doorgaan.nl - Geeft goede ideeen een kans

Utrecht Delen & samenleving

Over dit project

Een ondernemer met een goed idee. Voor de realisatie heeft hij of zij geld nodig. Maar vaak staat een bank niet te springen om dit soort plannen te financieren. En wat doe je dan: stoppen of doorgaan? Verzekeraar De Amersfoortse heeft geld uitgetrokken om samen met heel Nederland te investeren in ondernemers via doorgaan.nl: een eigentijds crowdfundingsplatform waar ondernemers een steuntje in de rug krijgen.

Team

Stephan van Irsen

Contactpersoon doorgaan.nl E-mail Stephan

Liz Moen

Contactpersoon Nudge E-mail Liz

Lilian Doets

Contactpersoon doorgaan.nl E-mail Lilian

Wie doen er mee?

4 nudgers

Wat doet doorgaan.nl?

Op het platform van doorgaan.nl biedt een ondernemer zijn project aan inclusief het bedrag wat nodig is om het project financieel mogelijk te maken. Iedereen die in het idee gelooft kan vervolgens investeren. Zo maken veel kleine bedragen bij elkaar het project financieel mogelijk. Doorgaan.nl is meer dan alleen een platform: ze dragen financieel bij en helpen met het voeren van de campagne.

Wie zit er achter doorgaan.nl?

Doorgaan.nl is een initiatief van ondernemersverzekeraar De Amersfoortse. Met het platform ondersteunen ze ondernemers door in hun goede ideeën te investeren en door andere investeerders op te roepen om dat ook te doen.  

Duurzaam? Innovatief?

Uniek aan doorgaan.nl is dat ze zelf 2 miljoen euro hebben vrijgemaakt om mee te investeren. Daarnaast kun jij investeren met een like en share. doorgaan.nl werkt met tegenprestaties in natura, die zijn altijd gekoppeld aan het product of de dienst.

De projecten op doorgaan.nl hebben veelal een duurzaam en innovatief karakter. Succesvolle projecten waren onder anderen een StadsWormerij die hielp bij het sluiten van de voedselkringloop en ondernemer Gerard die nu van bouwpuin huizen bouwt in Haïti. Ook konden veel jonge ondernemers hun droom realiseren en openden De Keuken van de Koning, Tea Village en Jeroen bakt Brood allemaal hun eigen winkel. 

Actie: De Rijdende Elevator Pitch!

Tien ondernemers hebben hun verhaal voor de camera gepitched: van beginnende wereldverbeteraars tot oplossingen voor alledaagse dingen. Bekijk hun filmpjes! De drie ondernemers met de meeste likes en shares stonden in de pitchfinale op het MKB Ondernemers Congres op 27 oktober. Bekijk wie de winnaar is geworden! Deze ondernemers wonnen een prijzenpakket t.w.v. €10.000 aan advertenties, PR en trainingen. Ook meedoen? Stuur jouw 1 minuut- pitch op naar info@doorgaan.nl. Misschien ga jij wel mee naar de voorronde van het NK pitchen in 2017.

Welke nudge geeft doorgaan.nl?

Doorgaan.nl helpt ondernemers met een gebruikvriendelijk platform waar op een laagdrempelige manier gecrowdfund kan worden. Ondernemers krijgen ook een steun in de rug doormiddel van promotie. Na het behalen van het doelbedrag blijft doorgaan.nl betrokken. Het project kan een daverend succes zijn geworden of misschien liggen er toch nog wat obstakels op de weg? Het motto van doorgaan.nl? "Vallen, opstaan en weer doorgaan!"