Treevember

Amsterdam Natuur & landbouw

Over dit project

De aanmelding om boombombeheerder te worden is gesloten. We hebben inmiddels al meer dan 150 boombombeheerders. Via deze pagina kunnen voedselbossen zich wel nog steeds aanmelden. ------- November is... Treevember! Tijdens Treevember brengen The Pollinators een ode aan de boom. Dat doen we door voedselbossen in het zonnetje te zetten én door zoveel mogelijk bomen te planten. Op deze pagina verzamelen we activiteiten die voedselbossen organiseren in november. Daarnaast verspreiden we via 150 particuliere ‘boombombeheerders’ tienduizenden zogenaamde boombommetjes. Zowel de voedselbosactiviteiten als de boombombeheerders komen op de kaart te staan. Sta jij op de kaart als boombombeheerder? Dan ontvang je gratis 100 boombommetjes om weg te geven of te planten. De boombommetjes worden eind oktober per post verstuurd. Wanneer iemand bij je langs komt om 10 boombommetjes op te halen bepaal je zelf. Laten we samen van Treevember een begrip maken. Doe mee, plant mee!

Team

Tessa Voncken

Contactpersoon

Wie doen er mee?

166 nudgers

Initiatieven in jouw buurt

Bekijk meer
×
My Popup

De aanmelding om boombombeheerder te worden is gesloten. We hebben inmiddels al meer dan 150 boombombeheerders.

------

De maand november is bij uitstek geschikt om bomen te planten.
Daarom lanceren Nudge en The Pollinators… Treevember! 

Een ode aan de boom

Tijdens Treevember brengen we een ode aan de boom. Bomen zijn immers niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling, maken de bodem gezond, slaan CO2 op, creëren meer biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens. 

Boombommetjes via boombombeheerders

Via 150 particuliere ‘boombombeheerders’ verspreiden we tienduizenden boombommetjes. Om vervolgens zoveel mogelijk bomen te planten. Door deze en masse te planten helpen we het land aan meer (bestuiversvriendelijke) bomen én dragen we bij aan het vergroten van de biodiversiteit. Sta jij op de kaart als boombombeheerder? Dan ontvang je 100 gratis boombommetjes om weg te geven of te planten. De boombommetjes worden eind oktober per post verstuurd.

Wat zit er in de boombom?

In de boombommetjes zitten zaden van verschillende bomen, namelijk de Lijsterbes, Zwarte Els en Ruwe Berk. De zaden zijn speciaal geselecteerd door Staatsbosbeheer. Deze bomen komen veel in Nederland voor (inheemse soorten), ontkiemen en groeien relatief makkelijk én helpen de biodiversiteit vooruit.

Wat doe je met de boombom?

Gooi de bommetjes uit op plekken waarvan je weet dat daar een boom kan groeien. Dat kan in je tuin zijn of een stukje land waarvan je toestemming hebt van de beheerder. Het is belangrijk dat het bommetje op (kale) grond terecht komt en dus niet op het gras. Zodoende kan tijdens het ontkiemen de uitloop de grond in groeien. Wij werken voor de eerste keer met de boombommetjes en zijn heel benieuwd naar het resultaat! 

Kijk op Treevember.nl of bij de FAQ voor meer informatie over de boombommetjes.

Voedselbosactiviteiten

Wil je nog meer doen tijdens Treevember? Super! Veel voedselbossen hebben Treevember ingepland voor de aanplant van bomen en het onderhoud van het bos. Zij kunnen daar wel de nodige hulp bij gebruiken en organiseren bijvoorbeeld vrijwilligersdagen. Wij hebben de activiteiten van de voedselbossen online verzameld en roepen iedereen op die óók graag aan de slag wil en zin heeft om in Treevember de laarzen weer eens aan te trekken zich te melden bij het dichtstbijzijnde voedselbos. Deze activiteiten zie je vanaf 1 november op de bovenstaande kaart.

Laten we samen van Treevember een begrip maken. Doe mee, plant mee!