WakaWaka - laad je telefoon op op zonne-energie

Nederland Delen & samenleving , Energie

Over dit project

De WakaWaka Light en Power zijn de ideale lamp en oplader op zonne-energie. En buy one = give one, dus voor iedere verkochte WakaWaka gaat er ook één naar een gezin in nood!

Team

Team Nudge

Contactpersoon

Camille van Gestel

Contactpersoon WakaWaka

Wie doen er mee?

98 nudgers
1 organisatie

WakaWaka Light is de meest efficiënte ledlamp op zonne-energie ter wereld. Nu is er ook de WakaWaka Power. Daarmee kun je ook je mobiele telefoon opladen. De lader op zonne-energie is tot wel 200% efficiënter dan de concurrenten, vooral in Nederlandse weersomstandigheden.

Wie zitten er achter de WakaWaka Power?

Off-Grid Solutions is een eigenwijs bedrijf in de goede zin van het woord. Zij geloven niet in business 'as usual', maar juist 'as UN-usual'. Ze realiseren hightech oplossingen voor betaalbare prijzen voor de 'Base of the Pyramid'. Daarnaast kiezen ze voor alternatieve distributiemodellen. Zo maken ze daadwerkelijk 'off-grid' oplossingen toegankelijk voor hen die daar het meest profijt van zullen hebben. Na het succes van de WakaWaka Light en Power is de WakaWaka Base is hun nieuwste oplossing.

  

Duurzaam? Innovatief?

De Base is een krachtige alles-in-een oplossing op zonne-energie. Het superefficiënte zonnepaneel zorgt ervoor dat je op één dag zonlicht genoeg power hebt om meerdere keren je smartphone op te laden of voorziet je een week lang van licht. De WakaWaka Base komt met twee designer LED lights. Één met daarin een oplaadbare batterij, de ander krijgt z'n (solar) power via de batterij. De complete kit komt in een stevige en handige draagtas. 

Welke nudge geeft WakaWaka?

1,5 miljard mensen (dat is 1 op de 5) hebben niet de luxe van een lichtknopje. Zij zijn afhankelijk van onder meer levensgevaarlijke én dure kerosinelampen. Die lampen zorgen voor 55% van de wereldwijde CO2-uitstoot van huishoudelijke verlichting. En elke dág branden 16.000 mensen zich door ongelukken. Wat gebeurt er wanneer een gezin kan switchen naar duurzaam en veilig solar licht? Gezinnen besparen tot 20% van hun extreem lage inkomen, luchtkwaliteit verbetert, geen brandgevaar meer, en hun dag wordt ruim 3 uur langer. Tot slot: schoolresultaten verbeteren enorm. Kortom, een flinke nudge!

Buy one = give one! Als je via dit project op Oneplanetcrowd meeinvesteert en een WakaWaka Base aanschaft, gaat er ook een WakaWaka Light naar een gezin in nood.

  • Team Nudge 18 december 2014 09:34 Contactpersoon

    <p>De actie is afgelopen, de winnaar van de WakaWaka ontvangt van ons bericht!</p>

  • Team Nudge 10 november 2014 18:13 Contactpersoon

    <p>De nieuwe crowdfunding campagne voor de WakaWaka Base is succesvol, binnen de eerste periode is het doelbedrag behaald! Om dit te vieren mogen we 1 WakaWaka Base weggeven aan een nudger die mee crowdfund. Door je naam, e-mailadres en adres achter te laten kun je meedoen. Als je via Oneplanetcrowd een WakaWaka Base aanschaft, gaat er ook een WakaWaka Light naar een gezin in het donker!</p>


Bijdragen door organisaties

WakaWaka

Nudgers hebben geïnvesteerd in de crowdfunding campagnes van de WakaWaka Light en Power, zo hebben we samen in 2013 WakaWaka's gedistribueerd aan mensen in nood in Haiti!