greenSand

greenSand is zuiver olivijn, een veel voorkomende mineraal op aarde. greenSand voedt de tuin als kalkvervanger. Olivijn zand verweert zoals ijzer verweert in roest. Daarbij ruimt het CO2 op vooral in aanraking met water. Zo worden kalkoplossingen gemaakt die verzuring tegengaan. Strooi olivijn uit en de natuur gaat aan het werk. Simpel en puur natuurlijk.

bezoek de website Enkhuizen

Contactpersoon

Eddy Wijnker

Stuur een email

greenSand biedt deze gratis dienst aan

Producten

Voorjaarsmoeheid in de moestuin of op de vensterbank?

greenSand olivijn voedt de tuin en ruimt CO2 op. De PH waarde gaat omhoog en greenSand vult geleidelijk magnesium aan. De bodem wordt losser, gezond voor de ontwikkeling van de wortels. Een proefzakje greenSand olivijn ligt bij de VVV in Enkhuizen voor u klaar!

Niet beschikbaar

Bijdragen door greenSand 3

Verduurzaam je huis

GreenSand heeft een van tips gegeven om je huis te verduurzamen. Met al deze tips kan jij - gemakkelijk en snel - verantwoorde keuzes met impact maken. In én om het huis.

  • 2197 nudgers
  • 42 organisaties

Verbouw zelf groente en fruit - zonder tuin

greenSand is producent van potgrond, tuinaarde en zand met het mineraal olivijn. Gemalen olivijn bindt CO2, gaat verzuring van de grond tegen en levert belangrijke voedingstoffen.

  • 410 nudgers
  • 4 organisaties

Start een buurtmoestuin

greenSand is producent van potgrond, tuinaarde en zand met het mineraal olivijn en heeft onder andere Marjolein Mann geholpen met haar wijktuin in Kanaleneiland (Utrecht).

  • 86 nudgers
  • 3 organisaties

Blogs en nieuws over greenSand

50.000 nudgers - wat doen ze eigenlijk?

50.000 nudgers - wat doen ze eigenlijk?

50.000 nudgers! Een mijlpaal om te vieren! Namens het Nudge-team zetten Lisette en Geert twee heel actieve nudgers in het zonnetje: Marla en Mariz. Zelf ook aan de slag? Wij geven je een top-15 van populaire Nudge-blogs en projecten.
Olivijn in de wijktuin op Kanaleneiland

Olivijn in de wijktuin op Kanaleneiland

Vriend van Nudge greenSand gaat het klimaatprobleem concreet te lijf. Ze produceren potgrond en tuinaarde met olivijn. Gemalen olivijn bindt CO2, gaat verzuring tegen en levert belangrijke voedingstoffen. De wijkmoestuin van Marjolein profiteerde van de vriendendienst van greenSand.
De plastic challenge

De plastic challenge

Een drukkerij als decor voor een inspirerende bijeenkomst van de Vrienden van Nudge? Dat is heel normaal als duurzame drukkerij De Bij gastheer is.