The Dutch Weed Burger - probeer een zeewierburger

Nederland Eten & drinken

Impact

Samen hebben we al 228 kg CO2 bespaard!

Over dit project

The Dutch Weed Burger kun je vinden op bijna alle festivals en op de kaart van verschillende restaurants. Zeewier bevat veel eiwitten en daarom is de zeewierburger een goed alternatief voor de vleesvariant!

Team

Team Nudge

Contactpersoon

Mark Kulsdom

Contactpersoon The Dutch Weed Burger

Wie doen er mee?

220 nudgers
1 organisatie

The Dutch Weed Burger is een 100% plantaardige hamburger, verrijkt met zeewier! De burger is gemaakt van geroosterde sojasnippers en kombu (zeewier). Zelfs het broodje ziet groen, dit komt door de toegevoegde micro-alg chlorella. Als finishing touch: een pittige en romige vegan weedsauce met Hollandse Zeesla uit Zeeland. Lekker!

Wie zit er achter The Dutch Weed Burger?

​De 'weedheads' achter The Dutch Weed Burger zijn cultuurhistoricus en filmmaker Mark Kulsdom, en foodstylist en vegan kookboekschrijver Lisette Kreischer. De burger begon als documentaire over de toekomst van zeewier en de plantaardige keuken, maar inmiddels vind je de burger op de kaart van verschillende restaurants en kun je hem eten op veel festivals!

 

Duurzaam? Innovatief?

Zeewier wordt gezien als 'superfood' en vlees van de toekomst. Doordat zeewier veel eiwitten bevat is het een goed alternatief voor dierlijke eiwitten. Zeewier belast ons ecosysteem niet doordat er voor het verbouwen ervan geen landbouwgrond en zoetwater nodig is.

Welke nudge geeft The Dutch Weed Burger?

Na het bakken van meer dan 25.000 burgers is het tijd voor de volgende stap: heel Nederland veroveren met zeewier en plantaardig fastfood! De weedheads achter The Dutch Weed Burger werken aan plantaardige snacks op basis van zeewier als aanvulling op het assortiment.

 • Team Nudge 6 oktober 2015 17:02 Contactpersoon

  <p>In een burger is het heerlijk, maar wist je dat je zeewier op nog veel meer manieren kunt bereiden? De lekkerste recepten vind je in het nieuwe kookboek Groente uit Zee.</p>

 • Team Nudge 15 juni 2015 15:08 Contactpersoon

  <p>Wat is nou de impact van de Dutch Weed Burger? Het Nudge team heeft het voor je onderzocht! Samen hebben we al 152 kilo CO2 bespaard. Zie hoe wij tot deze positieve impact zijn gekomen. → http://www.nudge.nl/blog/2015/06/15/wat-de-impact-van-de-dutch-weedburger/</p>

 • Team Nudge 18 december 2014 09:31 Contactpersoon

  <p>De actie is afgelopen, de winnaars ontvangen van ons bericht!</p>

 • Team Nudge 10 november 2014 18:21 Contactpersoon

  <p>Thuis The Dutch Weed Burger bakken? We mogen een DIY pakket met 2 burgers weggeven. Laat je naam, e-mailadres en adres achter om mee te doen!</p>

 • Team Nudge 1 november 2014 18:21 Contactpersoon

  <p>Vijf nudgers hebben The Dutch Weed Burger thuis mogen testen, binnenkort lees je hun verslag op de blog.</p>

Geert van der Linden 25 november 2014

Ik heb de Dutch Weed burger bij de Foodhallen in Amsterdam mogen proberen. Mega-lekker!

lucienne coenegracht 13 januari 2015

Zijn deze burgers ook te koop in biowinkels?

Rianne Hammenga 21 januari 2015

Hoi Lucienne, helaas is The Dutch Weed Burger voorlopig nog niet in supermarkten te vinden vanwege de hoge kosten en eisen.
De burger staat wel bij steeds meer restaurants op het menu. Wil je de burger proeven? Check dan op de http://dutchweedburger.com/where-to-eat/ waar de burger bij jou in de buurt te vinden is!

Nathalie Ven 22 februari 2016

Ik ga naar de huishoudbeurs. Is er daar of nabij het station een mogelijkheid om een burger te proeven?


Bijdragen door organisaties