Smaakt - probeer verantwoorde producten

Nederland Eten & drinken

Over dit project

Smaakt is een lijn biologische, duurzame en verantwoorde levensmiddelen. De producten zijn ambachtelijk bereid en verpakt. Met transparante verpakkingen is het product goed zichtbaar: ‘What you see is what you get!’. Bij Smaakt staat, je raadt het al, de smaak voorop. De kwaliteit is altijd doorslaggevend bij het bepalen van het assortiment, want de producten moeten vooral lekker zijn!

Team

Rianne Hammenga

Contactpersoon

Pieter Dirven

Contactpersoon Smaakt

Wie doen er mee?

77 nudgers
1 organisatie

Smaakt is een lijn biologische, duurzame en verantwoorde levensmiddelen. De producten van Smaakt liggen nu in de supermarkten van Jumbo, Plus, Hoogvliet en Coop maar je kunt ze ook via de webshop bestellen.

Wie zitten er achter Smaakt?

Smaakt is onderdeel van de Smaakspecialist, opgericht door zes ondernemers met een ideaal in het verminderen van 'foodkilometers' en het steunen van goede doelen. Vervolgens is Smaakt voortgezet door smaakmaker Pieter Dirven: gek van eten en drinken en altijd op zoek naar lekkernijen, met een knipoog naar gezond. Duurzaamheid is voor Pieter daarbij vanzelfsprekend.

Duurzaam? Innovatief?

De Smaakspecialist richt zich op het leveren van biologische, duurzame, verantwoorde en FairTrade producten aan supermarkten. Door het bundelen van meerdere merken, producten en leveranciers wordt CO2- uitstoot verminderd en daalt het aantal 'foodkilometers' sterk. Vanzelfsprekend zijn de (vracht)auto’s van Smaakt 'lean en mean', wordt er met duurzame stroom geproduceerd en wordt afval en verpakkingsmateriaal beperkt.

Welke nudge geeft Smaakt?

Smaakt streeft naar een eerlijke prijs voor boeren en producenten en tegelijkertijd een scherpe prijs voor de consument. Naast de verkoop aan consumenten richt Smaakt zich ook op het verkopen van de producten in de supermarkt, en met succes. Zo kan iedereen de producten online in de webshop bestellen, maar zijn ook de producten steeds vaker terug te vinden in de schappen van de supermarkten.

  • Rianne Hammenga 18 december 2014 09:33 Contactpersoon

    De actie is afgelopen, de winnaars ontvangen bericht van ons!

  • Rianne Hammenga 2 december 2014 11:07 Contactpersoon

    Wie zou jij graag een pakket verantwoorde producten geven voor de feestdagen? Smaakt stelt nog eens 15 foodpakketten beschikbaar ter waarde van €25,-! Perfect voor een kerstdiner. Deelnemen aan de actie doe je door je eigen naam, e-mailadres en adres achter te laten. Vergeet daarin niet te vermelden wie je een pakket zou willen geven voor de feestdagen en waarom!

  • Rianne Hammenga 10 november 2014 17:24 Contactpersoon

    Benieuwd naar de producten van Smaakt? Ze stellen 15 foodpakketten beschikbaar ter waarde van €25,-! In de pakketten vind je lekkere producten van hoge kwaliteit, geproduceerd met aandacht en liefde voor mens, dier en natuur. Klinkt goed, toch? Deelnemen aan de actie doe je door je naam, e-mailadres en adres achter te laten.


Bijdragen door organisaties

De Smaakspecialist

December 2015: De Smaakspecialist stelde Smaakt-foodpakketten ter waarde van €25,- beschikbaar voor nudgers!