Moyee Coffee - drink FairChain koffie

Nederland Eten & drinken

Over dit project

Moyee Coffee is een koffierevolutie gestart, om als allereerste een FairChain branderij te openen in Ethiopië. Op die manier wordt maximale waarde toegevoegd in het land van herkomst en krijgt de consument de beste bonen. Radically good coffee dus.

Team

Team Nudge

Contactpersoon

Guido van staveren

Contactpersoon Moyee Coffee

Wie doen er mee?

61 nudgers
1 organisatie

Moyee Coffee is hard op weg het eerste FairChain koffiebedrijf ter wereld te worden. Zeg maar Fairtrade 2.0. En... het is ook nog eens hele lekkere en biologische koffie, radically good coffee dus! 

Wie zitten er achter Moyee Coffee?

Guido van Staveren van Dijk (oprichter Moyee Coffee) verdiepte zich in de koffie wereld. Hij kwam erachter dat de inkomsten in de keten heel scheef verdeeld waren en besloot dat het helemaal anders moest. Na het bestuderen van de cijfers in de koffie industrie, kwam hij tot de conclusie dat niet Fair Trade, maar FairChain bijdraagt aan het oplossen van armoede in koffie producerende landen.

Duurzaam? Innovatief?

Moyee Coffee herstelt de balans in de koffie waardeketen van de westerse terug naar de niet-westerse landen. Zo bouwen zij nu aan een koffiebranderij in Ethiopië. Meer informatie over de FairChain vind je op de website van Moyee Coffee.

Welke nudge geeft Moyee Coffee?

De afgelopen decennia is, qua opbrengst, de balans in de koffie waardeketen bijna volledig verschoven naar westerse landen. Moyee vindt die verdeling niet eerlijk en daarom is Moyee Coffee bezig om een koffiebranderij in Ethiopië te bouwen om zo die balans te herstellen. Zou elke multinational die koffie verkoopt dit doen, dan zou een land als Ethiopië onafhankelijker worden door het genereren van hogere eigen inkomsten.

  

Radicaal goede koffie voor een breder publiek?

Moyee blijft zich ontwikkelen. Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met FairChain koffie, heeft Moyee haar assortiment uitgebreid en kunnen Nespresso drinkers inmiddels ook genieten van FairChain koffie. De cups van Moyee zijn beschikbaar in Lungo en Espresso en zijn gevuld met de Afrikaanse Limu boon. De Fairchain cups van Moyee passen in alle Nespresso-machines, en zijn ook nog is 25 procent goedkoper dan de originele cups! Sinds november vind je de cups (én de gemalen koffie van Moyee) in alle Marqt supermarkten.

  • Team Nudge 17 september 2015 18:10 Contactpersoon

    <p>Helaas is de speciale actie gesloten. Het is nog wel mogelijk om via de Nudge Shop een Duo Pack Bonen of Cups te bestellen!</p>

  • Team Nudge 12 januari 2015 14:27 Contactpersoon

    <p>Speciale actie voor nudgers! Bij aankoop van een pak koffie of een doos espresso cups krijg je er een 2e gratis bij. Klik op de buttons hiernaast en doe mee!</p>


Bijdragen door organisaties

Moyee Coffee

Samen met nudgers hebben we de eerste 100.000 kopjes bij de start van Moyee Coffee verkocht.