The Pollinators

Nederland Eten & drinken , Natuur & landbouw

Over dit project

The Pollinators is een platform voor biodiversiteit en bestuiving. Samen met een hele zwerm organisaties en personen zorgen we voor behoud en herstel van ecosystemen. We Are The Pollinators.

Team

Tom van de Beek

Contactpersoon The Tipping Point E-mail Tom

Juan Zuilhof

Contactpersoon Nudge E-mail Juan

Wie doen er mee?

1628 nudgers
1 organisaties

‘Pollinators’ zijn van levensbelang voor ons. Voor onze voedselvoorziening zijn we namelijk in grote mate afhankelijk van deze kleine bestuivers. Wist je bijvoorbeeld dat 80% van de wilde planten en 75% van de gewassen bestuiving door insecten nodig heeft om zich voort te planten? De populatie van bestuivers neemt echter af. Een van de oorzaken hiervan is een gebrek aan gevarieerde voeding. Op het platteland worden steeds meer van dezelfde gewassen verbouwd. En ook in de stad vinden we steeds minder groen en geschikte bloemen en planten. Dit zorgt samen voor een gebrek aan vers stuifmeel. 

Biodiversiteit

Om de populatie weer gezond te maken dienen we onze leefomgeving zo in te richten dat bestuivers kunnen floreren. Dit kan door de biodiversiteit te verhogen. Bijvoorbeeld door meer insect-vriendelijke bloemen te zaaien of tegels uit de tuin te halen. De aanwezigheid van verschillende soorten planten en dieren houdt de natuur in balans en vormt een levende en productieve natuur.

We Are The Pollinators

De laatste jaren zijn er veel initiatieven gestart die zich inzetten voor meer biodiversiteit, bestuiving en bijen. Een goede zaak! Met The Pollinators treden initiatiefnemers The Tipping Point, De Bijenkorf en Nudge op als verbindende schakel tussen reeds bestaande en nieuwe initiatieven. Door samen te werken kunnen we steeds meer mensen aansteken en meekrijgen in onze missie: ecosystemen herstellen. Vanuit welke uitgangspunten The Pollinators dit doen vind je terug in het manifest.  

60.000 m2 biodiverse grond

Naast het organiseren van verschillende events, wordt in 2017 minstens 60.000 m2 grond voorzien van 'pollinatorvriendelijke' planten en bloemen. Een oppervlak gelijk aan 12 voetbalvelden! In april start een campagne om dit voor elkaar te krijgen. Op 22 april -Dag van de Aarde en tevens Nationale Zaaidag- zullen er op verschillende plekken in het land zaai-acties plaatsvinden, waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Zet deze dag dus vast in je agenda!

Deel je kennis met The Pollinators

The Pollinators willen de bestaande kennis op het gebied van biodiversiteit, bestuiving en bijen verenigen binnen een platform. We zijn daarom op zoek naar iedereen die betrokken is bij het onderwerp om samen een expert team te vormen en elkaar te versterken. Organiseer jij al iets om de biodiversiteit te verhogen, en wil je samen met The Pollinators je impact verhogen? Neem contact op via de oranje button aan de rechterkant van deze pagina! 

Blijf op de hoogte van The Pollinators

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van The Pollinators kun je je nu al inschrijven voor de nieuwsbrief. En natuurlijk kun je ons en de ontwikkelingen ook volgen via social media


 

 

 


Bijdragen door organisaties