Plastic Whale

Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Een social enterprise met een missie: ‘s werelds wateren plasticvrij maken. Dat doen zij door maatschappelijk bewustzijn te creëren voor het probleem, maar vooral door met zoveel mogelijk mensen actie te ondernemen en plastic te gaan vissen. Tot op heden heeft Plastic Whale ruim 100.000 PET-flessen uit het water gevist, die vervolgens worden geupcycled tot kwalitatieve producten, waaronder hoogwaardige designsloepen en nu ook kantoormeubilair. Ze hopen uiteindelijk ‘out of business’ te gaan door hun missie te behalen. Overbevissing is in ons geval positief.

bezoek de website Amsterdam

Contactpersoon

Marius Smit

Stuur een email

Bijdragen door Plastic Whale 2

Ruim ook eens zwerfvuil op

Plastic Whale organiseert bedrijfsuitjes 'plastic vissen' in binnenwateren. Ze richten zich op het verwijderen en recyclen van PETflessen en vragen hiermee aandacht voor het probleem van de plastic soep.

  • 480 nudgers
  • 4 organisaties

Op de Vrienden Bijeenkomst 'Circulaire transitie versnellen' bij Circl - het vernieuwende circulaire paviljoen van de ABN AMRO op de Zuidas in Amsterdam - gaf oprichter Marius Smit leiding aan een tafelgesprek over de grondstoftransitie. Ook nam hij twee prototypes mee van het net gelanceerde Plastic Whale circular furniture gemaakt van Amsterdams grachtenplastic.


Blogs en nieuws over Plastic Whale

Geen statiegeld? Stuur het zwerfvuil Back to Sender!

Geen statiegeld? Stuur het zwerfvuil Back to Sender!

Geen statiegeld op blikjes. Statiegeld op kleine petflesjes op z'n vroegst over een paar jaar. En de industrie zegt zelf meer te gaan inzamelen en recyclen. Het stelt zwerfvuilrapers voor een lastig dilemma...
Vrienden Bijeenkomst: samen de circulaire transitie versnellen

Vrienden Bijeenkomst: samen de circulaire transitie versnellen

De circulaire economie: er gebeurt al een hoop, maar volgens kenners nog niet genoeg. Tijdens de laatste Nudge Vriendenbijeenkomst in Circl leerden we een hoop over goede voorbeelden én kansen die er nog liggen. Petrick de Koning deed verslag.
Plastic Whale nu ook in Rotterdam en Groningen

Plastic Whale nu ook in Rotterdam en Groningen

Met de inwijding van de 8e Amsterdamse sloep én de 1e Groningse sloep maakt Plastic Whale een flitsende start in 2017. En de sloepen van gerecyclede PETflessen vissen tegenwoordig ook in Rotterdam naar plastic afval.
Plasticvervuiling: zo begint het..

Plasticvervuiling: zo begint het..

"The open planes of the asphalt jungle. Home to many creatures, big and small, and the home of an illustrious creature: the plastic bag."
Plasticvervuiling: .. en dit is het gevolg.

Plasticvervuiling: .. en dit is het gevolg.

Midway, een atol in de Grote Oceaan, ruim 1900 kilometer noordwest van Hawaii. We zien idyllische beelden van een kolonie albatrossen in de natuur. Totdat fotograaf Chris Jordan de keerzijde in beeld brengt