Saint Basics - love your butt and save the world

Den Haag Wonen & leven

Over dit project

De wereld redden met je onderbroek, het kán met Saint Basics. Want de textiel is een enorm vervuilende industrie en elke verbetering helpt. Daarom introduceert Saint Basics de ‘houten onderbroek’ met maar 4% van het waterverbruik van katoen, 5% van de milieu-impact en een vijfde deel van het landgebruik. En hij is ook nog eens fraai uitgevoerd, superzacht, ademend en antibacterieel. Goed voor je billen én de wereld om je heen!

Team

Liz Moen

Contactpersoon Nudge E-mail Liz

Peter van Akkeren

Contactpersoon Saint Basics E-mail Peter

Wie doen er mee?

42 nudgers
1 organisatie

Wat is de houten onderbroek?

Het klinkt oncomfortabel misschien, maar het tegendeel is waar. Het groenste Nederlandse kledingmerk Saint Basics heeft onderbroeken geïntroduceerd die inderdaad gemaakt zijn uit houtvezels. Ze voelen fantastisch aan en zijn in positieve zin echt anders dan je gewend bent.

Het unieke van houtvezels

Eucalyptushout vormt de basis van deze verantwoorde onderbroeken. Het hout wordt in een zero-waste, closed loop proces verwerkt tot vezels waarvan garens wordt gesponnen. Het resultaat is een luchtige stof waar bacteriën geen vat op krijgen. De ideale stof voor ondergoed dus! De houten onderbroeken van Saint Basics zijn zachter dan zijde, beter dan bamboe en koeler dan katoen. En de onderbroeken zijn gewoon heel mooi.

Beter voor het milieu

Voor de productie van eucalyptusbomen is veel minder landoppervlak en water nodig dan voor het verbouwen van katoen. En er worden ook geen pesticiden en kunstmest gebruikt bij eucalyptusbomen. De milieubelasting van dit ondergoed ligt maar liefst 95% lager dan bij de conventionele boxers en slips van de bekende merken. En de merkboxer van Saint Basics is nog goedkoper ook!

Maak samen het verschil!

Elke keer dat je je Saint Basics aantrekt, draag je bij aan een mooiere, zuiverdere en eerlijkere wereld. Samen maken we het verschil, from the bottom up! Behalve boxers, hipsters en slips voor mannen en vrouwen zijn er nu ook superzachte ‘houten’ t-shirts. En voor de kerst staat een superzachte loungepant op het programma. Zet je Netflix maar vast aan en je chocola klaar!

Wie zit er achter de houten onderbroek?

Saint Basics is al 3 jaar het groenste kledingmerk van Nederland, beoordeeld door Rank A Brand. Het merk is transparant, sociaal, milieuvriendelijk en natuurlijk 100% vrij van sweatshops en kinderarbeid. Het is ook het eerste kledingmerk dat hip ondergoed maakt van houtpulp. Dutch Design, made in Portugal! De unieke zachte eigenschappen van het materiaal en het milieuvriendelijke aspect komen tot uitdrukking in het statement dat Saint Basics graag gebruikt: Love your butt and save the world.

Feestelijke giftbox

Speciaal voor de decembermaand introduceert Saint Basics een cadeaubox gevuld met superzachte eco basics. De cadeaubox is er in vier verschillende uitvoeringen voor hem en voor haar. Een cadeau met een goed verhaal!

Actie voor nudgers

Saint Basics maakt het voor nudgers extra aantrekkelijk om een houten onderbroek uit te proberen. Met de bestelcode SAINTNUDGE krijg je nu namelijk 10% korting op de hele houten collectie. Verkrijgbaar via de website van het Nederlandse merk. 

 


Bijdragen door organisaties

Saint Basics

Saint Basics is een Nederlands merk dat zich toelegt op het ontwerp, de productie en de verkoop van stijlvolle eco basics. Saint Basics staat bij Rank A Brand bovenaan in de categorie “mode, kleding en schoenen”, als enige merk met een A-label! Dat komt doordat ze alles produceren volgens de strenge GOTS-standaard. Geen pesticiden dus, en ook geen sweatshops of kinderarbeid. Daarnaast zijn ze ook nog eens extra zuinig met water en energie.