Stichting De Noordzee

Stichting de Noordzee is een onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie. Zij zoeken naar concrete oplossingen voor belangrijke problemen. Speerpunten zijn: verantwoorde scheepvaart, duurzame visserij, zee en stranden afvalvrij, beschermde gebieden en ruimtegebruik op zee. Als advocaat van de zee, laten zij graag zien hoe bijzonder de Noordzee is en betrekken mensen erbij.

bezoek de website Utrecht

Contactpersoon

Marloes Heijbroek

Stuur een email

Bijdragen door Stichting De Noordzee 3


Ruim ook eens zwerfvuil op

Stichting de Noordzee is een onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie en organiseert regelmatig opruimdagen langs de kust.

  • 561 nudgers
  • 5 organisaties

Smaackmakers Experience

Stichting De Noordzee organiseerde tijdens de Boskalis Beach Cleanup Challenge 2014 een speciale etappe voor nudgers.


Blogs en nieuws over Stichting De Noordzee

World Cleanup Day NL: dit is het resultaat

World Cleanup Day NL: dit is het resultaat

Duizenden deelnemers aan World Cleanup Day in Nederland hebben samen meer dan 35.000 stuks zwerfvuil opgeruimd en vastgelegd. Ze hebben tijdens het opruimen alles wat ze aan afval tegenkwamen – elk afzonderlijk flesje, blikje, sigarettenpakje of tasje – met behulp van een app op hun telefoon vastgelegd.
Geen statiegeld? Stuur het zwerfvuil Back to Sender!

Geen statiegeld? Stuur het zwerfvuil Back to Sender!

Geen statiegeld op blikjes. Statiegeld op kleine petflesjes op z'n vroegst over een paar jaar. En de industrie zegt zelf meer te gaan inzamelen en recyclen. Het stelt zwerfvuilrapers voor een lastig dilemma...
1 t/m 14 augustus 2016: Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee

1 t/m 14 augustus 2016: Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee

Op blote voeten slenteren over het Nederlandse strand, lopen door het water, dan weer verder wandelen en nérgens plastic of ander afval tegenkomen. Zou zo mooi zijn! Helaas is de realiteit anders. Op onze stranden liggen gemiddeld 375 afvalitems per 100 meter blijkt uit onderzoek dat Stichting De Noordzee sinds 2002 uitvoert.