MeerBomenNu

Nederland Natuur & landbouw

Over dit project

Een miljoen bomen planten in één plantseizoen. Het kan als genoeg mensen meehelpen! Van november t/m maart organiseert MeerBomenNu in heel Nederland oogst- en plantdagen. Samen met jou verzamelen we het teveel aan jonge bomen en struiken in natuurgebieden en planten die weer op andere plekken, zoals bij boeren. Kijk op de kaart voor oogst- of plantdagen bij jou in de buurt.

Team

Tosca van der Wouden

Contactpersoon

Wie doen er mee?

27 nudgers

Initiatieven in jouw buurt

Bekijk meer
×
My Popup

1 Miljoen bomen voor klimaat en biodiversiteit

De ecologische crisis waar we in verkeren vereist een urgente, grootschalige en gezamenlijk uitgevoerde actie. Stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda slaan de handen ineen om komende winter minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. Wij zien bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden.

Gratis bomen? Hoe werkt dat?

Regulier worden bomen en struiken afgenomen bij boomkwekers. Maar er is een andere voor de hand liggende maar weinig gebruikte bron voor plantgoed: de natuur. MeerBomenNu verzamelt de overdaad aan jonge struiken en bomen in natuurgebieden, en plant die op andere plekken terug. MEERGroen doet dit al jaren als standaard onderdeel van natuurbeheer. 

Van november t/m maart organiseert MeerBomenNu in heel Nederland oogst- en plantdagen. Samen met jou verzamelen we het teveel aan jonge bomen en struiken in natuurgebieden en planten die weer op andere plekken, zoals bij boeren.

Kijk op de kaart voor oogst- of plantdagen bij jou in de buurt.

Meld je aan als vrijwilliger

Je kunt je hier aanmelden als vrijwilliger zonder voorkeur. Je wordt dan op de hoogte gehouden over activiteiten bij jou in de buurt.

In verband met de coronamaatregelen vragen we je om je per persoon aan te melden, ook als het om 1 huishouden gaat. 

Heb je toch voorkeur voor zelf een plantlocatie kiezen om te helpen? Ga dan naar de kaart en kies een locatie bij jou in de buurt waar ze nog vrijwilligers zoeken.