Hansa Green Tour - de groene netwerktour

Nederland Energie

Over dit project

De Hansa Green Tour is een jaarlijkse internationale netwerktour voor ondernemers en bestuurders. Doel is het delen van kennis en het promoten van duurzame energie in Noord-Europa. Rijdend in “groene” auto’s, bezoeken deelnemers initiatieven in de Hanzesteden die zich richten op duurzaamheid en cleantech. Dit jaar is het Deense eiland Samsø, ook wel het Renewable Energy Island genoemd, de eindbestemming van de reis.

Team

Roel Swierenga

Contactpersoon Hansa Green Tour

Rianne Hammenga

Contactpersoon

Wie doen er mee?

4 nudgers

Wat is de Hansa Green Tour?

De Hansa Green Tour is een inspirerende jaarlijkse internationale netwerktour voor bedrijven en overheden die duurzame technologie en hernieuwbare energie willen promoten, die willen leren van elkaar en van 'best practises' in Noord-Europa.


Wie zitten er achter Hansa Green Tour?

De Hansa Green Tour wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door Roel Swierenga van adviesburo Hanze Development. In samenwerking met het bestuur en de ambassadeurs van de stichting in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Zo is Reinier van de Berg de Nederlandse ambassadeur van de stichting Hansa Green Tour.

Duurzaam? Innovatief?

Alle deelnemers rijden de tour in elektrische auto's of op alternatieve brandstoffen zoals groen gas. De route voert langs diverse duurzame initiatieven en 's avonds zijn er interessante netwerkbijeenkomsten op het gebied van duurzaamheid- en cleantech in Duitsland en Denemarken. De tour wordt gereden als Eco Challenge waarbij de deelnemer die de tour weet af te leggen met de kleinste milieuvoetafdruk wordt uitgeroepen tot de Duurzame Mobiliteitsheld van het evenement.

Er worden bezoeken gebracht aan het nieuwe windpark van Eneco, het nieuwe Energy Experience Center in Aurich en het Zentrum Zukunft van EWE. Met als eindbestemming het Deense eiland Samsø, ook wel het Renewable Energy Island genoemd. Samsø wordt internationaal gezien als succesvol rolmodel voor de transitie naar een groene economie en transitie naar decentraal opgewekte duurzame energie.


Actie voor nudgers

Wil je ook mee? Als je als nudger meerijdt en verslag doet van de Tour krijg je 10% korting op je deelname!