Samen Blokje Omdenken

Nederland Delen & samenleving

Over dit project

Ervaar jij ook deze hele COVID- tijd als een onwijs lastige periode? Waarin je nauwelijks meer mensen ziet, studie-of werkdruk groter lijkt dan normaal en je niet lekker in je vel zit? Meld je dan voor Samen Blokje Omdenken! Samen Blokje Omdenken is een platform voor jongeren zoals jij. Het biedt je de handvatten om naar buiten te gaan in je eigen regio en te ontstressen. Je ontmoet nieuwe leuke mensen, doet samen leuke dingen en doorbreekt de sleur!

Team

Tessa Voncken

Contactpersoon

Wie doen er mee?

25 nudgers

Initiatieven in jouw buurt

Bekijk meer
×
My Popup

Nudge, Nature For Health, Lentekracht en Vrije Universiteit Amsterdam bouwen - samen met jongeren - aan hét nieuwe platform om millennials met de natuur en met elkaar te verbinden en tegelijkertijd stress te verminderen.

Natuur als medicijn

Veel jongeren hebben te maken met stress. De coronacrises heeft dit effect alleen maar versterkt. Studenten hebben het hele jaar thuis gezeten en velen hebben hun studiegenoten niet of nauwelijks gezien. Ze voelen zich depressief en eenzaam. Om die reden is Samen Blokje Omdenken in hetl leven geroepen. Talloze onderzoeken bewijzen namelijk dat de natuur een positieve werking op mentale gezondheid heeft.  

 

Activiteiten in de natuur

Het platform Samen Blokje Omdenken biedt millenials de handvatten om naar buiten te gaan in hun eigen regio. Op SamenBlokjeOmdenken.nl vinden ze originele routes met daarbij verschillende activiteiten, zoals het helpen in een moestuin, luisteren van podcasts of het zoeken van Happy Stones. Ook kunnen jongeren iets terug doen voor de natuur: afval opruimen of bloemzaden zaaien.

Pilot in Overijssel

Voor de pilot van Samen Blokje Omdenken in de provincie Overijssel is Samen Blokje Omdenken op zoek naar studenten die het platform als allereerst een keer willen uitproberen. Naast de mogelijkheid om andere studenten te leren kennen en leuke activiteiten in de natuur te doen, krijgen zij als dank van ons een leuke beloning! Woon of studeer jij in Overijssel en ben je tussen de 18 en 26 jaar? En wil je nieuwe mensen ontmoeten, de natuur in en de sleur doorbreken? Meld je dan hier aan.