Plastic Soup Foundation

De Plastic Soup Foundation is een milieuorganisatie die met campagnes een halt toeroept aan de toenemende verontreiniging van de oceanen met plastics. Plastic verontreiniging in ons water verandert door de degradatie en fragmentatie van plastics in kleine deeltjes: een wereldwijde soep van microplastics. De Plastic Soup Foundation werkt samen met consumenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties wereldwijd aan oplossingen.

bezoek de website Amsterdam

Contactpersoon

Maria Westerbos

Stuur een email

Plastic Soup Foundation biedt deze gratis dienst aan

Bijdragen door Plastic Soup Foundation 3


Ruim ook eens zwerfvuil op

De Plastic Soup Foundation strijdt tegen zwerfvuil om zo een halt toe te roepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen met plastics.

  • 561 nudgers
  • 5 organisaties

Nudge

Maria Westerbos van de Plastic Soup Foundation heeft een informatief, indrukwekkend en boeiend verhaal gehouden over plastic tijdens een bijeenkomst van Vrienden van Nudge. Over de problemen en over de uitdagingen. Lees meer in de blog over deze bijeenkomst die plaatsvond bij Drukkerij De Bij in Amsterdam.


Blogs en nieuws over Plastic Soup Foundation

World Cleanup Day NL: dit is het resultaat

World Cleanup Day NL: dit is het resultaat

Duizenden deelnemers aan World Cleanup Day in Nederland hebben samen meer dan 35.000 stuks zwerfvuil opgeruimd en vastgelegd. Ze hebben tijdens het opruimen alles wat ze aan afval tegenkwamen – elk afzonderlijk flesje, blikje, sigarettenpakje of tasje – met behulp van een app op hun telefoon vastgelegd.
Hoe voorkomen we 300 miljoen kilo zwerfvuil?

Hoe voorkomen we 300 miljoen kilo zwerfvuil?

Zwerfafval in Nederland is een toenemend probleem. Schattingen over de hoeveelheid van afval lopen uiteen van 50 tot 300 miljoen kilo per jaar. Wat is daarvan het gevaar, en hoe lossen we het op?
Grootste opruimactie ooit in Nederland

Grootste opruimactie ooit in Nederland

Amsterdam, 18 juli 2018 – Tientallen grote Nederlandse bedrijven en organisaties ondersteunen World Cleanup Day, die dit jaar op zaterdag 15 september 2018 voor het eerst wereldwijd – en ook in Nederland – wordt gehouden. Met miljoenen deelnemende vrijwilligers in meer dan 150 landen tegelijk wordt het de grootste cleanup ooit.
Geen statiegeld? Stuur het zwerfvuil Back to Sender!

Geen statiegeld? Stuur het zwerfvuil Back to Sender!

Geen statiegeld op blikjes. Statiegeld op kleine petflesjes op z'n vroegst over een paar jaar. En de industrie zegt zelf meer te gaan inzamelen en recyclen. Het stelt zwerfvuilrapers voor een lastig dilemma...
Hoe verklein je jouw plastic voetafdruk?

Hoe verklein je jouw plastic voetafdruk?

Onze plastic voetafdruk verkleinen, dat is dringend nodig. En plastic afval vermijden en voorkomen, dat is de enige echte oplossing. Niet makkelijk, want plastic is overal. We geven je een handige lijst met tips!
De plastic challenge

De plastic challenge

Een drukkerij als decor voor een inspirerende bijeenkomst van de Vrienden van Nudge? Dat is heel normaal als duurzame drukkerij De Bij gastheer is.
Plasticvervuiling: zo begint het..

Plasticvervuiling: zo begint het..

"The open planes of the asphalt jungle. Home to many creatures, big and small, and the home of an illustrious creature: the plastic bag."
Plasticvervuiling: .. en dit is het gevolg.

Plasticvervuiling: .. en dit is het gevolg.

Midway, een atol in de Grote Oceaan, ruim 1900 kilometer noordwest van Hawaii. We zien idyllische beelden van een kolonie albatrossen in de natuur. Totdat fotograaf Chris Jordan de keerzijde in beeld brengt