Afhaalpunt voor nationale zaaidag: Berry

Kom biologische zaden afhalen bij Berry in Hoogeveen! Berry en zijn gezin hebben als gezin een verlangen om zo duurzaam en groen mogelijk te leven. In de week voor 22 april -de Nationale Zaaidag- dient Berry als voedselbank voor bijen. Neem via de oranje knop contact op met Berry om zaad af te halen. Je krijgt dan een zakje zaad mee en een korte instructie over het zaaien. Bij de instructie vind je ook hoe je kunt doneren aan The Pollinators als je dit leuk vindt.

Berry IJmker

Pollinator

Wie doen er mee?

Nel
Berry
Geke
Loïs

Reacties 2

Berry IJmker 21 april 2018

Hoi Karen, als je zegt hoeveel je nodig bent dan reserveer ik dat voor je. Lukt het niet om me een mailtje te sturen?

Karen Kaatje 21 april 2018

Hoi welke dagen kan ik zaden halen bij je? Zou graag volop meedoen met de actie 🐝🌸💮🏵

Meer over dit project

Voedselbank voor bijen

Nederland Natuur & landbouw

Over dit project

The Pollinators delen biologisch zaad uit voor de Nationale Zaaidag op 22 april. Om zoveel mogelijk bij-vriendelijke bloemen te zaaien, worden op verschillende locaties voedselbanken voor bijen ingericht. Wie wil zaaien kan in de week voor 22 april zaden scoren op een van de afhaalpunten.

Team

Iris Bergers

Pollinator E-mail Iris

Jan Zuilhof

Pollinator E-mail Jan

Wie doen er mee?

323 nudgers

Projecten bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup

Over de voedselbanken: hoe werkt het?

The Pollinators willen zo veel mogelijk oppervlak zaaien op de Nationale Zaaidag, en dus maken we het jou zo gemakkelijk mogelijk! Wil je ook graag meedoen, maar heb je thuis geen biologisch zaad liggen? Op verschillende locaties door het hele land haal je zaad op zolang de voorraad strekt. Kijk op de kaart hierboven waar het dichtstbijzijnde afhaalpunt is bij jou in de buurt. Vervolgens ga je naar de pagina van dat afhaalpunt en kun je contact opnemen via de oranje knop om een afspraak te maken. Zo simpel is het!

Zorg wel dat je pop-up blocker uitstaat, anders verschijnt het e-mailadres dat je nodig hebt niet. 

Op het afhaalpunt krijg je een zakje zaad mee en een instructie over het zaaien.

Over Nationale Zaaidag

De Nationale Zaaidag is drie jaar geleden opgezet door de Bijenstichting en imker Pim Lemmers. Op deze dag wordt heel Nederland opgeroepen om bloemen te planten. Hierdoor hebben de bijen genoeg voedsel om de zomer mee door te komen. Vorig jaar hebben The Pollinators ook deelgenomen aan de Nationale Zaaidag. Er werd toen met een stoet ambassadeurs door heel Nederland gereden en gezaaid bij lokale initiatieven. Voor een indruk van de dag, zie het onderstaande filmpje.

Ook dit jaar zijn er diverse zaai-evenementen op de Nationale  Zaaidag. Je ziet ze binnenkort verschijnen op de Facebookpagina van The Pollinators!

Over The Pollinators

The Pollinators is een initiatief van The Tipping Point en Nudge, met als missie een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten. The Pollinators vormt een platform voor lokale initiatieven die zich inzetten voor bestuivers, en organiseert zelf acties met hun community.

Lilian Voshaar 13 april 2018

Op 22 april, delen wij, Natuur&Milieuteam Zuid, zakjes zaad uit op onze markt in het Sarphatipark in Amsterdam tussen 12 en 16 uur. Kan dat er ook bij als locatie?

Groet, Lilian

Iris Bergers 14 april 2018

Hoi Lilian,
Wat goed dat jullie een actie organiseren! Is dit gelinkt aan The Pollinators? Anders kun je het aanmelden als een los project op de site.
Met vriendelijke groet,
Iris

Sabine Kafoe Hetem 17 april 2018

Heel leuk om aan mee te doen

e romme 17 april 2018

Ik doe graag mee.. hoor graag hoe en wat..

Iris Bergers 17 april 2018

Hoi,
Om mee te doen kun je op de kaart kijken welke voedselbank het dichst bij jou in de buurt is. Die persoon kun je dan benaderen met de oranje knop 'ik stuur een mail'.
Met vriendelijke groet,
Iris

Cees Filius 18 april 2018

Hoe maak ik een afspraak met een afhaalpunt? Ik heb gedrukt op een oranje knop maar kom dan niet verder!

Miranda Van der Vegt 18 april 2018

Ik zou graag weten welke bloemen er in het zaadmengsel zitten. Kan één van de deelnemende afhasladressen mij informeren?
Alvast bedankt.
Groet.

Alexandra Jansen 19 april 2018

Zin er aangewezen plekken om te zaaien? Ik zou graag de boomspiegels in stadsdeel zuid willen inzaaien, maar ik kan me herinneren dat in zuid het bestrijdingsmiddel Roundup is gebruikt. Is het schadelijk voor bijen als ik voedsel banken creëer in aarde die hiermee behandeld is? Help ik de bijen dan niet van de tegen in de drup?

Iris Bergers 19 april 2018

Hoi Miranda,
Deze bloemen zitten in de mix: phacelia, boekweit, witte mosterd, koriander, alexandrijnse klaver, inkarnaatklaver, goudsbloem, karwij, bladrammenas, korenbloem, komijn, dille, wilde malve, venkel, barnagie. Het is allemaal biologisch!

Iris Bergers 19 april 2018

Hoi Alexandra,
Het is het beste om te zaaien in grond waar geen pesticiden (meer) in zitten! Als het al heel lang geleden kun je er wel weer zaadjes planten, maar anders is het veiliger om te zaaien op onbewerkte grond.