Roetz-Bikes

Bij Roetz geloven ze in tweede kansen en streven naar een circulaire en inclusieve toekomst. Roetz ziet bruikbare grondstoffen waar andere schroot zien en talenten in mensen waar andere hun uitval waarnemen. In de Roetz Fair Factory maken mannen en vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt prachtige designfietsen vanuit afgedankte tweewielers. Met de hand én met trots. Ze worden opgeleid tot ervaren fietsenmakers met verstand van zaken en goede vooruitzichten voor een vaste baan.

bezoek de website Amsterdam

Contactpersoon

Laurens Nolet

Stuur een email

Roetz-Bikes biedt deze gratis dienst aan

Locaties & werkplekken

Jouw event in een circulaire fietsen fabriek

Probeer eens een ongebruikelijke setting voor je volgende brainstorm, evenement of creatieve sessie. De Roetz Fair Factory is een plek voor circulaire inspiratie en sociaal ondernemerschap. Bij de fietsfabriek kun je terecht voor een borrel, diner, presentatie, meeting en workshop van 2 tot 60 mensen. Roetz-Bikes brengt geen huurkosten voor de locatie in rekening voor een Vriend van Nudge.

Niet beschikbaar

Bijdragen door Roetz-Bikes 1

Roetz-Bikes

Roetz-Bikes was gastheer van de Nudge Vriendenbijeenkomst 'Kracht door Diversiteit' in februari 2017. Vrienden van Nudge gingen tafelen en van gedachten wisselen over een inclusieve cultuur in de hun fietsfabriek.

  • 0 nudgers
  • 1 organisatie

Blogs en nieuws over Roetz-Bikes

Match: Waarom 20 Booking.com medewerkers in een fietsfabriek gingen werken

Match: Waarom 20 Booking.com medewerkers in een fietsfabriek gingen werken

Booking.com wil reizigers meer dan 100.000 bestemmingen wereldwijd laten ontdekken en beleven. Om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties van deze bestemmingen kunnen genieten werd het Booking.com Cares programma opgezet. Booking medewerkers doneren hun tijd en kennis aan lokale initiatieven binnen duurzame toerisme. Eind juni gingen 20 medewerkers van Booking.com aan de slag bij social enterprise Roetz-Bikes in Amsterdam-Noord. Roetz maakt van oude afgedankte barrels nieuwe designfietsen voor fietsfanaten, bedrijven, hotels, fietsverhuurders en zelfs de Nationale Spoorwegen.
Vriendenbijeenkomst Roetz-bikes: samen het verschil maken

Vriendenbijeenkomst Roetz-bikes: samen het verschil maken

De Vrienden van Nudge vormen een kleurrijk gezelschap, variërend van multinational tot eenpitter. Hoe divers we ook zijn, we dragen elkaar en de wereld om ons heen een warm hart toe. En juist door onze ideeën te delen en te verrijken, maken we samen het verschil. Om die kracht aan te boren, ging een groep Vrienden deze keer met elkaar aan tafel. Niet alleen om lekker te eten, maar vooral om mee te denken over concrete vraagstukken van andere vrienden. De werkplaats van Roetz-Bikes in Amsterdam-Noord bood in ieder geval een decor waarin het normaal is om de mouwen op te stropen.
Bij Roetz gaat het om tweede kansen

Bij Roetz gaat het om tweede kansen

Met de opening van de Fair Factory geeft Roetz invulling aan hun sociale missie: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen. Roetz wil bewijzen dat een commercieel bedrijf wél een sociaal hart kan hebben door overheden, bedrijven, scholen en consumenten uit te dagen en te inspireren.