje plaatsen? Ben je op zoek naar extra werkkrachten? Of ben je als ondernemer gewoon open en wil je dit mensen laten weten? 

Bied je hulp aan!

Als je een initiatief hebt, kun je een oproepje plaatsen via de knop aan de rechterkant van deze pagina. Volg het stappenplan om jezelf op de kaart te zetten. Nudgers bij jou in de buurt krijgen dan een melding en kunnen dan via jouw persoonlijke pagina contact met je zoeken. Je gegevens blijven anoniem totdat je deze persoonlijk deelt met degene die contact zoekt. 

Ik help graag!

Tips:

  • Maak duidelijke afspraken.
  • Houd de maatregelen van het RIVM in acht: blijf op 1,5 meter afstand van elkaar en blijf binnen als je je ziek voelt.
  • Professioneel advies nodig? Het Rode Kruis heeft een informatienummer voor zieken en ouderen: 070-4455888