Kipster

Kipster combineert boerenslimheid met de nieuwste technologie en laat zich niet van de wijs laten brengen door wat ‘gangbaar’ is. Zo heeft Kipster een boerderij gebouwd waar de kip weer echt kip mag zijn, het voer van afvalstromen komt, alle benodigde energie opgewekt wordt en de lucht schoner de boerderij verlaat dan erin gaat. Daarmee verdient Kipster 3 Beter Leven sterren. Tevens is het centrum Future Food altijd toegankelijk voor bezoek.

bezoek de website Oirlo

Contactpersoon

Ruud Zanders

Stuur een email

Bijdragen door Kipster 2

Eet minder vlees

Kipster / Het Pluimhuis is een pluimveehouderij met kleinschalige productie voor de Nederlandse markt - zo weet je weer waar de kippen, het kippenvlees en de eieren vandaan komen. Als je vlees eet, kies dan voor verantwoord vlees.

  • 254 nudgers
  • 7 organisaties
  • Samen al 284128 liter water bespaard

Nudge

Kipster / Het Pluimhuis heeft samen met Bio+ en beebox (ook Vrienden van Nudge) ingrediënten ter beschikking gesteld voor een bijzonder geslaagde (en duurzame) kookworkshop voor en met nudgers. Onder leiding van kok Meyke Mulder werd er heerlijk gekookt en gegeten!


Blogs en nieuws over Kipster

Duurzame kookworkshop: kip, patat en appelmoes - maar dan anders

Duurzame kookworkshop: kip, patat en appelmoes - maar dan anders

Vrijdag 7 november verzamelde een groep nudgers zich in Nijkerk. Daar organiseerden Het Pluimhuis, Bio+ en beebox een kookworkshop. Op het menu: kip, patat en appelmoes. Maar dan net even anders. De kip werd vervangen door leghaan en er werd gekookt met uitsluitend verantwoorde en eerlijke producten. Deelnemer Bas vertelt over de avond.