Vitens

Waterbedrijf Vitens werkt voortdurend aan het winnen, zuiveren en leveren van drinkwater van topkwaliteit. Het Nederlandse kraanwater staat bekend als beste ter wereld. Door te investeren in duurzaamheid en innovatie zorgt Vitens ervoor dat er ook in de toekomst betrouwbaar drinkwater is. Waterbedrijf Vitens realiseert samen met Join the Pipe watertappunten in de openbare ruimte.

bezoek de website Utrecht

Contactpersoon

Birgitta Kramer

Stuur een email

Bijdragen door Vitens 9

Zet een regenton in je tuin

Drinkwaterbedrijf Vitens geeft voorlichting aan consumenten over het gebruik van drinkwater.

 • 470 nudgers
 • 4 organisaties

Help mee in de natuur

In de waterwingebieden van Vitens gaan vrijwilligers aan de slag tijdens de Landelijke Natuurwerkdag.

 • 99 nudgers
 • 2 organisaties


Bepaal jouw watervoetafdruk

Vitens ontwikkelde de WarmWaterWijzer, een online tool waarmee je je warmwaterverbruik meet.

 • 459 nudgers
 • 5 organisaties


Drink vaker kraanwater

Vitens faciliteert het drinken van kraanwater via openbare watertappunten.

 • 1126 nudgers
 • 8 organisaties

Verduurzaam jouw tennisclub

Vitens stelt drie watertappunten ter beschikking voor tennisverenigingen die willen verduurzamen.

 • 456 nudgers
 • 6 organisaties

Bespaar warm water op school met WaterSpaarders

Vitens heeft als doelstelling betrouwbaar kraanwater te leveren voor nu en in de toekomst door te investeren in duurzaamheid en innovatie. Vanuit impactanalyse van de waterketen is gebleken dat de grootste impact zit bij watergebruik thuis, voornamelijk bij water opwarmen. Het Nederlandse kraanwater staat bekend als het beste ter wereld. Het is lekker, gezond, duurzaam en goedkoop.

 • 337 nudgers
 • 5 organisaties

Vitens stelde haar locatie in Utrecht beschikbaar voor een MVO event in 2015. Team Kikk organiseerde het event met b2bSustainable en WTH. Deelnemers kamen bij elkaar om te netwerken, hun MVO kennis te vergroten en geïnspireerd te worden om duurzame initiatieven tot uitvoering te brengen.


Blogs en nieuws over Vitens

Medicijnen in water: ketenbrede aanpak in de maak

Medicijnen in water: ketenbrede aanpak in de maak

In toenemende mate worden er restanten van medicijnen in het Nederlandse oppervlaktewater aangetroffen. Ze zorgen voor schade en gedragsverandering bij waterdieren, blijkt uit meerdere onderzoeken. Minuscule hoeveelheden komen vervolgens ook in ons drinkwater terecht. Door het stijgende medicijngebruik dreigt de problematiek in de toekomst groter te worden. Het ministerie van I&M werkt aan een ketenbrede aanpak.
Winnaars campagne duurzaam hockey bekend

Winnaars campagne duurzaam hockey bekend

Alle hockeyclubs in Nederland maakten de afgelopen maanden kans op een watertappunt, met dank aan de duurzaam hockey campagne van ABN AMRO. Vandaag werden na een sportieve strijd de winnaars hiervan bekend gemaakt. De clubs met de meeste stemmen (naar rato van het aantal leden) waren: MHV Maarssen, HCM Arnhem, Hockey Club Pijnacker en Haagse Hockeyvereniging hdm. Een extra watertappunt is uitgereikt aan familieclub HC Spaarndam om ze als jonge startende hockeyclub een duurzame zet in de rug te geven.
Hockeywereld heeft grote duurzame ambities

Hockeywereld heeft grote duurzame ambities

Meer dan 25 hockeyverenigingen doen al mee aan de actie van Nudge en ABN AMRO en maken hiermee kans op een gratis watertappunt. Duurzaam Verenigen inventariseerde welke duurzame maatregelen clubs zoal voorstellen en hoe duurzaamheid leeft bij deze hockeyclubs. Deze clubs vinden verduurzaming belangrijk en hebben bij aanmelding aangegeven welke duurzame maatregelen bij hen mogelijk zijn.