Hulp van organisaties

Meer dan 300 organisaties, de Vrienden van Nudge staan klaar om jou te helpen. Zij leveren gratis Vriendendiensten die jij kunt inzetten voor jouw project.

Locaties & werkplekken

Vergaderlocatie Soestduinen

Vitens biedt rondleidingen aan om te laten zien waar kraanwater vandaan komt (Hengelo). Ook stelt Vitens vergaderlocaties beschikbaar, zoals de prachtige locatie in Soestduinen of de ruimte in het kantoor Utrecht.

Events, workshops & sprekers

Ondersteuning projecten water en natuur

PWN beschikt over veel kennis op het gebied van natuur en water. PWN biedt als vriendendienst aan om projecten uit de Nudge community op dit gebied te ondersteunen.

Communicatie, marketing & PR

Waar focus jij op met jouw merk of idee?

Is jouw merk sterk genoeg? Dekt je naam (nog) wel de lading? Want wat is je visie, je missie, waar leg je de focus? BBK biedt een campagnebrainstorm, merk- of communicatieadvies aan. Daarnaast biedt BBK haar inspirerende locatie in Amsterdam aan voor een bijeenkomst van een dagdeel.

Events, workshops & sprekers

Inspiratie over blauwe economie in Tropicana

Ben jij geïnteresseerd in hoe de principes van de blauwe economie jouw business kunnen verrijken? Van duurzaam denken naar duurzaam doen. RotterZwam stelt haar kennis én inspirerende ruimte in Tropicana beschikbaar.

Gebouwen & buitenruimte

Duurzaam leven met water

Kennis in de vorm van alledaagse tips om duurzaam te leven met water. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier leverde een belangrijke, inhoudelijke bijdrage aan de Nudge themamaand over water.

Locaties & werkplekken

Voormalige fabriek als ontmoetingslocatie

Interface stelt haar voormalige fabriek in Scherpenzeel beschikbaar als ontmoetingslocatie. The Awarehouse is geschikt voor groepen van 20 – 200 personen. Inclusief interactieve tour door de fabriek. Inspiratie gegarandeerd!

Communicatie, marketing & PR

Hoe breng je jouw plan of product aan de man?

Je hebt een goed product of plan maar hoe bereik je je doelgroep? Jasper en Melvin van Seepje stellen tijd en expertise beschikbaar voor een uitdagend vraagstuk op het gebied van marketing en communicatie. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je weet wie je aanspreekt en wat er in diegene omgaat. Om te kunnen vertalen moet je beide talen spreken.

Business development & advies

Advies op het gebied van sociaal ondernemen

Advies van een succesvolle MVO-pionier & kenner: Yumeko deelt graag haar kennis met nudgers en adviseert twee duurzame start-ups over sociaal ondernemen.

Producten

Chocolade uitdelen of proeven in de Chocokeuken

Als vriendendienst biedt Tony’s Chocolonely repen aan om te gebruiken tijdens je event. Of je kunt een dagdeel vergaderen met een chocoproeverij op de leukste werkplek van Nederland; de Chocokeuken!

Events, workshops & sprekers

Hoe schrijf je een boeiend impact report?

Radicale transparantie. Wat zou dat betekenen voor jouw bedrijf? Wat heb je te vertellen over jouw missie, de beren op de weg, de mislukkingen en succes die je boekt? Moyee Coffee heeft transparantie en impact reporting hoog in het vaandel staan. Tijdens een workshop in oktober 2017 gingen ze met Vrienden van Nudge aan de slag met het verzamelen en analyseren van impactcijfers en met het communiceren daarover. Ter inspiratie vertelden ze je hoe Moyee's opvallende jaarverslag 'Life is Unfair' tot stand kwam.

Financiëel & juridisch

Financieel advies bij MVO-verslag of budgetplan

Frits Snijder, de initiatiefnemer van SuperBuren, is ook werkzaam als accountant en is expert in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij ondersteunt jou bij het opstellen van een MVO-verslag of budgetplan.

Business development & advies

Bereken en verminder de footprint van je bedrijf

EcoChain begeleidt jouw bedrijf of product bij het berekenen van de ecologische footprint via de EcoChain Footprint applicatie. Leg de duurzaamheid van jouw bedrijf en producten vast in een bedrijfsrapportage.

Business development & advies

Advies sociale ondernemingen

Dutch helpt groeien. Met een ondernemingsscan wordt in kaart gebracht hoe jouw sociale onderneming meer impact kan bereiken.

Producten

Groene tuinaarde voor een moestuinproject

Als vriendendienst biedt greenSand potgrond, tuinaarde en zand aan met het mineraal olivijn voor een moestuinproject per jaar inclusief een workshop.

Business development & advies

Projectondersteuning

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ondersteunt door kennis en expertise te delen vooruitstrevende projecten van Nudge.

Events, workshops & sprekers

Workshop Foodwise

De Smaakspecialist biedt als Vriendendienst een workshop aan voor groep 7 of 8 van de basisschool met als insteek het onderwerp suiker.

Business development & advies

Brainstorm over jouw positieve impact

Steeds meer organisaties willen weten wat de impact is van hun activiteiten. Wat heeft een land, of maatschappij er aan, dat jij daar actief bent? Daar kan Steward Redqueen je bij helpen. Via een brainstorm krijg je inzicht welke impact jij nu hebt, wilt realiseren en waarom.

Personeel & arbeid

100% klimaatneutraal schoonmaken

Wil jij ook een fris en schoon kantoor schoongemaakt met producten die een beperkte impact hebben op het milieu? Dan is Asito het schoonmaakbedrijf voor jou. Zij maken als vriendendienst je werkruimte duurzaam schoon.

Events, workshops & sprekers

The Food Shake Up

Meer weten over de duurzaamheid van ons voedsel? Smaackmakers levert, met een interactieve presentatie over de achtergronden van voedsel, als vriendendienst advies over het verduurzamen van bedrijfskantines en restaurants.

Events, workshops & sprekers

Vrijkaart voor de Nationale Conventie

Pure Energie stelde een vrijkaart beschikbaar voor de Nationale Conventie 2014 met Al Gore om een nudger te inspireren en enthousiasmeren tot duurzaam leven.

Producten

Flessen & karaffen

Join the Pipe stelt als vriendendienst herbruikbare kraanwater flessen en kraanwater karaffen beschikbaar.

Gebouwen & buitenruimte

Test een ThermoSmart!

ThermoSmart biedt slimme thermostaten aan voor onze nudgers, om te testen.

Events, workshops & sprekers

5 kaarten voor het Innovatiefestival

Partos organiseert op 12 oktober het jaarlijkse Innovatiefestival in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Dit festival biedt een programma vol innovatie op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Het geeft ruimte aan het vieren van successen, het showcasen van inspirerende projecten en initiatieven, een podium voor vooruitstrevende denkers en doeners, het faciliteren van kritische gesprekken en bouwen aan nieuwe plannen voor ontwikkeling en impact. Partos stelt 5 kaarten (één per organisatie) voor dit festival ter beschikking.

Communicatie, marketing & PR

Tekst & Communicatie

Hansje Huson ondersteunt het team van Nudge vanaf het begin bij de communicatie. "Elkaar inspireren om samen stappen te zetten richting duurzaamheid - dat draait om communicatie. Daar zet ik graag mijn ervaring en expertise voor in!"