Gebruik zonnestroom zonder zonnepanelen op je dak!

Nederland Energie

Over dit project

Zonnestroom is schoon, stil en kleinschalig op te wekken. Op plekken die anders vrijwel geen nut hebben. Zo werken we met z’n allen aan een zonnige (want duurzame) toekomst. Bij Vrijopnaam kan iedereen zijn eigen energie opwekken.

Team

Team Nudge

Bas Wijnen

Wie doen er mee?

2 nudgers
1 organisatie

De energiemarkt in Nederland is voor het grootste deel nog steeds afhankelijk van fossiele energiebronnen. Als iedereen zou kiezen voor zonnestroom kunnen we dat veranderen. Zonnestroom is schoon, stil en kleinschalig op te wekken. Op plekken die anders vrijwel geen nut hebben. Zo werken we met z’n allen aan een zonnige (want duurzame) toekomst.

Je eigen stukje zon

Overal in Nederland bouwt Vrijopnaam zonneparken. De zonnestroom daarvan leveren we direct aan jou, zodat je bijdraagt aan duurzame productie. Dan kunnen straks alle kolen- en gascentrales dicht. Met een Paneelopnaam claim je je eigen stukje zon. Alle stroom die je zelf opwekt brengen we in mindering op je energierekening

Zonder winstmarge, hoe dan?

Jaja, voor niets gaat de zon op. Klinkt te mooi om waar te zijn, toch is het zo. Verdienen aan jouw energieverbruik is namelijk niet ons doel. Wat het wel is? Zoveel mogelijk mensen in staat stellen om zelf zonne-energie op te wekken.

Waar Vrijopnaam wel aan verdient zijn de vaste leveringskosten, te vergelijken met een abonnement. Je betaalt maandelijks €6,50 inclusief BTW, per product (stroom en eventueel gas). Bij je huidige leverancier betaal je deze kosten ook maar zetten zij daar bovenop een winstmarge op de geleverde energie. Dubbelop wat ons betreft.

Waarom overstappen?

  • Het is voordelig. Altijd zonnestroom voor de laagste prijs. We zetten namelijk géén winstmarge op jouw verbruik.
  • Het is duurzaam. Stroom waarvan je een goed gevoel krijgt. Van 100% Nederlandse zon (die schijnt vaak genoeg) èn CO2 gecompenseerd gas.
  • Het is eenvoudig. Overstappen regelen wij voor je. Wat je verbruikt èn opwekt kun je op elk gewenst moment bekijken in de app. Handig.
  • Het is flexibel. Opzeggen kan maandelijks, boetevrij, maar waarom zou je? De zon schijnt nog wel even (zo’n 5 miljard jaar).

Aanmelden doe je hier en is heel gemakkelijk.


Bijdragen door organisaties

Vrijopnaam

Bij Vrijopnaam kan iedereen zijn eigen energie opwekken. Op je eigen dak of via een paneel in een van de zonneparken van Vrijopnaam.