Gratis vriendendiensten

De Vrienden van Nudge zijn er om goede plannen verder te helpen. Ze bieden allemaal een gratis vriendendienst: van producten tot consultancy, van diensten tot locaties.

 

Locaties & werkplekken

Vergaderlocatie Soestduinen

Vitens biedt rondleidingen aan om te laten zien waar kraanwater vandaan komt (Hengelo). Ook stelt Vitens vergaderlocaties beschikbaar, zoals de prachtige locatie in Soestduinen of de ruimte in het kantoor Utrecht.

Events, workshops & sprekers

Ondersteuning projecten water en natuur

PWN beschikt over veel kennis op het gebied van natuur en water. PWN biedt als vriendendienst aan om projecten uit de Nudge community op dit gebied te ondersteunen.

Locaties & werkplekken

Ruimte voor initiatieven met impact

De Rabobank Waterland en Omstreken stelt vergaderruimte beschikbaar voor maatschappelijke organisaties en een podium in het ledenblad Dichterbij. Jaarlijks organiseert Waterland en Omstreken een duurzaamheids-event voor particulieren, bedrijven en overheden op het gebied van bouwen en wonen.

Events, workshops & sprekers

Inspiratie over blauwe economie in Tropicana

Ben jij geïnteresseerd in hoe de principes van de blauwe economie jouw business kunnen verrijken? Van duurzaam denken naar duurzaam doen. RotterZwam stelt haar kennis én inspirerende ruimte in Tropicana beschikbaar.

Gebouwen & buitenruimte

Duurzaam leven met water

Kennis in de vorm van alledaagse tips om duurzaam te leven met water. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier leverde een belangrijke, inhoudelijke bijdrage aan de Nudge themamaand over water.

Communicatie, marketing & PR

Waar focus jij op met jouw merk of idee?

Is jouw merk sterk genoeg? Dekt je naam (nog) wel de lading? Want wat is je visie, je missie, waar leg je de focus? BBK biedt een campagnebrainstorm, merk- of communicatieadvies aan. Daarnaast biedt BBK haar inspirerende locatie in Amsterdam aan voor een bijeenkomst van een dagdeel.

Business development & advies

Advies verduurzamen sportverenigingen

Duurzaam Verenigen ondersteunt het team van Nudge met projectmanagement. "Samen met Nudge zetten we duurzaamheid in de sport op de agenda en verbinden we verenigingen, bedrijfsleven en overheden."

Locaties & werkplekken

Voormalige fabriek als ontmoetingslocatie

Interface stelt haar voormalige fabriek in Scherpenzeel beschikbaar als ontmoetingslocatie. The Awarehouse is geschikt voor groepen van 20 – 200 personen. Inclusief interactieve tour door de fabriek. Inspiratie gegarandeerd!

Business development & advies

Advies op het gebied van sociaal ondernemen

Advies van een succesvolle MVO-pionier & kenner: Yumeko deelt graag haar kennis met nudgers en adviseert twee duurzame start-ups over sociaal ondernemen.

Events, workshops & sprekers

Workshop 'Maak je eigen Balkonton'

Kan jouw project een mini-moestuin op pootjes gebruiken? Vrienden met een buurtmoestuinproject of een ander duurzaam (semi-) openbaar initiatief kunnen deelnemen aan een bestaande workshop tegen materiaalkosten.

Business development & advies

Instapcursus projectmanagement

Projectmanagement-training.nl stelt een training projectmanagement beschikbaar voor een nudger. Heb jij een geweldig groen idee dat wel een zetje kan gebruiken? Laat het weten, dan zorgt deze vriend dat je aan de slag kan met je eigen project.

Financiëel & juridisch

Financieel advies bij MVO-verslag of budgetplan

Frits Snijder, de initiatiefnemer van SuperBuren, is ook werkzaam als accountant en is expert in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij ondersteunt jou bij het opstellen van een MVO-verslag of budgetplan.

Business development & advies

Bereken en verminder de footprint van je bedrijf

EcoChain begeleidt jouw bedrijf of product bij het berekenen van de ecologische footprint via de EcoChain Footprint applicatie. Leg de duurzaamheid van jouw bedrijf en producten vast in een bedrijfsrapportage.

Communicatie, marketing & PR

Hoe breng je jouw plan of product aan de man?

Je hebt een goed product of plan maar hoe bereik je je doelgroep? Jasper en Melvin van Seepje stellen tijd en expertise beschikbaar voor een uitdagend vraagstuk op het gebied van marketing en communicatie. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je weet wie je aanspreekt en wat er in diegene omgaat. Om te kunnen vertalen moet je beide talen spreken.

Business development & advies

Advies sociale ondernemingen

Dutch helpt groeien. Met een ondernemingsscan wordt in kaart gebracht hoe jouw sociale onderneming meer impact kan bereiken.

Producten

Groene tuinaarde voor een moestuinproject

Als vriendendienst biedt greenSand potgrond, tuinaarde en zand aan met het mineraal olivijn voor een moestuinproject per jaar inclusief een workshop.

Business development & advies

Projectondersteuning

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ondersteunt door kennis en expertise te delen vooruitstrevende projecten van Nudge.

Events, workshops & sprekers

Workshop Foodwise

De Smaakspecialist biedt als Vriendendienst een workshop aan voor groep 7 of 8 van de basisschool met als insteek het onderwerp suiker.

Locaties & werkplekken

Vergaderlocatie: EcoNexis huis in Zwolle

Enexis biedt het energieneutrale EcoNexis huis te Zwolle aan als inspirerende ontmoetingslocatie met rondleiding. Een gebouw waar energietransitie zichtbaar en tastbaar is. Ontdek duurzaam bouwen en wonen! Kijk rond in het huis op de site: https://www.econexishuis.nl/

Personeel & arbeid

100% klimaatneutraal schoonmaken

Wil jij ook een fris en schoon kantoor schoongemaakt met producten die een beperkte impact hebben op het milieu? Dan is Asito het schoonmaakbedrijf voor jou. Zij maken als vriendendienst je werkruimte duurzaam schoon.

Events, workshops & sprekers

The Food Shake Up

Meer weten over de duurzaamheid van ons voedsel? Smaackmakers levert, met een interactieve presentatie over de achtergronden van voedsel, als vriendendienst advies over het verduurzamen van bedrijfskantines en restaurants.

Producten

Chocolade uitdelen of proeven in de Chocokeuken

Als vriendendienst biedt Tony’s Chocolonely repen aan om te gebruiken tijdens je event. Of je kunt een dagdeel vergaderen met een chocoproeverij op de leukste werkplek van Nederland; de Chocokeuken!

Events, workshops & sprekers

Een revolutionair bedrijfsuitje bij Moyee

Moyee nodigt je uit om met je collega's naar een inspirerend en revolutionair verhaal over koffie te komen luisteren. Bij hen op kantoor hoor je alles over koffie: het zetten, branden en de koffieblends. En proeven! Moyee maakt van koffie drinken een belevenis.

Events, workshops & sprekers

Vrijkaart voor de Nationale Conventie

Pure Energie stelde een vrijkaart beschikbaar voor de Nationale Conventie 2014 met Al Gore om een nudger te inspireren en enthousiasmeren tot duurzaam leven.