Liander

Liander is energie-netbeheerder in een groot deel van Nederland. Liander zoekt naar vormen waarbij de samenleving direct stuurt op de energie-infrastructuur die nodig is, met als motto: 'iedereen energie'.

bezoek de website Arnhem

Contactpersoon

Lij-Saan Wong-Ng

Stuur een email

Bijdragen door Liander 8

Van een Leien Dakje

Liander maakt als Founding Partner de campagne Van een Leien Dakje mogelijk. Met deze competitie zijn wij op zoek gegaan naar geschikte zonne-energie oplossingen voor monumentale panden.

  • 0 nudgers
  • 1 organisatie

Alliander Energy Experience

Tijdens de Alliander Energy Experience gaan de medewerkers van Alliander uit het Alliander Senior Management Programma aan de slag met ideeën uit de samenleving. Goed voor de samenleving en goed voor medewerkers van Alliander.

  • 139 nudgers
  • 1 organisatie

Start een energiecoöperatie

Liander zorgt via energienetwerken voor de distributie van gas en elektriciteit in een groot deel van Nederland. Ook zij zijn founding partner van Nudge. Het energielandschap verandert, daarom werkt Liander aan een toekomstbestendig en open netwerk met plaats voor meerdere energie-aanbieders, waaronder lokale energie coöperaties.

  • 106 nudgers
  • 2 organisaties

Nudge

Met het project Zonnekracht gingen we op zoek naar initiatiefnemers die samen met hun buurt zoveel mogelijk zonnepanelen op de daken wilden plaatsen. Mede dankzij Liander hebben de initiatiefnemers onder begeleiding van Nudge hun buurt van zonnepanelen kunnen voorzien.


Nudge

Tijdens de jaarlijkse Nudge Leadership Challenges gaan we op zoek naar de 'Best Young Leaders in Sustainability'. Liander maakt mede mogelijk dat we in deze driedaagse 150 jonge professionals inspireren om hun duurzame ambities binnen hun eigen organisaties verder in te vullen.


Nudge

In The City Challenge of Haarlem gingen we in 2013 samen met de Gemeente Haarlem en partners op zoek naar de beste ideeën om Haarlem te verduurzamen. De inwoners van de stad gingen aan de slag, bedachten wat ze wilden veranderen. Liander maakte mede mogelijk dat er op één dag een heleboel van deze ideeën werden gerealiseerd.


Nudge

In het project lovetoload werkten we samen met The New Motion en vroegen we nudgers om nieuwe locaties aan te dragen voor het laden van elektrische auto's. Liander heeft de impact van dit project mede mogelijk gemaakt, heel veel nieuwe locaties zijn bepaald en een aantal laadpalen zijn al geplaatst.


Nudge

Liander maakte als Founding Partner het project en de vertoningen van De Nieuwe Wildernis in het Wild (mede) mogelijk.


Blogs en nieuws over Liander

Met een buurtbatterij of thuisbatterij blijft je zonne-energie in de wijk

Met een buurtbatterij of thuisbatterij blijft je zonne-energie in de wijk

Zonne- en windenergie zoveel mogelijk lokaal gebruiken, dat kan met een buurtbatterij of een eigen batterij in huis. Zo’n batterij helpt bovendien om het elektriciteitsnet stabiel te houden. De investering verdient zich echter nog niet terug. Netbeheerders werken samen met marktpartijen aan een rendabel businessmodel.
Hoe duurzaam wordt 2017?

Hoe duurzaam wordt 2017?

Klimaat en duurzaamheid stonden in 2016 al hoger op de agenda dan ooit. Wat kunnen we verwachten in 2017? Met drie sleutelfiguren op het gebied van duurzaamheid kijken we vooruit. We spraken Pallas Agterberg, Gé Moonen, en Ruud Koornstra over energie, duurzame verpakkingen en de juiste state of mind.
Pilot met variabele energieprijs voor huishoudens

Pilot met variabele energieprijs voor huishoudens

Goedkoper wassen als de zon schijnt. Netbeheerder Liander en energieleverancier Qurrent doen samen met de Vereniging Eigen Huis een pilotproject met variabele energietarieven voor particuliere klanten.
EnergieKoplopers testen slimme energienet van de toekomst

EnergieKoplopers testen slimme energienet van de toekomst

Steeds meer mensen wekken zelf energie op. Dat stelt de netbeheerders voor nieuwe uitdagingen. Hoe voorkom je 'energiefiles' op een zonnige dag wanneer een hele wijk elektriciteit teruglevert aan het net? Slimme energiesystemen zorgen voor een oplossing. Huishoudens in Heerhugowaard en Gorinchem testen ze uit in een proefproject.
Opgewekt Purmerend legt zonnepanelen op stadhuis

Opgewekt Purmerend legt zonnepanelen op stadhuis

Het is bijna zover! Drie jaar na de oprichting van energiecoöperatie Opgewekt in Purmerend krijgt het dak van het stadhuis in Purmerend zonnepanelen. Een ideale oplossing voor mensen in een huurwoning of zonder geschikt dak. Inmiddels zijn er al 200 voorinschrijvingen en zit er een volgend project in de pijplijn. Mede-initiatiefnemer Martin Havik deelt de hobbels op de weg, leerpunten en hun verdienmodel.
Haarlemmers steken handen uit de mouwen voor duurzaamheid

Haarlemmers steken handen uit de mouwen voor duurzaamheid

Nudge heeft samen met De Groene Mug en verschillende bedrijven The City Challenge of Haarlem gestart om Haarlem te verduurzamen. Uit meer dan vijftig goede ideeën van Haarlemmers zijn de populairste gekozen om op 12 april met een grote groep vrijwilligers en lokale ondernemers te realiseren.