Tony's Chocolonely - eet eerlijke chocolade

Nederland Eten & drinken

Over dit project

Chocolademakers met een missie: op weg naar 100% slaafvrije chocolade. Niet alleen de eigen chocolade, maar alle chocolade wereldwijd! Pas dan heeft Tony's Chocolonely zijn doel bereikt. Tony's bewijst dat het écht anders kan.

Team

Arjen Boekhold

Contactpersoon Tony's Chocolonely

Rianne Hammenga

Contactpersoon

Wie doen er mee?

80 nudgers
1 organisatie

Chocolademakers met een missie: op weg naar 100% slaafvrije chocolade. Niet alleen de eigen chocolade, maar alle chocolade wereldwijd! Pas dan heeft Tony's Chocolonely zijn doel bereikt. Sinds 2005 bewijst Tony's dat het écht anders kan.

Tony's Chocolonely is gek op chocolade: op 't eten en 't maken, ze weten er alles van. Van de cacaoboon tot de reep in je mond. Ook maken ze smaakcombinaties waar je je vingers nog net niet bij opeet.

Wie zit er achter Tony's Chocolonely?

Tony's Chocolonely is in 2005 opgericht door de makers van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Journalist Teun van de Keuken is geschokt als hij er achter komt dat (kind)slavernij nog schrikbarend veel voorkomt in de cacaowereld. Hij is vastberaden om iets te veranderen aan de gruweldaden van de gevestigde choco-orde. Hij besluit zichzelf aan te geven als chocoladecrimineel, want door chocolade te eten, houdt hij slavernij in stand. Teun wordt schuldig bevonden, maar niet vervolgd. Dan besluit hij zelf het goede voorbeeld te geven en brengt Teun (Tony) de eerste (lonely) slaafvrije chocoladereep (choco) op de markt! De repen zijn een succes en sinds die dag is Tony's Chocolonely op weg naar 100% slaafvrije chocolade.

  

Duurzaam, innovatief?

Tony's Chocolonely koopt de cacao rechtstreeks in bij boeren uit Ghana en Ivoorkust. Direct gaat Tony's lange-termijn relaties met ze aan. Hierdoor weten de boeren zeker dat ze hun cacao voor lange tijd tegen een betere prijs kwijt kunnen en is het mogelijk om precies te vertellen waar de cacaobonen in jouw reep vandaan komen. De chocolade heeft geen nare bijsmaak, voor niemand niet.

Welke nudge geeft Tony's Chocolonely?

Tony’s maakt bewust door alle chocoladeliefhebbers te vertellen over de ongelijkheid in de cacaowereld. Tony’s geeft ’t voorbeeld door verantwoordelijkheid te nemen in de hele cacaoketen, van boon tot reep. Goed voorbeeld doet volgen: Tony's inspireert de cacaowereld om in actie te komen, waarbij iedereen zich inzet om 100% slaafvrije chocolade te produceren.

Actie voor nudgers

Jij kunt Tony's op een hele lekkere manier helpen: door de chocolade te eten! Want hoe meer chocoladefans achter hun missie staan, hoe meer Tony's kan betekenen voor de cacaoboeren in West-Afrika.

Jan van Betten 30 oktober 2014

Ik heb een aantal repen besteld met een zelf ontworpen wikkel (via de webshop van Tony, erg eenvoudig) als kadootje voor Kerstmis voor vrienden en relaties. Erg leuk dat dat kan!


Bijdragen door organisaties

Tony's Chocolonely

Nudge mocht 3 nudgers blij maken met een pakket Tony's voor het hele sportteam!