Balkonton

Met de wormenbakken van Balkonton maak je compost van je eigen keukenafval èn kweek je meteen veel planten op een klein oppervlak. De wormen bemesten de aarde zodat je nooit meer potgrond hoeft te kopen. Balkonton wil stadstuinieren makkelijk maken. Balkonton maakt de steden groener, vermindert de afvalstroom en leert ook aan kinderen hoe leuk het is om zelf biologische groenten te telen. De Balkonton is niet alleen duurzaam, maar ziet er ook goed uit!

bezoek de website Amsterdam

Contactpersoon

Ireen Laarakker

Stuur een email

Balkonton biedt deze gratis dienst aan

Events, workshops & sprekers

Workshop 'Maak je eigen Balkonton'

Kan jouw project een mini-moestuin op pootjes gebruiken? Vrienden met een buurtmoestuinproject of een ander duurzaam (semi-) openbaar initiatief kunnen deelnemen aan een bestaande workshop tegen materiaalkosten.

Niet beschikbaar

Bijdragen door Balkonton 4

Verduurzaam je huis

Balkonton heeft een van tips gegeven om je huis te verduurzamen. Met al deze tips kan jij - gemakkelijk en snel - verantwoorde keuzes met impact maken. In én om het huis.

  • 2197 nudgers
  • 42 organisaties

Maak je eigen potgrond

Een Balkonton is een slimme combinatie van wormenbak en kleinschalige moestuin. Je composteert je eigen keukenafval en je kweekt zelf groente en fruit.

  • 27 nudgers
  • 2 organisaties

Start een wormenbak

Met een Balkonton heb je een mini-moestuin op pootjes. Een gesloten kringloop in één ton: je gooit je GFT-afval in de compostbuis en de wormen zorgen voor vertering én verspreiden de compost door de ton. Balkonton wil stadstuinieren makkelijker maken en is een van de drijvende krachten achter het netwerk met wormen-afhaalpunten.

  • 398 nudgers
  • 2 organisaties
  • Samen composteren we 98 ton groenafval per jaar


Blogs en nieuws over Balkonton

Hoe zorgen we ervoor dat groen uit de wijk in de wijk blijft?

Hoe zorgen we ervoor dat groen uit de wijk in de wijk blijft?

Op vrijdag 11 december werd het internationale Jaar van de Bodem afgesloten met het congres TerrAgenda. Een dag vol inspirerende sprekers en praktische workshops. En natuurlijk werden de agendapunten voor 2016 genoteerd. Want ook in het nieuwe jaar blijft de bodem van groot belang. Nudge was er bij, en verzorgde er de workshop "Groen uit de wijk blijft in de wijk".
Wat is de impact van een wormenbak?

Wat is de impact van een wormenbak?

Je eigen groenteafval composteren is gemakkelijker dan je denkt. Je hebt er geen tuin voor nodig en laat de wormen het werk doen. Een worm eet zijn eigen lichaamsgewicht in 2 dagen op! Bovendien krijg je er een hoop voor terug. Wat is nou eigenlijk de positieve impact van een wormenbak? Nudge zoekt het voor je uit
Balkonton: groene kringloop in het klein

Balkonton: groene kringloop in het klein

Tuinieren en composteren op een heel klein oppervlak - dat kan met de Balkonton. Initiatiefnemers Ireen en Hans organiseren workhops waarin je er in een paar uurtjes zelf eentje maakt. Een aanrader, vertelt Hansje, zelf enthousiast groentekweker.