Slimwoner - Isoleer je spouwmuur

Nederland Wonen & leven , Energie

Over dit project

Energiebesparing is goed voor je portemonnee en voor het milieu. Toch komt het er vaak niet van. Zonde! Slimwoner vindt dat duurzaam leven leuk en makkelijk moet zijn en helpt je dan ook stappen te zetten. Bijvoorbeeld door het isoleren van je woning, de aanschaf van een zuinig elektrisch apparaat of door te kiezen voor LED-verlichting. Slimwoner helpt je hierbij.

Team

Team Nudge

Contactpersoon

Wie doen er mee?

20 nudgers
1 organisatie

Op www.slimwoner.nl vind je allerlei handige tips. Regelwerk wordt voor je uit handen genomen; geen offertes meer aanvragen, kwaliteit checken en, niet onbelangrijk, de duurzaamheid van het product controleren. Dit wordt allemaal voor je gedaan. En je wordt regelmatig verrast met een duurzaam en voordelig aanbod! 

Wie zitten er achter Slimwoner?

Slimwoner is een initiatief van Vriend van Nudge Natuur & Milieu. Natuur & Milieu vindt dat duurzaam leven leuk en makkelijk moet zijn. Daarom helpt Natuur & Milieu mensen om een stap te zetten, bijvoorbeeld om te starten met het besparen van energie. Met Slimwoner willen zij laten zien dat energie besparen voordelig is én comfort oplevert. Op de website vindt allerlei handige tips. Regelwerk wordt voor je uit handen genomen; geen offertes meer aanvragen, kwaliteit checken en, niet onbelangrijk, de duurzaamheid van het product controleren. Dit wordt allemaal voor je gedaan. 

Duurzaam? Innovatief?

Je huis energiezuinig maken spaart schaarse brandstoffen uit, die ligt voor de hand! Het isoleren van de buitenmuren gaat warmteverlies tegen. Het gasverbruik daalt na spouwmuurisolatie met gemiddeld 8.3 m3 per jaar, per m2 gevel. Zo bespaar je in een gemiddelde tussenwoning al snel € 210,- per jaar.

Er zijn natuurlijk meer organisaties die gebruik maken van de kracht van collectief inkopen. Bij het collectief inkopen krijg je niet alleen een extra goede deal, maar kan je er ook zeker van zijn dat de materialen van goede kwaliteit en duurzaam zijn. Nederland Isoleert werkt bijvoorbeeld met minerale wol uit 70% gerecycled glas zonder toegevoegde chemicaliën. Goede zaak dus!

Welke nudge geeft Natuur & Milieu met Slimwoner?

Daarom heeft Natuur & Milieu speciaal voor Slimwoners een duurzaam én voordelig aanbod. Bij Slimwoner Spouwmuurisolatie, geleverd door hun partner Nederland Isoleert, is je huis al geïsoleerd vanaf € 750. Bovendien heb je er geen omkijken naar, want Natuur & Milieu regelt alles. 

Actie

Wanneer je nu een offerte aanvraagt voor spuimuurisolatie ontvang je een gratis ThermoCard van Natuur & Milieu. Daarmee kun je makkelijk meten hoe koud je muren nu zijn en hoe de isolatie is.

  • Team Nudge 10 februari 2015 11:40 Contactpersoon

    <p>Wanneer je nu een offerte aanvraagt voor spuimuurisolatie ontvang je een gratis ThermoCard van Natuur &amp; Milieu. Daarmee kun je makkelijk meten hoe koud je muren nu zijn en hoe de isolatie is. Gebruik de kaart als het buiten ca. 0°C is, en binnen de thermostaat de gewenste binnentemperatuur aangeeft. Houdt het kaartje vijf seconden tegen de binnenkant van een buitenmuur. Wijkt de temperatuur flink af van de temperatuur op de thermostaat? Dan heb je zeer waarschijnlijk geen of slecht werkende spouwmuurisolatie.</p>

Geert van der Linden 19 februari 2015

Supergaaf! Ik ga het tijdens de volgende VVE vergadering bespreken.


Bijdragen door organisaties

Natuur en Milieu

Natuur & Milieu vindt dat duurzaam leven leuk en makkelijk moet zijn. Daarom helpt Natuur & Milieu mensen om een stap te zetten, bijvoorbeeld met het initiatief 'Slimwoner'. Daar laten zij zien dat energie besparen voordelig is én comfort oplevert.