Boombombeheerder 🌳 Boombommetje Ede

Help jij mee om Ede nog groener te maken met de boombommetjes? Je kunt ze afhalen bij mij!

Lindsay Ent

Verspreider

Wie doen er mee?

Tessa
Bontje
×
My Popup

    Aan dit initiatief zijn nog geen updates toegevoegd.

Meer over dit project

Treevember

Amsterdam Natuur & landbouw

Over dit project

November is... Treevember! Tijdens Treevember brengen The Pollinators een ode aan de boom. Dat doen we door zoveel mogelijk bomen te planten én door voedselbossen in het zonnetje te zetten. Via 150 particuliere ‘boombombeheerders’ verspreiden we tienduizenden zogenaamde boombommetjes: kleine balletjes van klei met zaden van bomen. Daarnaast verzamelen we op deze pagina de activiteiten die voedselbossen organiseren in november. Zowel de boombombeheerders als de voedselbosactiviteiten staan op de onderstaande kaart. Wil jij een boombommetje? Kijk dan op de onderstaande kaart en zoek naar een boombombeheerder bij jou in de buurt. Neem contact op met de boombombeheerder om een afspraak te maken, je krijgt dan vijf gratis boombommetjes mee. Gooi de bommetjes uit op plekken waarvan je weet dat daar een boom kan groeien. Kijk onderaan op deze pagina of op www.treevember.nl voor meer informatie. Laten we samen van Treevember een begrip maken. Doe mee, plant mee!

Team

Tessa Voncken

Contactpersoon

Wie doen er mee?

197 nudgers

Initiatieven in jouw buurt

Bekijk meer
×
My Popup

De maand november is bij uitstek geschikt om bomen te planten.
Daarom lanceren Nudge en The Pollinators… Treevember! 

Een ode aan de boom

Tijdens Treevember brengen we een ode aan de boom. Bomen zijn immers niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling, maken de bodem gezond, slaan CO2 op, creëren meer biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens. 

Boombommetjes via boombombeheerders

Via 150 particuliere ‘boombombeheerders’ verspreiden we tienduizenden boombommetjes. Om vervolgens zoveel mogelijk bomen te planten. Door deze en masse te planten helpen we het land aan meer (bestuiversvriendelijke) bomen én dragen we bij aan het vergroten van de biodiversiteit. Sta jij op de kaart als boombombeheerder? Dan ontvang je 100 gratis boombommetjes om weg te geven of te planten. De boombommetjes zijn inmiddels per post verstuurd.

Haal een boombommetje op

Vanaf november kunnen de boombommetjes opgehaald worden bij de boombombeheerders. Wil jij graag een boombommetje? Zoek dan op de kaart naar een 'Boombombeheerder 🌳 ' bij jou in de buurt. Neem contact op met de boombombeheerder voor een afspraak om de bommetjes op te halen, je krijgt dan vijf gratis boombommetjes mee.

 

Wat zijn boombommetjes?

Boombommetjes zijn zaadbommetjes gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten van verschillende soorten klei, kleurpigmenten, kokosvezels en nutriënten. De boombommetjes zijn in Nederland geproduceerd door Blossombs.

Wat zit er in de boombom?

In de boombommetjes zitten zaden van verschillende bomen, namelijk de lijsterbes, zwarte els en ruwe berk. De zaden zijn speciaal geselecteerd door Staatsbosbeheer. Deze bomen komen veel in Nederland voor (inheemse soorten), ontkiemen en groeien relatief makkelijk én helpen de biodiversiteit vooruit.

Wat doe je met de boombom?

Gooi de bommetjes uit op plekken waarvan je weet dat daar een boom kan groeien. Dat kan in je tuin zijn of een stukje land waarvan je toestemming hebt van de beheerder. Het is belangrijk dat het bommetje op (kale) grond terecht komt en dus niet op het gras. Zodoende kan tijdens het ontkiemen de uitloop de grond in groeien. Wij werken voor de eerste keer met de boombommetjes en zijn heel benieuwd naar het resultaat! 

Kijk op Treevember.nl of bij de plant-instructies voor meer informatie over de boombommetjes.

Voedselbosactiviteiten

Wil je nog meer doen tijdens Treevember? Super! Veel voedselbossen hebben Treevember ingepland voor de aanplant van bomen en het onderhoud van het bos. Zij kunnen daar wel de nodige hulp bij gebruiken en organiseren bijvoorbeeld vrijwilligersdagen. Wij hebben de activiteiten van de voedselbossen online verzameld en roepen iedereen op die óók graag aan de slag wil en zin heeft om in Treevember de laarzen weer eens aan te trekken zich te melden bij het dichtstbijzijnde voedselbos. Deze activiteiten staan ook op de bovenstaande kaart. Zoek naar dit icoontje 🍁  voor een voedselbos.

De voedselbossen die in novemer activiteiten en meewerkdagen hebben gepland vind je hieronder. Deze activiteiten zijn onder voorbehoud, neem contact op met het betreffende voedselbos of hun activiteiten doorgaan en of ze nog plek hebben voor vrijwilligers.

Voedselbos Waar Wanneer Meer weten?
Voedselbos EcoVredeGaard Elst (bij Arnhem) 4, 11, 18, 25 nov  Contact en meer info
Voedselbos Slochteren Slochteren (GR) 6, 7, 13, 20, 27 nov Contact en meer info
MijnStadstuin Amsterdam 7 en 22 nov Contact en meer info
Voedselbos Okkerheide  Leiden 7 nov Contact en meer info
Voedselbos Terrason Sauwerd (GR) 7, 14, 21, 28 nov  Contact en meer info
Carpe Vitam Elim (Drenthe) 22 nov Contact en meer info
Wildenborchse Bongerd Vorden (Achterhoek) 14 & 15 en 28 & 29 nov Contact en meer info 
Voedselbos Wedde/Westerwolde Wedde (GR) 14 nov Contact en meer info
Vrij Leven Rijsbergen (NB) 18, en 25 nov  Contact en meer info
Voedselbos Stonehenge  Pelt (België) 21 & 22 nov Contact en meer info
Plant-en oogstdagen Meerbomen.nu Door heel Nederland Van november t/m maart Meer info


Laten we samen van Treevember een begrip maken. Doe mee, plant mee!