CARE Nederland

CARE Nederland voorziet wereldwijd de armste gebieden van noodhulp en wederopbouw. CARE voorziet in noodzakelijke levensbehoeften en ontwikkelt ramppreventieplannen. Lokaal ondernemerschap wordt ondersteund met spaar- en leengroepen. CARE richt zich in haar werk voornamelijk op de positie van vrouwen.

bezoek de website Den Haag

Contactpersoon

Richard Kooge

Stuur een email

Bijdragen door CARE Nederland 1

Bouw mee aan een Dijk van een Wijk

CARE Nederland is één van de partners van het project 'Dijk van een Wijk'. "De veerkracht van de Filipijnse gemeenschappen is groot, maar om het hoofd te kunnen bieden tegen cyclonen als Haiyan en Bopha zijn ramppreventie en rampenvoorbereiding onontbeerlijk. Door slimme, integrale samenwerking met andere organisaties, partners en de bevolking zelf kunnen we de gemeenschappen beschermen en de gevolgen van toekomstige rampen sterk verminderen."

  • 2299 nudgers
  • 6 organisaties

Blogs en nieuws over CARE Nederland

Geschoolde daklozen op kamers bij eenzame Amsterdammers

Geschoolde daklozen op kamers bij eenzame Amsterdammers

Je verwacht het niet, maar er zijn in Nederland tientallen thuis- en daklozen zonder psychische problemen of verslaving. Sommigen zijn zelfs hoogopgeleid. De Regenboog Groep ontwikkelde het project Onder De Pannen, dat voor hoogopgeleide daklozen onderdak bij eenzame Amsterdammers regelt. Twee vliegen in één klap!