Klimaatneutraal reizen regel je zelf!

Nederland Mobiliteit

Over dit project

Bij milieubewust leven kan duurzaam reizen niet ontbreken. Vliegen is belastend voor onze natuur, dat weten we allemaal. Maar hoe zorgen we ervoor dat het zo groen mogelijk gebeurt? Samen met Vriend van Nudge ParkFlyRent en meer dan 70 nudgers gingen we aan de slag met die vraag. Hier is een co-creatie initiatief uitgekomen: Goede reis Groene reis. Een unieke dienst die duurzaam reizen mogelijk maakt door autodelen en CO2-compensatie te combineren. Ontvang als nudger een gratis voucher waarmee je gebruikmaakt van Goede reis Groene reis!

Team

Migiza Victoriashoop

Migiza Victoriashoop E-mail Migiza

Jochem de Boer

Jochem de Boer E-mail Jochem

Wie doen er mee?

13 nudgers
1 organisaties

Met meer dan 70 nudgers zijn we het gesprek aangegaan over vliegreizen plannen en alles daaromheen. Wat blijkt? Idealiter reizen nudgers comfortabel, betaalbaar en verantwoord. Maar hoe combineer je al deze speerpunten in één reis? Samen hebben we hiervoor Goede reis Groene reis ontwikkeld. Een innovatieve dienst waarmee je eenvoudig, comfortabel en betaalbaar klimaatneutraal reist. Als nudger kun je je tot 30 juni aanmelden voor een vouchercode waarmee je gratis gebruik kunt maken van Goede reis Groene reis! De vouchercodes worden aan het einde van iedere werkdag verstuurd.

Ontvang jouw vouchercode!

* verplicht veld

Hoe werkt Goede reis Groene reis?

Met Goede reis Groene reis ga je comfortabel in jouw eigen auto naar de luchthaven. Geen gedoe met last minute taxi’s bestellen, sjouwen met koffers in overvolle treinen of vrienden vragen om je af te zetten. Aangekomen op het vliegveld parkeer je gratis bij ParkFlyRent, loop je binnen no time naar de terminal (Eindhoven Airport) of wordt erheen gereden door een privéchauffeur (Schiphol).

Tijdens jouw vakantie stel je de auto beschikbaar als deelauto. ParkFlyRent verhuurt deze volledig verzekerd aan betrouwbare en gescreende huurders. Kom je terug, dan staat de auto spic en span schoongemaakt op je te wachten. Via de service van Goede reis Groene reis kies je ervoor om de CO2-uitstoot van jouw reis voor 100% te compenseren. Met de huuropbrengst van jouw auto plant ParkFlyRent bomen in de tropische bossen van Bolivia, die gegarandeerd vijftig jaar groeien en CO2 opnemen. Ongeacht of en hoe lang de auto verhuurd is. Zo combineer je comfortabel reizen, veilig autodelen en CO2-compensatie eenvoudig tijdens één vakantie!

Wat doet ParkFlyRent?

Rondom luchthavens staan auto’s in alle soorten en maten simpelweg stil. Doodzonde, want er zijn genoeg reizigers die gebruik kunnen maken van deze auto’s. De droom van ParkFlyRent is om autobezitters te matchen met gescreende en betrouwbare huurders. Zo maken we samen efficiënter gebruik van auto’s en bespaar jij gemiddeld €60 aan parkeerkosten per week! Inmiddels hebben al heel wat mensen ParkFlyRent ontdekt, met lovende reviews van de Consumentenbond en tevreden klanten! Een goed moment om klimaatneutraal reizen nóg eenvoudiger te maken voor verhuurders via Goede reis Groene reis.

Samen maken we er een succes van

Steun dit co-creatie initiatief en help ons om klimaatneutraal reizen tot de nieuwe standaard te maken! Plaats als één van de eersten een groene reservering, laat ons weten wat je denkt door een reactie achter te laten of like en share deze gave service.

Op basis van emissiefactoren van Milieucentraal berekent ParkFlyRent jouw CO2-uitstoot. Hierbij wordt de retourvlucht van alle medereizigers, de gereden kilometers van de huurder en het gemiddeld aantal kilometers vanaf de voordeur tot aan de luchthaven meegenomen. Per ton CO2-emissie komt dat neer op drie bomen die 50 jaar mogen groeien. Zo weet je meteen hoeveel bomen nodig zijn om jouw uitstoot te compenseren.

ParkFlyRent plant jouw bomen samen met Trees for All. Sinds 2007 werkt deze organisatie in Bolivia aan het lokale project Smart Forest. Hierbij staan herbebossing, Climate Smart Agriculture (CSA) en het vastleggen van CO2-emissie centraal. Via Goede reis Groene reis wordt jouw uitstoot gecompenseerd met officiële credits die voldoen aan de duurzame norm van het keurmerk van The Gold Standard.

Ik wil Goede reis Groene reis!

Om jouw auto te verhuren, moet deze aan een aantal voorwaarden voldoen. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet. Jouw auto:

  • is een Nederlandse personenauto van maximaal acht jaar oud
  • heeft maximaal 200.000 km op de teller staan (250.000 voor dieselauto’s)
  • verkeert in goede staat
  • is vrij van gekke geurtjes (o.a. sigaretten- en huisdierengeur)
  • staat minimaal vijf dagen geparkeerd bij ParkFlyRent

Kijk hier voor meer informatie over de voorwaarden en FAQ’s van ParkFlyRent.

 

Sabrina Eilers 4 mei 2017

Met je eigen 'taxi' naar het vliegveld en geen gedoe met koffers, kinderwagen en overstappen. Geen kosten, wel compenseren voor het hele gezin. Ik ga het zeker uitproberen bij de volgende (nog niet geboekte) vakantie!


Bijdragen door organisaties

ParkFlyRent

ParkFlyRent combineert als eerste autoverhuur-, parkeer- en ‘deelauto’ diensten. Op deze manier kunnen reizigers besparen op parkeerkosten en betalen andere reizigers minder voor een huurauto. Ook biedt ParkFlyRent de mogelijkheid aan leasebedrijven en haar zakelijke klanten om de kosten van stilstaande autos te verminderen door de auto's voor hen te verhuren. Daarmee past het bedrijf naadloos in de sterk opkomende deeleconomie waar bestaande capaciteit beter benut wordt.