Een Onsje Minder Vleesreclame Alstublieft

“Een onsje minder vleesreclame alstublieft!” is een initiatief dat zich inzet voor een betere, duurzame wereld en wel via de regulering van en uiteindelijk een verbod op vleesreclame. Want in Nederland eten we nog steeds veel te veel vlees en een vermindering van onze vleesconsumptie is in lijn met de ambities van de Nederlandse overheid. Maatregelen op dit vlak, zoals vlees-taks of gedragsbeïnvloedingscampagnes, lijken lastig, maar wat we wél en ook per direct kunnen doen is de minimale maatregel van het stoppen met het stimuleren van de vleesconsumptie, namelijk via reclame, overal om ons heen. Dat maakt het makkelijker voor iedereen om de gezondere en duurzamere keuze te maken. Én het draagt bij aan het halen van de klimaatdoelen!

Ga je ook voor een stop op vleesreclame? Teken de petitie, deel en zeg voort: www.onsjeminder.nl voor een #onsjemindervleesreclame alstublieft!

Met 40.000 handtekeningen hebben we genoeg steun om het bij de politiek onder de aandacht te brengen en een bijdrage te leveren aan de transitie naar een gezonder en duurzamer Nederland!

Een onsje minder vleesreclame alstublieft is een initiatief gevormd door een groep duurzame denkers die bewustwording creëren over de negatieve effecten van de vleesindustrie en de voordelen van een plantaardig eetpatroon. Initiatiefnemers van deze campagne zijn Natascha Kooiman (DJ100, Food100 en Smaackmakers) en Armanda Govers (Even Geen Vlees). Het initiatief wordt ondersteund door diverse organisaties en namen uit de TROUW Duurzame 100.

Natascha Kooiman

Mede-initiatiefnemer http://www.onsjeminder.nl

Wie doen er mee?

Jolien
Natascha
Dorien
Sandra
Laurens
Marije
Vmarkt vegan webshop
Isa
Bart
Evelien
Van
Geert
Anonymous
Erwin
charlotte
×
My Popup

    Aan dit initiatief zijn nog geen updates toegevoegd.

Imke Hermens 18 januari 2018

Wij eten minder vlees en beter vlees: van de biologische boer bij ons uit het dorp.

Vmarkt vegan webshop Natascha 18 januari 2018

Mooi initiatief! Je hebt toch helemaal geen dierlijk vlees nodig. Dat is zo ouderwets.
Het heden is plantaardig!
Zie ook: https://www.vmarktutrecht.nl/