Greenchoice

Greenchoice is leverancier van 100% groene energie, uit duurzame bronnen. Greenchoice zet ook in op zo min mogelijk energieverbruik. De groenste energie is immers de energie die je niet gebruikt. Daarnaast is het doel dat mensen al hun energie zelf gaan opwekken, met bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens, en daar helpt Greenchoice bij. "Wij denken dat we samen met Nudge een grote bijdrage kunnen leveren aan verduurzaming. Met zowel grote stappen als kleine stapjes."

bezoek de website Rotterdam

Contactpersoon

Frederieke Anema

Stuur een email

Bijdragen door Greenchoice 13Gloeimonsters

Nudge ontwikkelde Gloeimonsters samen met partner Greenchoice.

 • 1941 nudgers
 • 1 organisatie

Verduurzaam je huis

Greenchoice heeft een van tips gegeven om je huis te verduurzamen. Met al deze tips kan jij - gemakkelijk en snel - verantwoorde keuzes met impact maken. In én om het huis.

 • 2197 nudgers
 • 42 organisaties

Doe mee met de Greenchoice Warmetruiendag!

Greenchoice organiseert samen met Klimaatverbond Nederland de Warmetruiendag, dé dag waarop Nederland massaal de thermostaat een graadje lager zet en een trui aantrekt.

 • 49 nudgers
 • 2 organisaties

Stap over op 100% groene stroom

Greenchoice is leverancier van 100% groene energie, uit duurzame bronnen. "Wij denken dat we samen met Nudge een grote bijdrage kunnen leveren aan verduurzaming. Met zowel grote stappen als kleine stapjes." Dit doen ze onder andere door de hulp die ze bieden aan mensen die zelf energie willen opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens.

 • 27 nudgers
 • 1 organisatie

Ga warm de winter in

Als voortrekker op het gebied van duurzame energielevering in Nederland is Greenchoice initiator van de Greenchoice Warme Truiendag. Ze zijn tevens founding partner van Nudge en leveren op meerdere vlakken een bijdrage.

 • 82 nudgers
 • 1 organisatie

Stap in windenergie

Greenchoice participeert in verschillende projecten rond windenergie, onder meer via de Windcentrale en Meewind.

 • 53 nudgers
 • 3 organisaties

Start een energiecoöperatie

Greenchoice is voortrekker op het gebied van duurzame energie levering in Nederland. Ze zijn tevens founding partner van Nudge en leveren in dit project op meerdere vlakken een bijdrage. Greenchoice is als partner betrokken bij veel coöperaties in Nederland door de administratie van deze coöperaties over te nemen. Hierdoor hebben ze inmiddels veel ervaring opgebouwd.

 • 118 nudgers
 • 2 organisaties

Nudge

In The City Challenge of Haarlem gingen we in 2013 samen met de Gemeente Haarlem en partners op zoek naar de beste ideeën om Haarlem te verduurzamen. De inwoners van de stad gingen aan de slag, bedachten wat ze wilden veranderen. Greenchoice maakte mede mogelijk dat er op één dag een heleboel van deze ideeën werden gerealiseerd.


Nudge

Tijdens de Nudge Leadership Challenge gaan we op zoek naar de 'Best Young Leaders in Sustainability'. Greenchoice maakt mede mogelijk dat we in deze driedaagse 150 jonge professionals inspireren om hun duurzame ambities binnen hun eigen organisaties verder in te vullen.


Nudge

Met het project Zonnekracht gingen we op zoek naar initiatiefnemers die samen met hun buurt zoveel mogelijk zonnepanelen op de daken wilden plaatsen. Mede dankzij Greenchoice hebben de initiatiefnemers onder begeleiding van Nudge hun buurt van zonnepanelen kunnen voorzien.


Nudge

Als Founding Partner draagt Greenchoice bij aan de projecten en evenementen van Nudge, zo ook De Nieuwe Wildernis in het Wild. Samen vertoonden we de film voor een paar honderd klanten van Greenchoice om mensen te laten zien en beleven hoe belangrijk het is de natuur als bron van energie en van leven te beschermen.


Blogs en nieuws over Greenchoice

The Pollinators smeden een Nationale Zaaicoalitie voor bijen

The Pollinators smeden een Nationale Zaaicoalitie voor bijen

Op 22 april is het Nationale Zaaidag. The Pollinators smeden speciaal voor deze dag een coalitie van tientallen bedrijven, organisaties en instellingen. Al deze partijen vormen samen een distributienetwerk voor biologisch zaad waaruit bloemen groeien die zorgen voor broodnodige voeding voor bijen.
World Cleanup Day NL: dit is het resultaat

World Cleanup Day NL: dit is het resultaat

Duizenden deelnemers aan World Cleanup Day in Nederland hebben samen meer dan 35.000 stuks zwerfvuil opgeruimd en vastgelegd. Ze hebben tijdens het opruimen alles wat ze aan afval tegenkwamen – elk afzonderlijk flesje, blikje, sigarettenpakje of tasje – met behulp van een app op hun telefoon vastgelegd.
BOKS van Greenchoice: eenvoudig grip op je energie

BOKS van Greenchoice: eenvoudig grip op je energie

Eenvoudig besparen op jouw energierekening? Dat kan met de app BOKS van Greenchoice. Nudge en Greenchoice hebben samen challenges ontwikkeld waarmee je op een leuke en simpele manier kunt besparen op jouw energieverbruik. Goed voor het milieu en je portemonnee!
Greenchoice brainstorm: Laat de raderen draaien

Greenchoice brainstorm: Laat de raderen draaien

Overstappen op groene energie blijkt nog niet altijd even makkelijk te zijn. Met name voor jongeren. Zo wonen veel studenten in studentenhuizen waarbij de betreffende woningcorporatie verantwoordelijk is voor een collectieve energieleverancier. Hoe kunnen huurders in een dergelijk geval hun eigen keuzes maken en invloed uitoefenen op hun woningcorporatie? Hoe worden jongeren eigenlijk het liefst geïnformeerd over groene energie? En wat maakt dat jongeren ook daadwerkelijk overstappen op duurzame energie? De Raad van Actie van Nudge organiseerde in samenwerking met Greenchoice een brainstormavond om antwoorden te zoeken op deze vragen.
Betere businesscases in zicht voor energiecoöperaties

Betere businesscases in zicht voor energiecoöperaties

De 'postcoderoosregeling' is verruimd. Wie zelf elektriciteit wil opwekken op andermans dak, krijgt vanaf 2016 een hogere korting op de energiebelasting. Dat is goed nieuws voor energiecollectieven die lokaal zonne-energie willen oogsten op een ander dak.
Opgewekt Purmerend legt zonnepanelen op stadhuis

Opgewekt Purmerend legt zonnepanelen op stadhuis

Het is bijna zover! Drie jaar na de oprichting van energiecoöperatie Opgewekt in Purmerend krijgt het dak van het stadhuis in Purmerend zonnepanelen. Een ideale oplossing voor mensen in een huurwoning of zonder geschikt dak. Inmiddels zijn er al 200 voorinschrijvingen en zit er een volgend project in de pijplijn. Mede-initiatiefnemer Martin Havik deelt de hobbels op de weg, leerpunten en hun verdienmodel.
Johan start met postcoderoos in Strijen

Johan start met postcoderoos in Strijen

Binnen het project Buurten met Energie - dat Nudge in samenwerking met o.a. Greenchoice en Zon op Nederland heeft opgezet - is weer een nieuwe initiatiefnemer gestart. Johan Stam zet zich in voor het oprichten van een eigen energiecoöperatie 200zonnedakenhoekschewaard en vertelt je meer over zijn ervaringen en specifiek over de Open Dag.
Energieke ontmoetingen in Maastricht

Energieke ontmoetingen in Maastricht

Veel belangstelling voor de projecten Buurkracht en Buurten met Energie tijdens de informatieavond in Maastricht. Suzanne doet verslag.
Energiecoöperatie Anneville een feit!

Energiecoöperatie Anneville een feit!

Ook Ulvenhout heeft een eigen lokale energiecoöperatie. Via Buurten met Energie bereidden ze de oprichting voor. Jean Nijssen, voorzitter Energie Coöperatie Anneville, vertelt er meer over.
Terugblik: Jaaroverzicht 2013

Terugblik: Jaaroverzicht 2013

Jan van Betten: “Het was een druk Nudge jaar. Als ik terug kijk, realiseer ik me wat het Nudge team samen met alle nudgers (nu al meer dan 31.000) en Vrienden van Nudge allemaal voor elkaar heeft gekregen. Ik ben enorm trots op ons team, blij met alle vrijwilligers, partners, vrienden, bestuurders en financiers van Nudge. Zonder jullie zou het allemaal niet mogelijk zijn. Samen veranderen we de wereld. Zetje voor zetje! Hieronder een paar highlights van het jaar 2013.”
In de spotlights: Tom

In de spotlights: Tom

Maandelijks zetten Ebbie & Ivy een nudger in de spotlights. Dit keer portretteren ze Tom Verloop, initiatiefnemer van WatTpiekT Assen. Hij is een van de deelnemers aan het project Buurten met Energie. Samen met partner Greenchoice ondersteunt Nudge in dit project nudgers die een eigen lokale duurzame energiecoöperatie willen oprichten.
100% elektrische Kever

100% elektrische Kever

Elektrisch rijden heeft de toekomst, vindt Menno Schilder. Hij bouwde een oude Volkswagen Kever uit 1973 om tot 100% elektrische auto - om te laten zien dat het kan. En natuurlijk om zelf voortaan duurzaam te rijden.
Buurten met Energie: wie gaan de uitdaging aan?

Buurten met Energie: wie gaan de uitdaging aan?

Maandagavond 2 september. Nudge HQ stroomt vol met Nudgers voor het vervolg op de geslaagde eerste bijeenkomst van Buurten met Energie een maand geleden. Suzanne doet verslag.
Buurten met Energie: op zoek naar pilotprojecten

Buurten met Energie: op zoek naar pilotprojecten

Steeds meer lokale coöperaties wekken in hun eigen omgeving duurzame energie op. Via het project Buurten met Energie wil Nudge kennis en ervaring bundelen. Suzanne doet verslag van de eerste bijeenkomst.
Haarlemmers steken handen uit de mouwen voor duurzaamheid

Haarlemmers steken handen uit de mouwen voor duurzaamheid

Nudge heeft samen met De Groene Mug en verschillende bedrijven The City Challenge of Haarlem gestart om Haarlem te verduurzamen. Uit meer dan vijftig goede ideeën van Haarlemmers zijn de populairste gekozen om op 12 april met een grote groep vrijwilligers en lokale ondernemers te realiseren.